Négy nap alatt mintegy 50 ezer támogató aláírás gyűlt össze az ellenzék által kezdeményezett népszavazásokra – jelentette be Kész Zoltán független országgyűlési képviselő szombaton Budapesten.

A Bibó István Szakkollégium előtt tartott, az MSZP által szervezett megmozduláson a képviselő elmondta: az országnak elege van az "Orbán-Habony-rezsimből és a szkinhed-kormányból, az urizálásból és az arroganciából". Hozzátette: ez abból is látszik, hogy a "lopásgátló" népszavazást már hetvenkét civil szervezet is támogatja.

Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője a szakkollégium kerítésére felállva azt mondta: a demokrata nem fél, ugyanis félni a hatalomnak kell.

Négy nap alatt 50 ezer aláírás gyűlt össze a lopásgátló népszavazásokra

"Ha elvesz valamit a néptől, azt a jogot, hogy dönthessen a saját sorsáról, akkor kellenek olyanok, akik érvényt szereznek a népakaratnak" – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a népszavazás arról szól, esélyt kapnak-e Magyarország lakói a saját sorsukon változtatni.

Gőgös Zoltán, a szocialista párt elnökhelyettese a kollégium előtt összegyűlt párttársai és az őket támogató civilek előtt úgy fogalmazott, hogy a népszavazási kezdeményezésük akár milliókat is "elvihet" az urnákhoz.

A politikus szövetséget ajánlott azoknak, akik úgy gondolják, hogy az MSZP segíthet, mert – mint mondta – nem hiszi, hogy ez a kormány magától átadná a hatalmat.

A demonstráción – amit flashmobnak hirdettek – a résztvevők egy nagy méretű molinót is magukkal hoztak, amelyre Orbán Viktor miniszterelnök és Habony Árpád stilizált képét rajzolták polipkarokkal együtt.

A két szocialista politikus és a független országgyűlési képviselő kedden jelentette be, közösen gyűjtik össze Kész Zoltán kétmillió forintos bérplafonnal és a szocialisták állami földek eladásával kapcsolatos népszavazási kérdéséhez a szükséges kétszázezer-kétszázezer aláírást.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Valamit akkor is csinálni kell. Legalább tudassuk a véleményünket!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Igenis szükség van a népszavazásra és mindenkinek élnie kellene vele. Csak így lehet véleményt nyilvánítani. Különben csak tovább süllyed a fidesz-kdnp-s bűzös mocsarába a magyar!!!
Mindkét kérdés a rendszer lényegéről, a lopásról szól, így a referendumot egyben az Orbán-Habony rezsim elleni népszavazásnak tekintjük. 200 ezer aláírást kell összegyűjtenünk, hogy aztán ősszel milliók járulhassanak az urnák elé és voksukkal döntsenek a Fidesz-kormányról - olvasható a voks2016.hu oldalon, ahol alá is lehet írni a kezdeményzést.
rapier
Megint egy erőtlen, ostoba és rosszindulatú támadás a kormány ellen. Valaki biztos tudja, hogy lettek az ötvenezerből hirtelen csak húszan?
Nem népszavazgatni kell, hanem a választáson győzni, ugyanis a többség van kormányon!
verum
A Városligetről persze egy szó sem esik. Az úgy látszik nekik sem fontos, összevonták a két témát és nem világlik ki, hogy melyik miatt írtak alá többen.
rapier
A felmérések szerint nem vagyunk korruptabbak, mint a szlovákok, vagy a csehek. Ott miért nem lázadozik senki ellene és az EU őket miért nem cseszteti?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.