A Fidesz szerint a Gyurcsány-korszak oktatáspolitikájához semmi esetre sem szabad visszatérni, mert az megbukott.

A kormánypárt Niedermüller Péter DK-s politikus szavaira reagált így pénteken. Az ellenzéki párt alelnöke azt mondta, a kormánynak be kell ismernie, hogy tönkretette az oktatást, meg kell szüntetnie a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot és vissza kell állítania az oktatás GDP-arányos támogatását a Gyurcsány-kormány idejében lévő 5,5 százalékra.

A Fidesz reagálásában azt írta, a baloldal az önkormányzatokat a csőd szélére juttatta, az iskolafenntartás terhét rájuk hárította, az ehhez szükséges pénzt elvonta. Iskolák százait zárták be, pedagógusok ezreit bocsátották el, elvettek tőlük egy havi bért, és az egyre dráguló tankönyveket a szülőkkel fizetették ki.

Közölték továbbá, hogy a kormány pótolja az oktatástól elvett pénzeket, a rendszerváltás óta legnagyobb pedagógusbéremelést indította el, fejleszti az iskolákat, a gyermekek nagy részének ingyenes étkezést és ingyenes tankönyvet biztosít. Hozzátették: a gyermekek és a pedagógusok érdekét kizárólag a párbeszéd és a közös munka szolgálja, és ezért az egyeztetésen lenne a helye minden olyan szervezetnek, amely felelősséget érez a gyermekekért és pedagógusokért.

Ha már a kommunikáció a téma, idézünk egyet a PSZ legfrissebb közleményéből:

"A kormánynak el kellett volna gondolkoznia azon, megengedhet-e magának ilyen megalázó, cinikus magatartást" – írta a PSZ arra utalva, hogy Orbán Viktor a március 15-i tüntetésen megfogalmazott ultimátumot viccesnek nevezte, Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke "bolsevik diktátumnak" nevezte a történteket, legutóbb pedig a Földművelésügyi Minisztérium főtanácsosa nevezte varangynak a tanárokat.."

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Vazzzze...6 éve a felsőcsutkai Zsírmore uralkodik...Hogy .jön ide megint Gyurcsány ??
Clavigo
Vazzzze...6 éve a felsőcsutkai Zsírmore uralkodik...Hogy .jön ide megint Gyurcsány ??
coni
Lázáron kívűl senkinek nem jutott eszébe, hogy a reform előtti oktatás, egészségügy politikához vissza kéne/lehetne térni.
Csak azt kéri számon a tömeg, hogy a reformokat 2010 óta drágán, szakszerűtlenül vitték véghez így működésképtelenek lettek a nagy elosztórendszerek. Hogy jön a képbe Gyurcsány/reform előtti időszak? (Gyurcsány minden reformkísérletét megakadályozta a Fidesz illetve saját pártja is)
zöldszem
Varró Dániel olyan amilyen. Na, de ki volt az az ökör, aki az 5 olvasókönyvbe beleszerkesztette?
I István? Kun Béla??? Dózsa György?? Bexarás!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.