Ahogy az minden életképtelen, piaci alapon működni nem tudó kormánypárti médiánál lenni szokott, a Pesti Srácokról is kiderült, hogy a Fidesz kitartottja. A DK perelt ki most olyan – eltüntetés előtt álló – dokumentumokat, amik azt bizonyítják: a Rogán Antal vezette V. kerületi Önkormányzat az adófizetők pénzén fizette a Pesti Srácok propagandaoldalt.

A párt szerint megpróbálták eltitkolni, hogy mindez kiderüljön, de még időben megszerezték a bizonyító iratokat.

Egy végelszámolás elindításával akarták eltüntetni a bizonyítékokat, de a DK közérdekű adatkérelem címén kiperelte a szükséges dokumentumokat. A felszámoló cég által megküldött iratok szerint 2014 májusától novemberéig a

Rogán vezette önkormányzat cége havi egymillió forintot fizetett többfajta megrendelésre a fideszes párthonlapnak, a Pesti Srácoknak. Ezért cserébe cikkeket írtak, olykor a politikai ellenfelet lejáratni szándékozó írásokat is.

A Pesti Srácok kiadója folyamatosan küldte a teljesítési igazolásokat, a Rogán-féle fideszes önkormányzati cég pedig kifizetőhelyként viselkedve utalta a közpénzt.

Mivel a DK-nak küldött anyag hiányos, ezért a felszámolót hiánypótlásra kérték fel. "Az azonban bizonyos, hogy tízmilliós tételben rendeltek meg anyagokat, és közpénzen pártlapot működtettek" – írta a párt, és azt is közölték, hűtlen kezelés gyanúja miatt bejelentést tesznek az ügyészségen.

Nem egyszeri botlás

Februárban a Pesti Srácok azzal bukott le, hogy kiderült, a Földművelésügyi Minisztérium 12 cikket rendelt tőlük még tavaly, amelyben a szocialista kormányok és Simicska Lajos földügyeivel foglalkoztak, mégpedig úgy, hogy a cikkek "pontos szövegszerű tartalmát" egyeztetniük kellett az FM-mel.

Korábbról az Átlátszó azt is megjegyzi, kapott már az "oknyomozó lap" 12 milliót a Miniszterelnökségtől, 10 milliót a Belügyminisztériumtól, valamint 4,4 és 3,8 milliót a Fidesz-frakciótól is. 

