Délután háromkor elkezdődött a Tanítanék mozgalom demonstrációja Budapesten. A tüntetők a Hősök teréről vonulnak a Kossuth térre. 

Az Index szerint rengetegen gyűltek össze, összefüggő a tömeg, a Hősök terén nehéz sétálni, annyian vannak. Az Origo szerint több tízezren vonulnak az Andrássy úton.

Több tízezren indultak a Parlament elé tüntetniFotó: Index.hu/Huszti István

A Tanítanék Mozgalom kezdeményezésére indult tüntetéshez – a rendezvény Facebook-oldala szerint – 70-nél több civil szervezet, szakszervezet csatlakozott.

A résztvevők többsége megfogadta a szervezők kérését és kockás ingben, sálban, kendőben, valamint esernyővel jelent meg a demonstráción. A Hősök teréről az Andrássy úton a Parlament felé, esernyők alatt vonuló menet elején egy "Tanítanék! Gyermekeink jövője a tét" feliratú transzparenst vittek, amelyen egy kokárda és egy kockás ing is látható.

Több tízezren indultak a Parlament elé tüntetni

Sokan táblákat vittek magukkal, ezeken olyan feliratok olvashatók, mint "Nem ártani", "Követeljük a Klik azonnali feloszlatását" és "Autonómiát! Óvodától egyetemig".

"Orbán ma megbukik", "Európa arra van, amerre megyünk" ilyeneket mondanak egymásnak a metrókban fürtökben lógó emberek az ATV tudósítója szerint.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
Tízezrek fognak " éltetni " Viktor !
merre vagy ???
Nem akarod meghallgatni ?
Vagy elbújtál a főúri kastélyodba ?
zöldszem
@nyanya001: A haját tépi! Az ő beszédjén a lengyelek, románok röffösök... kevésnek találtatik!
nyanya001
@zöldszem: Csak tépje !
Megnézheti mit csinált az országból a degeneráltja !
Desischado
Tisztelet mindenkinek aki ott volt! Remélem, ez egyre csak jobb lesz, és nem áll meg! Remélem, forrongani fog az ország!
almalibre
Kedves, kedvetlen, hangosan, vagy csendben tüntetők!
Március 15 ünnep lenne, de nektek épp ezen a napon kell kiállnotok véleményt nyilvánítani.
Nem érdekel, hogy utáljátok Orbánt, vagy csípitek, az is mellékes, hogy mennyire van igazatok, csak az, hogy megint eltúrtatok egy szép ünnepet. Elrontottátok a hangulatát, de nem Orbánnak, sem a polgármestereknek, hanem a fellépő amatőr, vagy hivatásos művészeknek, és azoknak a honfitársaitoknak, akiknek jelent valamit ez az ünnep, sőt fontos, azoknak a szülőknek, akik ezen a napon gyermekeiknek magyar hagyományokat akartak mutatni. Arról nem is szólva, hogy tölthettetek volna egy szép napot a családotokkal, vagy barátaitokkal, de nektek épp ezen a napon kell táblát emelgetnetek, kiabálnotok, füttyögnötök, és miért? Mert ti is forradalmároknak érezhetitek magatokat! Nos, a forradalmárok teszik a dolgukat a közösség érdekében, tudván, hogy ezért megverhetik, börtönbe dughatják, megölhetik őket, ti csak törvényes jogaitokat gyakoroltátok minden veszély nélkül, hisz az állítólagos diktatúra rendőrei is félreállítják azokat, akiknek nem tetszett ténykedésetek. Kérdezem még egyszer, miért ezen a napon? Egyszerű, az ingyen reklám miatt, mert minden újságíró, TV-kamera kint van az utcán és sokuk nem azért, hogy az ünnepről közvetítsen.
Tudom, ti is a „közösség érdekében” tüntettetek, csak az nem érdekelt benneteket, hogy a közösség nagy része, ünnepelni szeretett volna, még azok közül is sokan, akik egyébként veletek ért egyet.
Néhány szó a tanároknak, akik persze pedagógusoknak titulálják magukat, mert az többet jelent, mint leadni az órákat: Gyönyörű példát mutattok a felnövekvő nemzedékeknek, hogyan kell átlépni a nemzeti értékeken, tenni nemzeti hőseink fejére és a tetteiket meglovagolva, jelképeiket kitűzve, szakmai érdekeitekért harsogni. Én várom a napot, mikor vissza nyal a fagyi és példátokon okulva tanítványitok tüntetésbe kezdenek, mert sokallják a dolikat, szabad tanárválasztást követelnek, több iskolaszünetet akarnak,...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.