Lopás vétség kísérletének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki, majd bűnügyi őrizetbe vettek egy 89 éves nőt – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján. Az MTI információi szerint a gyanúsított a Repülős Giziként ismert K. Sándorné B. Gizella.

A rendőrség tájékoztatása szerint az idős asszony szerda délután Velencén egy becsukott, de nem bezárt kaput kinyitva bement egy családi ház udvarára. A lakóépületbe nem jutott be, mivel a tulajdonos a bejárati ajtóban állt, ezért sietve távozott. A nő később további, kerítéssel körbekerített ingatlanok területére is bement, de a házak nyílászáróit zárva találta, így nem tudott értéktárgyakat eltulajdonítani.

A rendőrök a nőt elfogták és előállították a gárdonyi rendőrkapitányságra, majd kezdeményezték az előzetes letartóztatását.

Március 4-én jogerősen húsz nap elzárásra ítélte a Repülős Giziként ismert K. Sándorné B. Gizellát lopás vétségének kísérlete miatt a Székesfehérvári Járásbíróság. A büntetésbe beszámították a február 19-e óta előzetes fogva tartásban töltött időt.

A bíróság akkor megállapította, hogy a hajléktalan, többszörösen büntetett előéletű vádlott február 18-án délután besurrant egy sukorói családi házba és az egyik szoba komódjában talált pénztárcából magához vett 3500 forintot. Amikor észrevették őt, azt állította, hogy bérelhető lakást keres, illetve vizet kért. A tulajdonosok rövid időre magára hagyták, ekkor a nő a pénzt bedobta a bejáratnál lévő hálószobába és el akarta hagyni a házat, de a sértett házastársa a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta.

Repülős Gizi egy 2012-es bírósági eljárás adatai szerint először 1953-ban került összeütközésbe a törvénnyel besurranásos lopás miatt, az elmúlt évtizedekben több mint kétszáz bűncselekményt követett el, és legalább tizenkilenc alkalommal ítélték el. Nevét onnan kapta, hogy az 1950-es években belföldi repülőjáratokkal utazott Budapestről vidékre lopni. Összesen több mint 17 évig ült börtönben.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pági
Röhej,hogy képtelenek kivonni a forgalomból!
fekete
3500 forintott fujt meg a szaz kozeli,Gizi neni,majd ott hagyta a 10-0eurot ero penszt. En adtam volna neki meg 10 eurot,es buszra valot is.Mifele egy Hari Janosok. Ilyen az egesz Orban retye
orszaga. Pokhendik,lkenezoek,kozben pedig lopnak,csalnak es hazudnak.
wagabund
89 éves. Szép kor, ráadsul aktív. Na jó...nem a becsület bajnoka. Szégyentől pirulva kérdezem: biztos, hogy ő a legveszedelmesebb?
...nem mentegetni akarom, de kell neki az izgalom...ő ilyen. Ha szembe jönne az után, biztos, hogy nem adna okot riadalomra. Nem úgy, mint sok kigyúrt fínom úr...arany foggal, tele tetkóval.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.