A fideszes Magyar Időknek adott terjengős interjút Palkovics László oktatási államtitkár.

Elmondta: a Kliket átalakítják, végiggondolták a fenntartói és működtetői feladatokat, bővítik az igazgatók jogkörét, átalakítják a nemzeti alaptantervet.

Ezek mellett Palkovicsot megkérdezte a lap a sztrájkoló tanárnő esetéről is. Szalayné Tahy Zsuzsa, a zuglói Szent István Gimnázium tanára ugyanis pár nappal ezelőtt Facebook-bejegyzésében jelentette ki, hogy március 15-től sztrájkolni fog, mégpedig úgy, hogy nem hajlandó beírni egy jegyet sem.

A tanárnő kiállásának oka, hogy munkaerőhiány miatt nehézségekbe ütközik egyes tárgyak szakszerű megtartása, illetve hogy a tantervet lehetetlen végigtanítani a rendelkezésre álló idő alatt.

Palkovics László államtitkár választhatta volna, hogy nem foglal konkrétan állást az ügyben, hanem rábízza a tanárnő feletteseire a dolgot. Ehelyett azonban megüzente véleményét:

Ebben az esetben az iskolaigazgatónak és a tankerületi igazgatónak kell eljárni, és meg kell szüntetni a jogviszonyát.

Megüzente Palkovics, hogy rúgják ki a sztrájkoló tanárnőt

Palkovics szerint a tanárnő munkaköri leírásában szerepel, hogy értékelnie kell a gyerekeket, és ha nem teszi, fegyelmi vétséget követ el. Az államtitkár azt is megjegyezte, hogy

"látszik, hogy Pukli István után kell még valaki, akit fel lehet építeni, és úgy tűnik, hogy erre a tanárnőre esett a választás".

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
Te kis majom,téged kéne elsőnek kirúgni,mert csak ott vagy szakmai tudás nélkül !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Teutonnak igaza van. Merd megmondani a véleményed, betörik a fejed?! A jó cur...va édes...nyukat!
karma1
@Kovács Béla: A szamok nem Dr.Felipe szamai, hanem ujsagban megjelent cikk, es hivatalos felmeresi adatok,.

Az informatika tanar holgy nagyon pontosan osszeszedve leirta, hogy mik a tantervi kotelezettsegek, miert nem lehet azokat betartani (neki masokat kell helyettesitenie, amit O meg tud tenni, de az o tantargyat egy szakkepzetlen tanar NEM tudja helyettesiteni, es egyebkent is tul keves a hivatalos tananyagra megadott oktatasi oraszam.
Melyik resze nem volt vilagos elotted?
eszegfu
@Kovács Béla: 17:01 Rendben, tételezzük fel rossz volt a Hiller féle rendszer, mert az "önkormányzatok kezébe adta az iskolakezelést, de a pénzt elsibolták mellőle". A mostani KLIK rendszer miért küzd állandó adóssággal, miért nem fizeti ki a közüzemi számlákat, az óraadó tanárok munkadiját?! Csak egyetlen dolgot mondjál, amiért a KLIK egy jó rendszer?! A hirek szerint Palkovics ugy gondolja az "átalakitást", hogy több kicsi KLIK-et hoznak létre. Ettől jobb lesz az oktatás, vagy a körülményei?!
kukac50
Azokat kellene kirúgni akik így félre vitték az oktatást megszavazták ,és ellopták az uniótól felvett pénzt!
Fradigege
Kiskirályként üzemel ez az ingyenélő. Palkovicskának pedig kötelessége, hogy a Magyar oktatási rendszer olajozottan működjön. Nem kötelező államtitkárnak lenni. Telefingotta a zsírmore a száját a Mongóliába tartó repülő úton és mivel nem ért az oktatáshoz a zsírdisznó, ez pedig nyalja a seggét, így egyértelmű ez a hozzá állás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.