Már Magyarországon is egyre több olyan hely van, ahová kutyáinkat is magunkkal vihetjük. A vendéglátó-, és szálláshelyek, valamint a kisebb üzletek után, már két bevásárlóközpont is megnyitotta kapuit a kutyás vásárlók előtt. Azonban nem árt tudni, hogyan kell viselkednünk kutyáinkkal egy üzletben, bevásárlóközpontban. Már nemcsak az Allee-ban, hanem – mint ahogyan arról a napokban beszámoltunk – az AsiaCenterben is vásárolhatunk kutyánkkal. Ez bennünket, kutyásokat, érthető módon nagy örömmel tölt el, és boldogan indulunk Kedvencünkkel bevásárló körútra. Valószínűleg kevesen gondolnak bele abba, hogy ez bizony nem kis felelősséggel jár, és kutyánk számára – legalábbis elsőre biztosan – rendkívül ijesztő lehet. A kutyák szemszögéből nézve az üzletek, bevásárlóközpontok tele vannak idegenekkel, új szagokkal, ismeretlen zajokkal, a padló is csúszós, de legalábbis a számukra megszokottól eltérő. Sok ember azonnal késztetést érez, hogy megsimogassa a szembejövő kutyát, anélkül,...

Forrás: kutyabarat.hu
Feltöltő: Kutyabarát.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Először is a városi, pláne fővárosi kutya hozzá van szokva a forgalomhoz, a sok emberhez. Vannak kutyás boltok, ahova be lehet menni kutyával, ehhez is hozzá vannak szokva. Sőt, az állatorvosi rendelőben is hozzá vannak szokva ahhoz, hogy idegen helyen vannak emberrel, állattal. A városi kutyák szobatiszták, ezért a boltokban sem csinálnak oda.
Legfeljebb a többi embernek kell szoknia, hogy a négylábú is élőlény, sőt észlény és a környezetében található.
Mindettől függetlenül, majd' harminc éves aktív kutyásként mondom, hogy kutyával soha nem mentem bevásárolni. Rászánom a plusz időt a kutyasétára, az az övé. Akkor végzi dolgát, akkor rohangálja ki magát, akkor találkozik más ebekkel. Ennyi jár neki. Ezt az együtt töltött időt nem lenne szabad felcserélni a bevásárlással, amikor neki igencsak megszabott korlátok között van a mozgási lehetősége.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.