A BRFK nem talált okot a nyomozásra letelepedési kötvény ügyben. Ezek szerint azal sincs semmi probléma, hogy az Országgyűlés gazdasági bizottsága négy nappal visszadátumozott egy dokumentumot.

A letelepedési kötvényt csak a gazdasági bizottság által kijelölt cégek forgalmazhatják, ezek egy kivételével olyan államokban vannak bejelentve, amelyeket gyakran neveznek offshore helyszíneknek. A Magyar Nemzet számításai szerint a letelepedési program 2013-as indulása óta 81-97 milliárd forintot tettek zsebre a közvetítőcégek.

A BRFK szerint nincs mit nyomozni Rogán letelepedési kötvény-bizniszén

Az akkor még Rogán Antal vezette gazdasági bizottság rejtélyes módon 2013. május 23-án ütötte rá a pecsétet a VolDan Ltd. és az S&Z Program Ltd. kötvényforgalmazási kérelmére, bár azt a liechtensteini igazságügyi hivatal május 27-én adta ki.

A BRFK korrupciós bűnözés elleni osztálya arra a következtetésre jutott, hogy nem történt bűncselekmény. Sőt, közokirat-hamisítás sem valósult meg, mert a testület 2013. június 10-én adta meg a forgalmazási engedélyt, a május 23-i és május 27-i időpont pedig a rendőrség szerint a „határozatok keletkezését megelőzően volt, így nem releváns körülmény, a határozatban foglalt döntés jogszerűségét nem érinti”.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Haladjunk kérem nincs itt semmi látnivaló...egyik fideszes lopás olyan mint a másik...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mariaberta
@kerekkocka: Hát így is lehet mondani, de nem illik hozzánk.
Jozefina
Ennek a csótánynak lehetne egy fantom nevet adni (mondjuk Gyurcsány) és örökre börtönbe kerülne. Na persze ez anélkül is megtörténhet!!!?? Ha majd egyszer viszatérünk abba az "átkos" demokráciába!!??
mariaberta
Mit gondoltok, ha Rogán elvtárs mondjuk MSZP-tag, DK-s, LMP-s lenne, vagy akár Jobbik, akkor sem lenne mit nyomozni? A BRFK az igazság bajnoka?
cs.n.
Mindenki patyolattiszta, jobb ezt már rendőri szinten lerendezni, ne mindenre a poltszügyészségnek kelljen legyinteni.
kukac50
Azért lehetne már egy tökös bíró vagy ügyész aki a Fideszesek ügyeiben is vizsgálódna!
Ők is lopnak csalnak hazudnak azért nem vizsgálnak semmit a Fidesz háza táján?
Bercifiu
Letelepedési kötvényt biztos nem valami csóró vesz, hanem akinek van rá suska. Ez törvénytelen, mert állampolgárságot nem lehet pénzért venni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.