Rétvári Bence az Echo TV-ben arról beszélt, hogy konkrét javaslatcsomaggal áll elő a kormány a diákok leterhelésének csökkentésére a köznevelési kerekasztal keddi ülésére, ahol a Nemzeti Alaptanterv változtatásáról lesz szó.

"Először egy koncepciót fogunk idén elfogadni, és 2017-ben pedig a Nemzeti Alaptanterv megváltoztatásával tudjuk a tananyagot úgy csökkenteni, hogy az egyszerre szolgálja a versenyképes tudás megszerzését, de ugyanakkor ne jelentsen túlzott leterhelést sem az ő számukra. Leginkább az alsó tagozaton kell az alapkészségek fejlesztésére nagyobb időt hagyni, és itt kell jól megtalálni az alapkészség-fejlesztéseknek és a lexikális tudásnak az arányát"

Ha ez tényleg megvalósul, akkor teljesül a tanártüntetések egyik követelése. 

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
Csökkenhet? Feltételes módban? Nem maszatolni kell, hanem határozottan átalakítani a teljes oktatás politikát, erkölcstan nélkül, valós tananyaggal. A gyermekkor maradjon meg gyermekkornak, a mese és a zene világában.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
KERKA
Csökkenhet? Feltételes módban? Nem maszatolni kell, hanem határozottan átalakítani a teljes oktatás politikát, erkölcstan nélkül, valós tananyaggal. A gyermekkor maradjon meg gyermekkornak, a mese és a zene világában.
lópicigáspár
Ezaz fijjug! Nem is kell ebbe az országba olyan aki gondolkozik! Elég ha a fideszre szavaz!
colibri
...hat, ...het, Rétvári is elmehet a búsba az összes kereszténypártinak mondott fidess ...nyaló majommal együtt!
silber13
@Horizont: Jajj, hát vasárnaponként az ő Urát és oarancslóját szolgálja miképp a mennyekben, azonképp itt, Csúton is!!
silber13
Vagy tán úgy gondoljátok, hogy elégséges lesz egy X jel kirakása a megfellelő, nektek tetsző helyre??
papa.49
@verum: Már ne haragudj, mivel most járnak iskolába az unokáim szoktam forgatni a könyveiket, a minőséget ne is említsd, mert előszedtem a saját könyveimet amiből még én tanultam az általánosban, hát nincs is összehasonlítási alap se, és ezt nem a könyv külalakjára értem, hanem a beltartalmára!!!
Amit ez a gyík mond annak még az 1 % se igaz, nem tesznek ezek semmit, csak hazudoznak, hiszen ha változtatni akarnának, már hozzá is lehetett volna kezdeni, de nem ők, hanem a hazugovics dönt, öt meg nem érdekli a tanárok gondja, baja!!!
Arra várni, hogy majd évek múlva változik a rend dőreség, most kell kikényszeríteni a változást!!!
verum
@papa.49: - igen ez szerintem is így van. Viszont a baj szerintem sokkal nagyobb, mint elsőre látszik.
Mert nem elég a kényszerítés.
Hol vannak azok a bátor, tisztességes, megvesztegethetetlen és zsarolhatatlan megfelelő tudással rendelkező szakemberek, akik tudják mit kellene tenni és képesek is megtenni?
Kell a változás, de ki valósítsa meg?
papa.49
@verum: Ez egy igen jó kérdés!!!
Sajnos nem tudom rá a választ!!!
eszegfu
Amit a Nat 1995-ben 29 oldalon, addig 2015-ben már 132 oldalon ir le! Igaz, ez utóbbi részletesen taglalja főleg a kompetenciákat tantárgyanként (pl. digitális, szociális és állampolgári kompetencia, vagy Európai azonosság tudat), meg hogy pl. magyarból mit kell tudnia az 1, 2. stb. osztályt végzetteknek és ezt minden tantárgyból! Érdekes... mintha egyáltalán nem lenne egy kis "szabadon választható gyakorlat" sem, vélhetően ezért lehet csak tárgyanként 2 könyvből választani. Szerintem ez nem "kerettanterv", hanem egy szabályos "szamárvezető". Kiváncsi leszek mit tudnak kivenni ebből, hogy csökkentsék a tanórák számát?!
papa.49
@eszegfu: A lényeg a feltétlen engedelmesség megtanítása lesz majd, FELTÉTLEN ENGEDELMESKEDJ A FÖLDESÚRNAK, A GYÁRTULAJDONOSNAK, STB. a többi szerintük tök felesleges!!! Hiszen ha tud önállóan gondolkozni, kérdéseket fogalmaz meg, vagy tesz fel!!!
eszegfu
@papa.49: Én is hasonlóra gondoltam, amikor megnéztem ezt a Nat-ot!
papa.49
@eszegfu: Vagyunk itt egypáran akiknek egy rugóra jár az agyunk, és még egy az egyes ember tévedhet ebben, abban, de ha sokan gondoljuk ugyanazt akkor biztos nem nyúlhatunk nagyon mellé...Ebből következik az ilyenekre mint mink, NEM LESZ SEMMI SZÜKSÉGE AZ ÚJ HŰBÉRÚRI TÁRSADALOMNAK!!!
eszegfu
@papa.49: Ahogy kezdtem olvasni, ugy "dagadt a keblem"... milyen f@szák is vagyunk...de pár pillanat mulva megint csak azt kellett éreznem... hát bizony öregek is, no meg ehhez "hülyék" is vagyunk... tehát megint nem lesz szükség ránk... barátkozzunk meg ezzel a gondolattal!:)))
papa.49
@eszegfu: Akkor félre érted, a lényeg nem az hogy miránk nem lesz szükség, hanem az olyanokra nem lesz az új rendnek szüksége mint amilyenek mink vagyunk, de ne keseredj el mi még sokat tehetünk, hogy ez ne következzen be!!!
eszegfu
@papa.49: Valóban félreértettem...azt hittem, hogy csak a magunk korabeliekről beszélsz...benéztem azt az "egy rugót"... Rendben, igy már nekem is érthető!
papa.49
@eszegfu: Így van jól,én szeretem ha pontosan értjük egymást...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.