"Az ellenzék az első pillanattól kezdve támadja a kormány otthonteremtési programjának számos elemét" – jelentette ki Hollik István KDNP-s politikus, Nyitrai Zsolt fideszes képviselővel együtt tartott pénteki sajtótájékoztatóján.

Hollik István szerint a nok-ról szóló javaslatra nemmel szavazó MSZP-s, jobbikos és a LMP-s képviselők a "bankok érdekeit védték", korábban pedig a baloldal nem támogatta a lakásfa csökkentését és "teljes padlógázzal támadta" a családi otthonteremtési kedvezményt.

Gyurcsányozni már unalmas, nyúljunk vissza 2002-ig

Nyitrai Zsolt úgy vélte: még 2002-ben születtek olyan hibás döntések, amelyek a mai napig hatással vannak a magyar családokra, hiszen akkor az otthonteremtési támogatás megszüntetése belekényszerítette a devizahitelekbe a magyar családokat. Bár nem nevezi néven, itt feltehetően a Medgyessy-kormány intézkedéseire utal.

A nok-ról szólva azt hangsúlyozta, hogy a legpesszimistább számítások szerint is 0,2 százalékos GDP-növekedést eredményezhet 10 ezer új lakás építése.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
Pont a fidesz szlogenje volt a 3 szoba, négy kerék.
S mindez devizahitelből.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kutyuska
Most meg, a Fidesz-KDNP kormányzása alatt születtek és születnek olyan döntések, amelyek hatására az átlagos magyar családok számára lehetetlen a lakásvásárlás. Azok közül, akinek van lakása, a munkanélküliség vagy az alacsony bérek miatt egyre többen kerülnek utcára, a kiskorú gyerekeiket pedig állami gondozásba kénytelenek adni. Na ennek a hatása lesz érezhető még ezer év múlva is nagyeszű Fidesz-KDNP-sek!
Az MNB szerintem bank és a Fidesz láthatóan az MNB érdekeit védi. Különösen bájos, hogy annak az MNB-nek az érdekeit védi a Fidesz, amely bank közpénzt kezel ellentétben a többi bankkal, és ebből a közpénzből tesz zsebre milliárdokat Matolcsy és társai.
Toby
Érthetetlen ez a fidesz ! Állandóan megtalálja a karám leghülyébbjeit és azokat löki a mikorofon mögé !
Gedeon74
Na, akkor előbb-utóbb csak eljutnak az első Orbán-kormányig is...
adrenalink
@Gedeon74: Alapvetően Árpád fejedelemnek volt egy elhibázott otthonteremtési programja...:-))
KERKA
A Fidesznek állandóan egy bűnbak kell ahhoz, hogy az elhibázott lépéseire magyarázatot tudjon adni.
Érdekes, hogy a bűnbakokat mindíg a baloldalon találják meg. Nem lenne hihetőbb, ha belátnák a tévedésüket és újra tárgyalnának dolgokat,? De ne a habonyokat kérjék fel tanácsadónak, hanem akik szakmailag értenek is hozzá!
Hofipisti
A devizahitelek 2000-ben, a FIDESZ kormány időszakában indultak. Akkor Járai volt az MNB elnöke, aki folyamatosan, görcsösen 11 - 13 %-körül tartotta az alapkamatot a 2,0 - 3,5 %-os deviza-kamatokkal szemben. A FIDESZ ilyen irányú emlékezete lyukas.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.