A KDNP-s politikus úgy véli, a javak egyenlőtlen elosztása újabb világégést eredményezhet. 

Surján László, az Európa Parlament egykori alelnöke a Hír TV-nek adott nyilatkozatában a migránsválság kapcsán beszélt egy eljövendő krízisről.

„A javak nyolcvanvalahány százaléka a lakosság egy százalékának a kezében van. Ez robbanás veszélyes helyzet, és ha a pénzügyi rendszer nem változik meg, továbbra is kipumpálódnak a pénzek nehezen követhető utakon, akkor ebből még világméretű nagy baj is lehet, tehát tulajdonképpen úgy kellene felfogni ezt a mostani krízist, mint egy hatalmas felkiáltójelet, hogy az emberek elgondolkodjanak, és nehogy már egy újabb világégés kényszerítse ki a változásokat. Tartunk már ott, hogy az eszünket is használjuk” – fogalmazott Surján László, az Európai parlament volt alelnöke.

Surján a Facebookon is igen aktív életet él, közel 6000 követőjét örvendezteti meg nap mint nap MTI-s hírekkel. 

Néha – talán a nagy sietség miatt – vicces hibák is becsúsznak:

Surján: Harmadik világháborúhoz is vezethet a migránsválság

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Surján elvtárs. A javak egyenlőtlen elosztásából itthon is lehet gond. Itt hány százalék birtokolja a javak jelentős részét surján elvtárs? Vagy ez nem gond?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
valahol már láttam ezt a surjánt...ez asszem volt valaki...
versatile
Egyetértek Surján úrral.
Sajnos ez egy globális jelenség.
Én a magam részéről a feltétel nélküli alapjövedelmet támogatom.
A külföldi alapjövedelmi szervezetek hireit figyelemmel kisérem.
Az véleményem hogy a szegénység elleni ez az egyetlen megoldás.
Hiszen az emberek többsége alkalmi munkákból él nincs folyamatos jövedelmük ugyanakkor a kiadások viszont havonta visszatérőek számlák villanyszámla fűtés gáz közös költség élemiszer gyógyszer stb ezek mind haviszinten vissztérő kiadások.Ezeket csak úgy lehet kifizetni ha valakinek van folyamatos jövedelme másképp nem megy.Enni számlát fizetni minden hónapban kell.Többek között erre nyújt megoldás az alapjövedelem.

Modern jó minőségű alig használt ruhát mindenki vehet magának szinte ingyen a világ bármely charity shopjában vagy a second hand stores ban. Vagy bármely szeretszolgálat vagy segélyszervezet ad.A probléma nem (csak)ezzel van ez ugyanis a szegénységnek csak tüneti felületes külsőleg történő kezelése.Úgyis mondhatnám a mai világ nem más mint egy szép ruhába öltöztetett nyomorúság szegénység. A szép ruha sokmindent eltakar ám a járókelők szeme elől. Az éhséget a nincstelenséget a nyomort a létbizonytalanságot sokmindent. Az is gondolhatjuk hogy jó ruha van valakin az utcán hogy biztos milyen gazdag de legalábbis nem nélkülözik hát nem ez nem így van a látszat csal.Attól még lehet valaki koldús.Azt a ruhát kaphatta is valakitől.Érdekes az is hogy szakadt migránst nem látni .Ettől függetlenül lehet hogy némelyik napok óta nem evett és talán szinte mind földönfutó mivel szétbombázták az otthonaikat.
Tádé
Surján úrnak mikor volt pártja?
Aki azt állítja, hogy volt, akkor kérem segítsen abban hogy ma is van még ez a párt?
versatile
@Kristóf Péter: 1990-95 ig ő volt az elnöke.
Jelenleg EP képviselő
Nem véletlenül nyilatkozik így gondolom látja a dolgokat odafenntről.(bizonyára többet tud mint mi)Orbán a gellérthegyről vagy mittudomén a budavárból max a 22.kerületig lát el politikailag.(esetleg a felcsuti stadionig ami bakfitty ) Ő nem lát bele az EU politikába mivel gyakorlatilag ő lesz az utolsó az Eu-ban akit tájékoztatni fognak bizonyos eseményekről.Egy európa parlamenti képvselőnek nagyobb rálátasa van a közeljövőben várható eseményekre mint egy apró világpolitikailag nem túl jelentős ország politikusainak vezetőinek v miniszterelnőkének.Amiről ő beszél ez a folyamat(mármint a pénzmosás vagyonkimentés feketegazdaság rothschild maffia -uralom) itthon kb 25éve tart intenzíven.(talán még régebb óta)Nyugaton 100éve.A FED a 2008 as recesszió óta nem tud talpra állni,pedig az ővé szinte a világ összes nemzeti bankja.Ha valahol hiány keletkezik úgy értem ha az embereknek (pénz)hiányérzetük van az azért van mert a milliárdos világuraknak egyre több pénz kell a zsebükbe amit csak az emberektől tudnak elvenni(így-vagy úgy).A pénz magától nem terem(legalább is ezt mondják..vagy így tanítják).A gazdag pedig attól gazdagodik ha kizsákmányolja tönkreteszi a szegényeket.Modern középkor csak mások az eszközök.Nyilván ma nem karddal meg dárdával vagy buzogánnyal vesznek el a szegényektől hanem más kifinomultabb módszerekkel.(kereskedelem adók járulékok hitelek kamatok szerencsejáték rulett póker toto lotto stb )Ezáltal születnek a milliárdosok.Termelés és munkahelyek nélkül pénz se fog teremtődni(ezt is ugye így tanították persze lehet hogy ez ma már nem így van vagy csak félrevezettek minket anno) csak úgy ha egyik kifossztja a másikat Kb 65 éve tárgyalnak az alapjövedelemről.Angliában már arra is rájöttek ugye..úgy kb 200éve) hogy a (gyári )munkásréteg a leginkább kiszolgáltatottabb réteg.Sajnos ez így is maradt mind a mai napig.(óó persze nem angliában)Annyi a gond hogy ez ma már egy globális...
versatile
@Kristóf Péter: Szóval a KDNP elnőke volt 1990-95-ig
nezelodo
Igaza lehet Surjánnak, de félreérthetőn fogalmaz, és lehet, megint rákiabál majd az a mára már kivénhedt KISZ titkár a parlamentben, hogy "Csuhások, térdre imára!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.