Jogerősen bűnösnek mondta ki társtettesként elkövetett kényszerítésben Dávid Ibolya és Herényi Károly volt MDF-es politikusokat az UD Zrt.-üggyel összefüggésben folyó büntetőügyben pénteken a Fővárosi Törvényszék, és megrovásban részesítette őket.

Jogerősen bűnös Dávid Ibolya és Herényi Károly

Dávid Ibolyát, az MDF egykori elnökét és Herényi Károlyt az ügyészség kényszerítéssel vádolta. A vád szerint a két egykori MDF-es politikus egy titokban rögzített hangfelvétel nyilvánosságra hozásával fenyegette meg 2008 szeptemberében Almássy Kornélt, aki ennek hatására visszalépett attól, hogy az MDF elnökjelöltje legyen.

Az elsőfokú bíróság tavaly szeptemberben bűnösnek mondta ki a két politikust és megrovásban részesítette őket. Az ítélet ellen az ügyészség súlyosításért, a védők a vádlottak felmentéséért fellebbeztek, a Fővárosi Törvényszék azonban pénteken helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
@Hellcat: bizony, ha ilyen piszlicsáré ügyeken ennyit tökölnek, akkor mennyi ideig fog tartani az Orbán per? A vége előtt kinyúvad.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vukkocska
Sem Dávid Ibolya, sem Herényi Károly nem bűnös. Megrovásban részesültek. Ez azt jelenti, hogy a bíróság rosszallását fejezte ki azért amit (nem) elkövettek. Ettől függetlenül méltatlan, amit a két emberrel tettek 8 évig. Első fokon felmentették őket, majd a kúria meghozta ezt a döntését. Annyi - minimális - becsület volt a bíróban, ha már nem merte felmenteni őket, hogy megrovást alkalmazott.
feco fero
No csak Ibolya, mégis be nyalt a fityesz? A helyett, hogy alád nyúltak volna?!
Fradigege
Megrovás egy egyszerű ítélet. A felmentés után van. De mi a pcsért tartott ennyi ideig az ügy? És mi a fsz van Almássy Kornéllal?! Az egy akkora hülye gyerek. Hallottam a rádióban amikor elrabolták. Szabályosan röhögő görcsöt kaptam. Ahogyan elmesélte. Dedóból oscar-díj.
egyvandor
Tehát a fidesznek kijátszani szándékozó politikust nem lett volna szabad szembesíteni a párt elárulásával és nem lett volna szabad erre hivatkozva visszakozásra felszólítani.
... és mi van a mohácsi mdf-s politikust zsaroló fideszes nertárssal?
kukac50
Megrovás és utazási költség megtérítése,ez büntetés? Fellebbeznek, még nincs vége.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.