Március 30-ára egy órás országos munkabeszüntetést helyezett kilátásba Pukli István, Kossuth téri felszólalásában.

Ha a kormány március 23-ig nem kér bocsánatot és nem ültet tárgyalóasztalhoz komolyan vehető, tárgyalóképes partnereket, egy óráig országosan sztrájkolni fognak a mozgalom tanárai. Mindezt polgári engedetlenség keretében képzelik el. 

Amíg bárkit kirúghatnak, addig nem beszélhetünk egyenlő felekről. Amíg nem nyerjük vissza méltóságunkat, addig nincs miről beszélni – mondta a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója. Velünk van lélekben a társadalom 75 százaléka, velünk van a Fidesz-szavazók kétharmada – hangsúlyozta Pukli István.

 Nincsen hatalmad felettem – skandálta a tömeg a beszéd végén.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@vadnarancs: 8 napot adtak a kormanynak. Konkretan alkalmatlannak neveztek palkovicst es a masik bolondot, balog vagy mi a neve?.oket orbannak meneszteni kell. Es ott a 12 pont ami eleg tiszta. Ja es orbannak bocsanatot kell.kernie. Szoval en boritekolom es elso.1 oras sztrajkot. :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vadnarancs
Őszintén megvallva talán kicsit nagyobb horderejű bejelentést vártam... Amíg az ellenzék béna kacsaként totyog, addig nem lesz változás... A szakszervezeti vezetők lefizetve, mi meg éhbérért dolgozunk, azt a keveset is ellopják tőlünk, amink van. Minimum egy napra, napokra országos sztrájkot képzeltem és nem csak az oktatásban!!!
gerike87
@vadnarancs: Azt gondolom, hogy már az 1 óra is nagy eredmény lenne itt. A többség fél, de ha megtapasztalják a közös erőt, onnantól kezdve nincs megállás.
Yoda69
@vadnarancs: Azert kezdenek 1 oraval mert azt tovabb lehet fokozni. 2 ora 3 ora 5 ora 10 ora, 1 nap, 2 nap 1 het
Es igy tovabb.
Szerintem nagyon taktikusan csinaljak. Lehet hogy ebbe belebukik most orban
GeoCravker
Ez az egy órás, jövőbe helyezett sztrájk a nagy bejelentés?
Úristen. Pukli mekkora napidíjat kap a kormánytól?

