A kormány komolyan veszi az Iszlám Állam Magyarországra vonatkozó fenyegetéséről szóló információt – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet egyik weboldalán, ahol rendszeresen jelennek meg fenyegetések, két közleményt is közzétettek: az egyikben az Egyesült Államokat fenyegették meg, a másikban pedig Európát, nevesítve benne Magyarországot is – fejtette ki Bakondi György.

A főtanácsadó hangsúlyozta, hogy a magyar kormány komolyan veszi, elemzi, értékeli ezt az információt, csakúgy, mint a belbiztonságot érintő összes fontos adatot.

Jelezte továbbá, hogy péntekre ötpárti egyeztetést hívott össze Pintér Sándor belügyminiszter a terrorellenes akciótervről. Bakondi György ezzel kapcsolatosan arra kérte az ellenzéki pártokat, hogy "a napi politikától eltávolodva" támogassák a magyar emberek biztonságára irányuló fontos lépéseket, és közösen keressenek megoldásokat.

Emlékeztetett, hogy Magyarország jelenleg a hármas (közepes) terrorfokozat van érvényben. A magyar hatóságok mindent megtesznek, hogy kellő időben és megfelelő hatékonysággal tudjanak fellépni terroristák megjelenése ellen – mondta a miniszterelnök főtanácsadója.

Szólt arról is, hogy a belga elemzések azt mutatják: az a terroristasejt, amelyik Párizsban és Brüsszelben is súlyos terrorcselekményt követett el, döntően "a tömeges illegális migráció által kinyitott ellenőrzés nélküli áthaladást kihasználva jutott vissza" többnyire Nyugat-Európába.

Arra a kérdésre, hogy az Iszlám Állam mostani fenyegetése miatt tervezik-e emelni a magyarországi terrorkészültséget, Bakondi György nemmel válaszolt.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

christike
Én még ilyen marhaságot nem ...! tényekben: az okostelefonok alkalmazásait tiltaná be / állitólag / a kormány a terrorfenyegetettség esetén ?! micsoda? ! nemértem! nem arról regéltek eddig mindig, hogy nem okos, hanem sima-"buta"telefonokkal kommunikáltak a terroristák, sőt a francia terrortámadásnál PS.2-kel "kommunikáltak". na már most vagy én vagyok a hülye ,de nagyon , vagy ,aki ezekután az okostelefonok bizonyos fajtáit tiltaná be adott helyzet esetén . ..hát én eldobom azt a tök fejem ,de rögtön ! Anyukááám segits ! Ennyi marhát egyrakáson ! megáll az eszem!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
Vajon mit fizetett szájtépő péter kisöcsém az iszlám államnak hogy mellékesen megemlítsék országunkat. Már azt sem hiszem el amit kérdeznek, bár ezek nem kérdeznek, csak közölnek.
Amúgy erre a vehemens iszlám ellenességre előfordulhat hogy csak úgy robbantanak egyet a Kossuth tér közvetlen közelében, megüzenve ezzel hogy csendesebben, nagyobb empátiával az iszlám ellen ti tudatlanok. Hiszen még a kereszténység igaz történetét sem ismeritek gyaurok. Összefoglalva. Szerényebben, de főleg kevésbé vehemensen ti magyar kormányszóvivők, belbiztonsági tanácsadók. !!
Én úgy gondolom, a kerítés kész, őrzi a rendőrség, a honvédség, a cseh, szlovák, lengyel rendőrségi vendégek, szimbolizálva a visegrádi négyek baráti összefogását, elég a hangzatos jelszavakból, az ijesztgetésekből és a kormánypropagandából.
Már úgy is tudja mindenki, a cél a totális egyeduralom, a félelemben tartás, a rendeleti kormányzás, ami együtt jár a hatalom túltengésével, a cenzurával, a besúgóhálózat kiépítésével/ ezzel is nő a közfoglalkoztatási statisztika, /a lehallgatással, a minden oldalú korlátozásokkal. Ha pedig azt mondjuk NEM ! akkor azonnal mi vagyunk a felelőtlen baloldal, akik ha hatalomban lennénk már tele lenne az ország mindenféle migránsokkal, mert nem kizártuk de behívtuk őket. Ezt mantrázzák már hónapok óta, de nincs egy értelmes és egyértelmű cáfolat sem az ellenzék részéről. Miért nincs?
papa.49
@világlátó: A kérdésedben a válasz, mert ÉRTELMES ELLENZÉK NINCS, csak ülnek a langymeleg szarban, a zsozsó meg van néha kicsit vartogynak, oszt. jónapot, én úgy szoktam jellemezni őket ,,operett ellenzék,, szerintem annyit is érnek!!!
kkalman
@világlátó: ma, 22:58 Mert a valódi ellenzék négy főből áll. Sándor Mária, Pukli István, Hadházy Ákos és Juhász Péter. A többi ellenzéknek nevezett valami csak a langyos vizet gereblyézi.
kukac50
Ha az Iszlám államtól fosnak akkor miért a Magyarok telefonjait, bankszámláit akarják betiltani? Ilyen szegény az államkincstár?
papa.49
@kukac50: Azért mert az ISIS. től nem remélhetnek pénzt, viszont az itthoni számlákat megtudják csapolni rendesen!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.