Az Operaház főigazgatója szeretné elérni, hogy jóval több gyerek forduljon a tánc felé, a mostaninál szélesebb utánpótlást biztosítva a Magyar Nemzeti Balettnek.

Ókovács Szilveszter vasárnap az M1 aktuális csatorna műsorában hozzátette: a magyar táncművészet, a képzőintézmények értelmét az adja, ha számíthatnak magyar művészekre. Az évtizedekkel ezelőttihez képest századannyi gyerek jelentkezik csak, amelyből a jó tanárok kiválogatják a legkiválóbbakat, de a sokból értelemszerűen sokkal jobbakat lehet választani – jegyezte meg.

Ókovács Szilveszter beszámolt arról is, hogy a nyáron bemutatásra kerülő Billy Elliot című musical gyerekszereplőinek kiválogatását már a bemutató előtt két évvel megkezdték. Erre azért volt szükség, hogy a gyerekek egy évig tanulhassanak, balett, beszéd és énekórákra járhassanak – mondta.

A főigazgató szerint az az igazi tehetségkutatás, amikor egy év hosszú munka előzi meg a bemutatót, majd az előadások során "kikupálódhatnak" a szereplők. A főszereplőnek egyébként mindenhez értenie kell, mint fogalmazott, Billy Elliotnak "kis reneszánsz zseninek" kell lennie.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Hat kellenek is a fiatalka janykak a Balett Intezet uj , arab tulajdonosanak a haremebe...

Mar latom, ajtatos balog hogyan fogja forszirozni az iskolakban a kotelezo tancoktatast is...:o)))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Hat kellenek is a fiatalka janykak a Balett Intezet uj , arab tulajdonosanak a haremebe...

Mar latom, ajtatos balog hogyan fogja forszirozni az iskolakban a kotelezo tancoktatast is...:o)))
verum
és lehetőleg úgy táncoljanak, ahogy ő fütyül...
Pestilence
Talán majd akkor, ha nem kell nekik napi 10-12 órát iskolával és házifeladattal tölteniük. Az biztos, hogy boldogabbak lennének, ha lenne idejük táncolni.
cs.n.
Szerintem vajmi kevés embert érdekel a balett meg az opera, de mivel az a kultúra, így a magamfajta barbárok is fizetik. Szóval fiatalok, nyista diszkó, menjetek a balettba ugrálni. :)
Fradigege
Ez egy nagyon fontos dolog. Havi 47 ezerből tánc az élet.
papa.49
@karma1: @Fradigege: Ja ez az állapot az ,,a seggünk kilóg a szakadt gatyánkból,, de a gyermekek tanulás helyet táncórákra járjanak!!! Érdekes módon az átkosban az iskolában a tanulnivalókkal foglalkoztunk, megtanultuk az alapokat, a szerencsésebbek akiknek olyan tanárja volt még azt is hogyan lehet ,,TANULNI,, ma viszont reggeltől, estig a suliban van a gyermek, és mégis félművelt, az összefüggéseket felismerni nem tudok garmada kerül ki onnan, persze ma is vannak kiválók, akik többet tudnak az átlagtól, de az átlag elkeserítően gyenge...
karma1
@papa.49: Nagyon megfogtad a lenyeget...Nekem is olyan tanaraim voltak (kivaloak, egytol egyig!), akik TANULNI tanitottak meg, es az osszefuggeseket meglatni...
Ilyen szintu oktatas ma mar nem letezik...:o(((
namihami
@papa.49: ma viszont reggeltől, estig a suliban van a gyermek, és mégis félművelt, az összefüggéseket felismerni nem tudok garmada kerül ki onnan
Úgy van, hiszen pont ez a cél.
Olyan emberek nevelése (pl. 16 éves korban iskola vége), akik csak arra lesznek jók, persze közmunkában, minimálbérért vagy alkalmi munkásként, akik a most kialakuló földesurak földjein robotoljanak. Isten őrizz, hogy még az összefüggéseket is átlássák. Nem jó az a fiúknak. És még jó, ha egyáltalán műveltetni fogják, mert komoly esély van arra is, hogy csak a támogatásokat vegyék fel a családi parlagok után.
15-20 év múlva az Orbánok, Mészárosok, stb., ha egyáltalán gyalog, végigmennek a falvaik főutcáján a parasztjaik kalaplevéve fogják őket megsüvegelni. Deres csak azért nem kell, mert a Pintér-utódok rendet tartanak majd. Bááár...
Nem emlékeztet ez téged valamire?
papa.49
@namihami: Dehogy nem, most hogy így mondod, volt ilyen, 1955. ben apám épp egy állami gazdaságban dolgozott, (villamosítás) ahol az akkori főagromónus szó szerint pofozta az embereket...Meg a Ludas Matyira!!!
volvós
Kis kö...g Szilveszterke !! Az elveid, ötleteid miatt akár
össze is házasodhatsz ezzel a gerinctelen, gúnyos mosolyú
balogcsuhással...szépen néznétek ki rózsaszinben...
Bercifiu
Öreg! Ha téged meglátnak, elszaladnak, baromarcú seggnyaló.
pan
"Ókovács: Fontos, hogy minél több gyerek forduljon a tánc felé."

. Miért?

Tegyünk fel, hogy az összes gyerek a tánc felé fordul (én elképzeltem, és a hideg is kirázott).
Mire gondolsz Óizé, a pávatáncra?
A gyerekek tanuljanak meg pávatáncolni?
Vagyis csúsztatni, hazudni, lopni, csalni, leuralni a társaikat?

Elmész te a búbánatba, te hulladék kétszínű, képmutató!
Nem kell tőled semmi, a szaros operád sem!
Van másik, jobb a világban, a szabad - nem önkényuralt - világban!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.