@Yoda69: Ahogy a másik szálon írtam, de folytassuk itt. Akár Lázár is írhatta volna ezt a forgatókönyvet.
Yoda69
@vadnarancs: 8 napot adtak a kormanynak. Konkretan alkalmatlannak neveztek palkovicst es a masik bolondot, balog vagy mi a neve?.oket orbannak meneszteni kell. Es ott a 12 pont ami eleg tiszta. Ja es orbannak bocsanatot kell.kernie. Szoval en boritekolom es elso.1 oras sztrajkot. :)
vadnarancs
@Yoda69: Legyen igazad, a semminél több...
Yoda69
@GeoCravker: Ha 1 hetes sztrajkot hirdetett volna elegedett lennel?
cs.n.
@Yoda69: Csakhogy ők nem akarják Orbánt megbuktatni. Ezt Pukli is nyilatkozta korábban. A mostani tüntetésen is, mikor elkezdték skandálni, hogy "Orbán takarodj", vagy "mocskos Fidesz", lecsitították őket a színpadról, hogy "Erre most nincs idő", vagy "Ennek nincs itt az ideje". Utóbbit éppen Pukli mondta.
Yoda69
@vadnarancs: Az1 oras orszagos altalanos sztrajk eleg durva lehet. 950 intezmeny, 35 ezer ember plusz a szimpatizansok sztrajka. Csak gondolj bele. Megbenulhat az orszag.
Yoda69
@cs.n.: szerinted orban es ader bocsanatot fog kerni az elmult 6 evert? Ez is a kovetelesuk resze.
Ha igen, akkor masnap mindketto beadhatja a felmondasat mert az beismeres hogy elkurtak.
justhpeter
A sztrájkkal egyetértek. Nyilván azért mert Orbánék nem fogják teljesíteni a követeléseket. nem is tehetik, hiszen az nyílt beismerése lenne a bukásnak. Ami egyébként tény, de senki nem fogja elismerni.
cs.n.
@Yoda69: Gyurcsány is beismerte, mégsem mondott le. Orbánék meg beismerni sem fogják. De akárhogy is lesz, a ma is kormányzó bagázs maradni fog, az tuti. Legfeljebb egy kicsit meg lesz szorongatva, de amekkora arcuk van, erre is tesznek majd.
GeoCravker
@Yoda69: Talán. Ha a sztárjk kezdőidőpontja ma este van, és a kormány lemondásáig tart.
Dr. Felipe
Azért itt sokkal többen vannak, míg a g..i lengyel bértüntetőkkel ünnepelteti magát. Ez mindent elmond.
Yoda69
@cs.n.: Az elso reakciojuk biztos ez lesz. De a sztrajknak.nagy ereje tud lenni. Nezd meg a taxisoktol hogy fel orban,pedig azok csak par szazan vannak. Itt tobb tizezer emberrol van szo, ami konnyen felduzzadhat szazezres nagysagrendre. Egy tobb napos tartos sztrajk akar csodbe viheti az orszagot.
@GeoCravker: Ez kivitelezhetetlen lett volna. Most ketyeg az idobomba. Ennek is nagy ereje van, es 8 nap alatt meg tobben. Csatlakozhatnak Pukliekhoz.
human
@vadnarancs: " Minimum egy napra, napokra országos sztrájkot képzeltem és nem csak az oktatásban!!!"
Ez az egy órás sztrájk is törvénytelen lesz és csak polgári engedetlenséggel vihető véghez. Nem olyan könnyű ám ezt bevállalni. Biztos nem hallgattad Puklit, mert elmondta, hogy várja más ágazatokból is a szolidáris sztrájkot arra az egy órára. "Egy órára álljon le az ország." - mondta. Szóval akár Te is csatlakozhatsz!
vadnarancs
@human: Én úgy vettem ki a szavaiból, hogy az oktatási, nevelési ágazatra gondolt. TErmészetesen én is sztrájkolni fogok, ha ők is, ha kirúgnak, ha nem!
Toby
Minden gengszterellenes rebellió támogatható ! Orbánc - a genyó ! - nem szokta meg, hogy falhoz állítják, hát akkor kezdje el tanulni !
JAJMÁR
Szuper! Gratulálok a tüntetés szervezőinek, és főleg a résztvevőknek.
Volt ereje, és eléggé egyértelmű üzenete is ennek a rendezvénynek.

A kormány most - nyilván nem fog bocsánatot kérni, hiszen azzal beismerné, hogy valóban megfélemlítette a közoktatás résztvevőit - mattot kapott! Ugyanis, ha nem kér bocsánatot, egyértelműen ő idézi elő a polgári engedetlenséget. Sarokba van szorítva :)))
Többet elért ez a három ember, és persze a mögéjük sorakozó civil közösségek, mint az ellenzéki pártok évek alatt.

A bejelentés fondorlatos ultimátum. Nem azt kell figyelni, hogy ez egy óra, lehetne akár 5 perc is!
(Humánnak igaza van, a közoktatásban tüntetést szervezni iszonyú nehéz)
A sztrájknak csak úgy lehet ereje, ahogy megtervezték, ahogy bejelentették, és ahogy bizonyították, milyen sokan állnak mögöttük.
Arra külön felhívom a figyelmet, hogy a fideszes szavazók is fel lettek kérve.
A kormány bajban van.

