Kedden vádlottként állt bíróság elé Gulyás Márton aktivista, mert egy nappal a Nemzeti Választási Irodánál lezajlott jelenetek után – amikor Kubatov Gáborhoz köthető, kopaszok akadályozták meg a MSZP-s  Nyakó Istvánt abban, hogy népszavazási kezdeményezést nyújtson be – leszerelte az NVI és a Nemzeti Választási Bizottság tábláit az épület faláról – írja a 444.hu.

A bíróság kimondta, hogy Gulyás bűnös, garázdaság vétségében, egy évre próbára bocsátották. A csavarhúzót és ácskalapácsot elkobozták tőle, valamint 41 800 forint bűnügyi költséget is meg kell fizetnie.

A bíróság indoklásában kiemelte, hogy Gulyás tettével ellenszegült a rendőri intézkedésnek. Az ítélet szerint ez a cselekmény túlmutatott egy puszta véleménynyilvánításon: ez már nem az a szint volt, amit az Alaptörvény védelemben biztosít. A vádlott magatartása kirívóan közösségellenes volt, mert szabályszerűen lefolytatott rendőri intézkedés közben valósította meg tettét.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Hát ami video felvételek nyilvánosságra jöttek a napokban azok alapján Gulyás Márton még visszafogott is volt. A büntetésbe meg beszállok, ha lesz ilyenre lehetőség.
nezelodo
Szerintem dicséretben kellett volna részesíteni, mert meg akarta akadályozni, hogy azon a helyen is tovább degradálják a nemzeti kifejezést, és annak egykor volt magasztos jelentését. Mára már-már cinikus kifejezéssé silányította a regnáló maffiakormány.
Toby
Milyen érdekes, hogy a kordonbontó tolvajcsürhe, anno ellenzékben, "csak" véleményt nyilvántott !
Fel is mentették a gengszterhordát !
justhpeter
Nekem is az jutott eszembe, hogy kordont bontani lehet, táblát leszerelni nem. Így lehet egy ország igazságszolgáltatását nevetségessé tenni. Ha ezt a polgárok teszik, az sem szép dolog, de amikor maga az állam teszi nevetségessé, az bizony egy szégyentelen dolog.
human
@justhpeter: Hát igen. Orbán meg feszítővassal szedi szét a demokráciát. Kezdte az alkotmánybírósággal, majd jött az alkotmány, most a titkosítások és még messze nem ért a végére.
simmering73
Kirívóan közösségellenes az, amit ez a népnyúzó maffiakormány csinál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.