Göncz Árpád egykori köztársasági elnökről neveznek el egy új városrészt a XIII. kerületben – döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán.

Az elfogadott előterjesztés szerint a XIII. kerületi önkormányzat kezdeményezte, hogy egy új városrészt Göncz Árpád városközpontnak hívjanak. A városrész Angyalföld és Vizafogó városrész területének átalakításával, a Váci út és a Róbert Károly körút kereszteződésének környékén jönne létre.

A javaslat többi pontját az előterjesztő visszavonta, így azt is, amely arra irányult, hogy Mádl Ferencnek a Hegyalja út átnevezésével állítsanak emléket.

A javaslatot 25 igen szavazattal, 1 ellenében támogatta a testület.

Tarlós István főpolgármester azt mondta, a Hegyalja út elnevezését Mádl Ferencről olyan mértékben "betámadták", hogy az egykori államfő özvegye belebetegedett, és egyelőre hallani sem akar semmiféle elnevezésről. A főpolgármester hozzátette: "gratulál" annak, aki kitalálta a támadást.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Én meg annak gratulálok, aki mindent önkényesen átnevez. Inkább azt mondja meg valaki, miért ne maradhatna valami az ami? Nevezzenek el róla valami újat.
vadnarancs
Tarlós érdekes figura. Lehet szeretni, lehet nem szeretni, szerintem jól dolgozik. A Fidesz tudta, hogy nélküle nincs esélye a főpolgármesterségért. Azt hitték, hogy Pityut is zsebrevágják, jó pártkatona lesz. Nos Pityuka párszor keresztülvágta a narancsosok akaratát, sokszor nevetségessé tette őket. Úgy gondolom hogy Göncz Árpádról elnevezni területet nemes cselekedet, remélem a nevéhez méltóan fog kinézni!
Tádé
Méltatlannak tartom az egész ügy kezelését.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.