Grat. Okosak!
Yoda69
@Horizont: A torveny ugy szol hogy ha sztrajkolnak akkor is 95%ban el kell latni a munkakori kotelesseguket. Ami lassuk be kivitelezhetelen egy igazi sztrajk idejen. Hiszen a sztrajk pont a munkabeszuntetesrol szol.
cs.n.
@Horizont: -Hogy lehet megenni egy elefántot?
-?
-Falatonként.
Csak itt még az nem teljesen világos, hogy megenni akarják-e, vagy csak idomítani. Mert most kimondottan az utóbbi a cél, de az is lehet, hogy ez egy hosszabb távú taktika része, mint amire célzol.
human
@Horizont: Yoda69 gyorsabban megválaszolta. Jogilag népszavazást is lehet Magyarországon kezdeményezni. Csak míg Orbánnak egy nap alatt sikerül érvényesíttetnie a kérdését addig az ellenzéknek lassan egy éve nem, sőt kopasz kidobóemberekkel akadályozták meg legutóbb.
Szóval lehet valamihez jogod de, ha a hatalomnak úgy tetszik, akkor nem élhetsz vele.
nemkati
@JAJMÁR: Jóestét!
A mai egy igazi vérbeli tüntetés volt! Minden szempontból meg volt tervezve, nagyon jók voltak a szónokok, lelkesítőek, elszántak, és néha elkeseredettek. De az embernek az volt az érzése, hogy ezek most nem hagyják magukat, elmennek a végsőkig. Volt egy olyan pillanat, amikor Pukli bejelentette az ultimátumot és a sztrájkot, hogy úgy éreztem, ha most azt kérné a tömegtől, hogy menjünk be a Parlamentbe, a tömeg megindult volna.
Többen kérték, hogy ne kiabáljuk az orbán takaroggyot, amikor már ez túlharsogta a sípokat és tapsokat. Én ma nem is kiabáltam, pedig nagyon jól esett volna, de az tetszett, amikor a Parlament egyik nyitott ablakán, amin néha kinézegetett, fényképezett valaki, beordította a tömeg az orbántakaroggyot. :))
Sándor Máriát nagyon sajnáltam. Látni semmit nem láttam az esernyőktől, de a hangja nagyon sírós volt. Szerintem borzasztóan el van keseredve, hogy már egy éve harcol, és semmi eredménye. Szörnyen ki lehet merülve, de még mindig nagyon elszánt, én csak bámulom ezt a nőt, hihetetlenül tisztelem! Megint volt 1 perces néma csönd, elképesztő, hogy egy ekkora tömeg ennyire csendes tud lenni.
Szóval remek volt, és úgy tűnik, sűrűbben meg kell ismételni. Egyszer majdcsak eljutunk odáig, hogy a kormánynak nincs kegyelem!!!
JAJMÁR
@nemkati: 19:15 Irigyellek, én még mindig nem voltam ott, pedig úgy számítottam. A legközelebbin remélem már összejön, hogy személyesen is ott lehessek.
Itthonról én úgy értettem, hogy meg akarják fogni a jobboldali szavazókat is az ügynek. Ezért nem mennek direkt neki a kormánynak, hanem az ügy mellé szervezik az embereket.
(Egyetértek, nem megosztani, összefogni kell!)
Jó ez így, hiszen ha a sztrájk mellé is odaállnak - a Pukli szerint jobboldali szavazók kb. 60%? az egyéb pedig több mint 70? a számokra nem emlékszem pontosan - akkor a fidesz támogatottsága úgy olvad el ezen a tavaszon, mint a márciusi hó!

