Miközben Orbán Viktor a Nemzeti Múzeum előtt beszélt, a tévében is hallható volt, hogy a háttérben az ellentüntetők hangosan fütyülnek.

A 444.hu riportere a helyszínen azt tapasztalta, hogy a beszéd közben újra fellángolt a balhé a két tábor között.

Néhány kormánypárti tüntető széttépte pár ellentüntető transzparensét, és valakit orrba is vágtak. Közben rendőrök erős sorfallal álltak a két tábor közé.

Hátat fordítottak a Múzeumkertnek a Demokratikus Magyarországért Civil Társaság rendezvényén részt vevő tüntetők Orbán Viktor miniszterelnök beszéde alatt.

Erre Büki Zoltán, a civil szervezet vezetője kérte a demonstrálókat, akik az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójára szervezett központi állami ünnepség közvetlen közelében tüntetnek Budapesten, a Kálvin téren. Büki Zoltán azt mondta, hogy mivel Orbán Viktor már rég hátat fordított a magyar népnek, ezért most a tüntetők mutassák neki a hátukat, néma csendben. Utóbbi kérést sok demonstráló nem tartotta be, ők kiabáltak és fütyültek, dudáltak, sípoltak.

A szervezők papírból kivágott piros lapokat osztogattak a tüntetőknek, és Büki Zoltán azt kérte, tartsák fel azokat Orbán Viktor beszéde végén, a miniszterelnök ugyanis szereti a focit, és ezzel meg tudják neki mutatni, hogy a népnek elege van belőle.

A tüntetésen a hangulat fokozott volt: az állami ünnepség és a demonstráció résztvevőit rendőrsorfal választotta el, azon át rendszeresen fütyültek és kiabáltak egymásra. A rendezvények kezdete előtt két, az állami ünnepségre igyekvő férfit lefogtak a rendőrök, mert rátámadtak egy transzparenst tartó ellentüntetőre.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
idppp
Büki Zoltán egy gyáva f@sz! Az ilyen takony menjen kedvesnővérnek,, ne diktátor elleni tüntetés szervezőjének!
mariaberta
Nem eléggé! Én meghallgattam, de minek?
Desischado
Jobban kellett volna fütyülni! De már nem is fütyülni kéne, hanem elzavarni a csuti parazitát a bandájával együtt a pokolba, ahová való!
Pestilence
Kérdés a kliknek.
Ha kétszázan tapsoltak, akkor abból hányan voltak lengyelek és bértapsolók, ha lengyel tapsoló/fő=?, bértapsoló=800 Ft/óra, agyatlan hivő=ingyenes néphülyités?
Pestilence
@volvós: Vagy nem gyújtják fel a tévé székházát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.