Több százan tiltakoztak eddig a Hegyalja út átnevezése ellen, kifogásolva, hogy több ezer ember, akinek megváltozna a lakcíme, mit sem tudott a készülő intézkedésről.

Mint ismert: jövő héten dönthet a Fővárosi Közgyűlés két fontos közterület átnevezéséről. Egy angyalföldi városrészt Göncz Árpád, a Hegyalja utat pedig Mádl Ferenc volt köztársasági elnökről neveznék el.

Aláírást gyűjtenek, hogy ne legyen a Hegyalja útból Mádl Ferenc út

Az aláírásgyűjtést Szabadai Viktor, a Liberális Párt budapesti választmányi elnöke kezdeményezte.

A leírásban azt kifogásolják, hogy a Fővárosi Közgyűlés ülésére "mindenféle egyeztetés nélkül" terjesztették be az alpolgármesterek a Hegyalja út átnevezését.

Az I., a XI. és a XII. kerületeken áthúzódó, jelentős közlekedési útvonalnak számító Hegyalja út átnevezésével több ezer budai lakosnak változik majd a lakcíme, ennek ellenére az érintett önkormányzatok egy részét teljes meglepetésként érte a főváros változtatási szándéka – érvelnek.

Ahogy Göncz Árpádnak is lehetett méltó módon emléket állítani a XIII. kerületben az újonnan létrejövő városközpont elnevezésével, úgy biztosan lehet más esetekben is – akár Mádl Ferenc esetében is – ilyen módon eljárni – írják.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Azért a kettő nem ugyanaz. A XIII. kerületben városrészt neveznek el Göncz Árpádról, ami senkinek a lakcímét nem érinti. A Hegyalja útnak viszont több, mint 100, vagy akár több száz éve ez a neve, ahol az ott levő lakóházak, intézmények címét érinti ez a felesleges változtatás.

Egyébként a kiemelkedő honfitársaink iránti tiszteletet és megbecsülést nem feltétlenül úgy kell kifejezni, hogy össze-vissza nevezzük az utcákat és közterületeket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Vosztok
@nemkati: nem értek egyet! A Patkányfészek nagyon hülye név lenne egy városrésznek.
dr. prédikátor
Miért pont erről a fütyi-sz nyaloncról neveznék el???
magyarbakancs
@nemkati: Kellemes húsvétot kívánok neked és családodnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.