Profi volt a szervezés szerintem is. A Sándor Mária, mint első felszólaló megadta az alaphangulatot :)
nemkati
@Horizont: Igen, helyettetek is, a nevetekben is ott voltam, és éreztem is, hogy még annál is többen vagyunk, mint amennyi látszik. Nagyon jó érzés volt, és nagyon nagy élmény volt!
A kórságomnak nem tett jót, de hát én mindig akkor megyek tüntetni, amikor jól esik! :DDD
nemkati
@JAJMÁR: Igen, én megértem, hogy a kormányellenes hangulattal a jobboldali szavazókat nem lehet oda vonzani, de az oktatás, az egészségügy és a többi tarthatatlan állapotot ők is érzik, és emiatt ők is elmennek tüntetni. És pontosan ezt mondtam ma én is, hogy ezekkel a tüntetésekkel, megmozdulásokkal fogy a fidesz ereje és támogatottsága. Ez már kezd látszani. 2018-ra el is fogy annyira, hogy nem fognak megint nyerni, de én ezt nem akarom megvárni!
JAJMÁR
@nemkati: 19:32 Nem kellene megvárni, ha lenne alternatíva. Mondjuk én látok egy-két alkalmas embert, de pártot még nem.
nemkati
Ja, és hallottam ma egy jó szöveget, amikor elmeséltem valakinek, hogy délelőtt hogy zúgott a Kálvin téren (vagy a Múzeum körúton?) az "orbán g€ci". Azt válaszolta, hogy az O.V. az Ondó Vagyok monogramja. :))
nemkati
@JAJMÁR: Az is megfordult a fejemben, hogy nem az lesz-e Pukli nagy bejelentése, hogy pártot alapít. De ez is reménytelen lenne. Nem tudom, mi lenne a jó. :(
JAJMÁR
@nemkati: 19:40 A pártpolitika kihagyása most szerintem jó döntés. Könnyen lehet, hogy kinő ebből, a Pukli alkalmas rá, de még nincs itt az ideje. Lehet, hogy csalódás volt elsőre ez a bejelentés, - én még erre sem számítottam, és ekkora tüntetésre sem -, de ami nekem reményre ad okot, hogy látom az átgondolt taktikát, folyamatot, aminek a része volt ez a tüntetés és nem a vége. Értik a dolgukat a szervezők - ez nem a reklám helye - de a pedagógus tud szervezni, taktikázni, és csoportot építeni is :)
amaramaistanna
LEGYEN VILÁGOS! Vendégkommentár:
"Most azért az legyen világos, hogy a lényeg nem az egyórás sztrájk, hanem hogy
1) Orbán ultimátumot kapott,
2) a sztrájkot nehezítő jogszabályok ellenére sztrájkolnak a tanárok, ha kell
3) támogatásra hívnak mindenki mást is, egyenesen az ország leállítására hívtak fel
4) az akció további folytatását is kilátásba helyezték.
Ilyen még nem volt. - Lakner Zoltán "
nemkati
@JAJMÁR: A végén a pedagógusok fogják megoldani minden bajunkat. Az egészségügyisek valamiért nem képesek ilyen szervezettségre és elszántságra. De most a pedagógusok kiállnak a többiekért is, és a többiek meg a pedagógusokért. Ez az összefogás lesz a megoldás, nem a pártoké.És nagyon jó gondolat volt Puklinak az a követelése, hogy billegő lábú kerekasztal helyett kompetens, érintett szakemberekkel üljön le a kormány a megbeszélésekre, és a sajtó nyilvánossága előtt! Ez nagyon fontos!
nemkati
@amaramaistanna: Hát ez az, ebben van a lényeg, hogy nem egy nap, és nem egy óra sztrájkra készülnek, mert tudják, hogy az sem lesz elég ennek a kormánynak. Folytatódni fog akár állampolgári engedetlenség árán is, amíg nem történik valami előrelépés. És a valami, az kevés. Az összes követelést be fogják hajtani!
Sanyi2015
@nemkati: Én ezt értem, de például ki mondja meg, hogy ki a kompetens érintett szakember?
De nem is ebben látom a problémát. A bejelentés után beszéltem néhány pedagógus ismerőssel, köztük igazgatókkal és egybehangzóan azt állították, hogy ebben a kérdésben őket senki sem kérdezte meg! Tehát bejelentettek egy országos tüntetést, az érintettek megkérdezése nélkül!
Márpedig ha ez nem lesz legalább 75-80% támogatottságú, akkor semmit sem ér!
nemkati
@Sanyi2015: Nyilván nem minden pedagógus fog sztrájkolni. De nem is lehet az összeset megkérdezni. Egyszerűen az fog történni, ami február 29-én. Lesznek, akik sztrájkolnak, és lesznek, akik nem. És egyre többen fognak melléjük állni.

Én inkább azon agyalok, amit először kérdeztél, hogy ki kompetens, ki szakember, kivel lehet ebből a kormányból tárgyalni? De ezt majd eldöntik a szervezők. Az látszik, hogy nem ülnek tanácstalanul magukba zuhanva.
Sanyi2015
@Horizont: Szerintem meg nem egyeztettek senkivel, csak a szűk szervezőkkel, nehogy idő előtt kiderüljön.
Amúgy eleve kérdéses, hogy hogyan akarják megoldani, hogy 1 órára kimennek az iskola elé?
Ki felügyel addig a gyerekekre?
Ugyanis bármi történik az alatt az 1 óra alatt a gyerekekkel, azért büntetőjogi felelősség a pedagógust terheli!
Sanyi2015
@nemkati: Ha viszont nem minden pedagógus sztrájkol, akkor nem áll le egy órára az iskola, így az a felhívás, hogy " Álljon le az élet egy órára " nem teljesül.
Az is érdekes , hogy ebből az egészből a szakszervezetek kimaradtak...
vonotok
Pukli Istvánnak igaza van. Most , vagy soha. Igen is szervezték meg az 1 órás figyelmeztető sztrájkot. Segítsen nekik a petedogopusok szakszervezete. Menjünk ki az iskolákhoz és kössünk nemzeti színű szalagot a kerítésre, a kapura. Üljünk le a kapuhoz, a kerítéshez. arra az 1 órára.
Mutassuk meg, hogy szolidárisak vagyunk a tanárokkal.
vonotok
61 éves vagyok. de amikor Mária levette a kockás inget és a tüntetők együtt énekelték a " ha én zászló volnék " szégyen ide, szégyen oda, könny csurgót végig az arcom.
Talán egyszer lesz még SZABAD MAGYARORSZÁG ?
vonotok
Az ellenzéki képviselő urak miért nem üvöltik nap mint nap a Kossuth-térről hangosítással a parlamentbe ennek a kormány napi aljasságait, csalásait, lopásait.
Hogy a bent ülök arcáról lefagyom az az elegedet undorító vigyor.
gerike87
@Sanyi2015: Egészen 2011-ig működött egy olyan, hogy Közoktatás Politikai Tanács, ahol ott voltak a diákok, pedagógusok, szülők, fenntartók és a minisztérium. Ennek a testületnek törvény által biztosított jogkörei voltak. Neveket én most nem akarok mondani, de hidd el nem Hoffman meg Czunyiné kategória volt. Ennek a testületnek egyetértési joga volt, magyarul nélkülük nem dönthettek.
Most tedd fel magadnak a kérdést, miért szüntették meg? A válasz egyszerű...
Desischado
Szerintem is jó ötlet. Végre elindulni látszik valami. Bár a tüntetők közül, és a pontok közül is hiányoltam például a szociális szegénység felszámolását, - erről szó sincs sehol! - és a közmunkások szakszervezete miért nem csatlakozott? De ha egyszer megindul a lavina, remélem, nem is áll meg, és végre maga alá temeti ezt a parazita bandát! Csak nehogy a jobbik kerüljön a helyére!
Tippking
Ez a Pukli egy idióta, Gulyás Balázs utódja,hasonló politikai ambíciókkal.Vérszegény forradalmárai vannak a liberális baloldalnak.Szánalmas volt az egész politikai kabaré.
Yoda69
@Tippking: Gondolom te orbannak tapsoltal, akar a teve elott ulve is.
xray
Oké, álljon le.
Én benne vagyok.
Sőt, több mindenben is benne vagyok.
Elegem van ebből, a diktatúrából.
Te kis g*ci putyin farnyló csicska orbán, az anyádnak a szabadságát korlátozd!!!

NEM KELLENEK AZ OROSZOK TÖBBÉ SEMMIRE!
Anyádra húzd rá az oroszokat újra!
Nekem mesélt a nagyanyám az oroszokról és a németekről is.
NEM KELLENEK AZ OROSZ!!!

Egyébként, hogy merted azt a sok szart összehordani a március 15-ei ünnepségen?
Magyarországon ma NULLA szabadság van!
Sosem tapasztaltuk meg, sosem kaptunk abból a szabadságból. ami az EU-ban van már évtizedek óta, és te azt akarod elvenni tőlünk, de még a lehetőségét is, ami sosem volt nekünk?
A Q anyád, te szélhámos!!!
moiszikf
Kitoljuk az ebédszünetet 13:00-ig és meg is vagyunk!
vakkomondor
Fideszes álkeresztény zsebmatyarok!
.
Kész tény, nyilvánvaló: Orbán Viktor és rendszere elbukott.
Fideszes patkányok, most még menekülhettek, de már nem sokáig. Dobjátok fel a vezírt, mert ő is csak eszközként kezel titeket!
Ha bajban lesz, ugyanúgy végzitek majd, mint Torgyán, Snitt Pali, vagy Simlicska!
.
Most még menthetitek a bőrötöket: dobjátok fel most a főnökötöket - mielőtt ő dob titeket!
Pestilence
@Tippking: Buszoztatott lengyelek és bértapsolók nem szánalmasabbak?
Remélem, Te többet kérsz, mert a 800 ft/óra kissé megalázó.
amaramaistanna
@Desischado: Oktatásról van szó... a többi utána jön...
JAJMÁR
A sztrájk itt nem arról szól, hogy megbénuljon az élet az országban. Ezért mindegy, hogy egy órára áll le az élet, vagy kettőre...
ez arról szól, hogy megmutassa az erőt, mert a kormány csak erőből ért.

Följebb már írtam, de most ismét kiemelem: az ügyről szól, ami mellé odaállt az ország 60-70 %-a! Hogy ez semmi lenne? hogy ez csak egy kitolt ebédszünet? Nem hinném. Mutassatok még egy ügyet, amit ekkora erő támogat.
Ha az ország minden térségében, ugyanazon az időpontban, kiállnak az emberek az iskola elé, - tömegek: 70 civil szerveződés, szülők, magánemberek, pedagógusok - akkor beszéljen a mini.elnök arról, hogy "mit akar a magyar", hiszen ebben a tömegben a saját szavazóbázisa is benne lesz.
Az ötlet kitűnő, a megvalósuláshoz mindenkire szükség van.
Desischado
@JAJMÁR: Egyetértek, és én is ott leszek!
kukac50
Aki teheti mindenki menjen el és álljon ki a pedagógusok mellett. Rokkantak kisnyugdíjasok vagy akik elégedetlenek a kormány munkájával, azok mindnyájan legyenek ott.
Orbán nem fog bocsánatot kérni az biztos,mert azt is igen nehezen értette meg, hogy nem a tanárok fizetés emeléséért emeltek szót. Ő azt mondta a Tv-ben,hogy várjanak a sorukra majd fel sorolta kik kapnak emelést előbb.
Ilyen nehezen fogja fel azt,hogy sok embertől kérhetne bocsánatot, akiknek a sajátos maguk pénzhez jutására hozott törvények miatt kevesebb pénzből, kell megélni.
Azoktól is bocsánatot kell kérni akiktől a trafikokat, vagy a tanyájuk melletti bérelt földet elvették ami a megélhetésüket veszélyezteti,hiszen az állataikat kénytelenek eladni levágni vagy felszámolni,mert nincs mivel etetni őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.