A hiteles, nyilvános olvasottságméréssel nem rendelkező oldalon jelenleg is szinte kizárólag állami, baráti hirdetések láthatók, mint például az Erzsébet-utalvány reklámja vagy a Fidelitas Országos Választmányának elnöke által vezetett Jövő Uniója Alapítvány hirdetése.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Na ugye ,,MIBŰL LESZ A CSEREBOGÁR, meg a gumifalú villa???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Na ugye ,,MIBŰL LESZ A CSEREBOGÁR, meg a gumifalú villa???
Vizual
Jó jó ! De hová ment a pénz ha kifizető hely volt ? Kinek, helyesebben! Erről soha nincs dokumentum.
karma1
Ha ugyanezt Gyurcsany csinalta volna?!,,,,Lo(((((
papa.49
@karma1: A Pest már leégett volna, de ezt te is tudod...
vadnarancs
Ezért is a Gyurcsányi a hibás! Minek kérte ki?
Jozefina
Ez a kisebbik geci kis vidéki suttyó mikor kerül végre a kínn-padra???
human
@karma1: Ez az a kérdés, amit egy fideszes nem tesz fel magának.
human
@Vizual: A cikk alapján szerintem világos. Az önkormányzatnak lejárató cikkek kellettek. A pesti srácok vállalták. Az önkormányzat egy cége pedig kifizette a lejárató cikkeket kapu teljesítésekre hivatkozva. Tehát a kifizető hely az önkormányzat cége, és a pesti srácok kapták a billentyűzetkoptatásért.
human
@Vizual: A dokumentumok is meg vannak az önkormányzati cég felszámolójánál. És még lesz több is, mert hiányos adatokat adtak át.
soljanka
Mondom én már évek óta: gazdagabbak vagyunk, mint Svájc.
Nálunk minden hülyeségre van pénz. Azok meg spórolnak. :)
volvós
Ennek a kis vidéki suttyónak csak VOLT önkormányzata,
a gumiszoba helyett átpártolt a cumiszobába...:-)))
Dr. Felipe
Mint régen a Szabad Nép. Ott is rákosi elvtárs mondta meg hogy mit kell írni a zújságban. Mivel kell hülyíteni a népet. Hát ez most is így van, mert ezek is kommunisták, a legalja fajtából.
papa.49
@Toby: Remélem, már nem sokáig))))))))))))
prime777
Ez ahuth gergely féle mocsok ,igaz?
Attól a palitól mindig a belem kifordult ha megláttam.
Emberileg egy hulladéknak tartottam aki a fidesz seggét nyalta.
Az volt még szép mikor Havas műsorában ő ezt próbálta árnyalni,hogy ez nem úgy van azért, stb stb.
Még ő sértődött be.
Elképesztő fazonok vannak,és sajnos az ilyen emberekkel van tele a fidesz.
cs.n.
Pesti Srácok. Pestis Rácok. Tepsis Cárok.
nezelodo
A nagyon független, és tényleg kitartott Pesti és a lapja, még Tapolcára is üzengetett, hogy hogy merészelték a nyolc trafikkal és egyebekkel jutalmazott nyaloncukat megkárosítani azzal, hogy nem ő nyomhatja a fideszes bukta után a városi lapot. Elég a környéknek az, hogy a saját reklám újságjában népszerűsíti a S.Paja bá' féle helyesírást, Lasztovicza egykori samesza. Fájdalom, megszűnt a pletyka szerinti, közismert nejlonszatyros átutalás is a hű embereknek.
pan
@karma1: Akkor ma égne egész Magyarország!
A nácik már csak ilyenek.
Miért rémkép ez?
Mert, ha elzavarjuk orbánt és a rendszerét, Magyarország égni fog!
A rohadék nácik miatt, akik nem bírják megemészteni!
Ennek az országnak annyi!
Meneküljön mindenki innen!!
bakegya
Olvad a vaj a tóni füle mögül is-miniszteri szék,az jár az ilyen kis nyaloncnak-huszárosan feszít is benne...szép gyerekek ezek,a saját fészkükbe szarnak.
justhpeter
Tóni is csak azt teszi amit a többi senkiházi a fideSS-kdnp-ben.
karma1
@pan: Most struccot jatszom: nem akarok errol a lehetosegrol hallani (tehat a homokba dugom a fejem), pedig tudom, hogy sajnos tobb mint valoszinu, hogy ugy lesz, ahogy mondod.
Csak en meg mindig nem akarom elhinni, hogy ma, Europa kozepen, tulnyomoreszt demokratikus kornyezetben egy elmebeteg diktator ezt megteheti a sajat nepevel szemben... (Pedig hidegverrel megtenne, mert legfeljebb elmenekul ALijevhez, oszt jonapot, neki meg a csaladjanak mar megvan elete vegeig a tejbe apritanivalo...:o((((
Desischado
Ugyan kérem! rogántól ez a "minimum", ami elvárható! Csodálkozik ezen valaki?
Kutyuska
@karma1: Sajnos hamarosan bekövetkezik, amitől félünk. Ha 2018-ban nemzetközi megfigyelők közreműködésével nem tudjuk megakadályozni, hogy a Fidesz elcsalja a választásokat jön a totális diktatúra és az unió nem tehet semmit, mert már nem leszünk a tagja.
Most sem nagyon izgatná, hogy Orbán mit művelt 2010 óta, ha a menekült kérdésben nem köcsögösködne velük. Szerintem úgy vannak vele, ha ennyire szolgalelkű a magyar nép, akkor élvezzék Orbán uralkodását. Ha képtelen az ellenzék összekapni magát és a sanyargatott társadalmi csoportok nem hajlandóak több százezrével az utcára vonulni és elérni, hogy eltakarodjon a kormány, akkor az uniót miért kellene, hogy érdekelje.
Maximum annyi történik, ha a menekültekkel kapcsolatosan tovább erősködik Orbán, hogy egyre több támogatást megvonnak. De erre is kicsi esélyt látok.
Hellcat
A fideszes propaganda ganészórója maxon pörög.
rapier
Mi ezzel a baj? A Népszabadság és a Népszava meg liberális pénzen árulja a hazát és mocskolja! Ilyen ez a sajtó téma!
karma1
@Kutyuska: Igen, ez eleg szomoru jovokep... Az Unio kezd felebredni a komabol, es mostanaban eszreveszi mar, hogy az unios fejlesztesi penzeket nem ugy es arra hasznalja fel orban kormanya, amire kaptak a penzt. Szinte minden penzt leallitottak, amig ki nem vizsgaljak annak az utjat, es hogyha ugy itelik meg, hogy a penzt elsikkasztottak, vagy rosszul hasznaltak fel, akkor kulonbozo lepeseket tesznek Ma.o. ellen.

Isten mentsen a fidesz uralmonmaradasatol, a Jobbiktol, de egy-ket toketlen baloldali parttol is!

Mar a 14-es valasztas elott is mondtam, hogy miert nem zajlanak a valasztasok kulfoldi, fuggetlen megfigyelok elott, kulonos tekintettel az egy-ket honapja kettos magyar allampolgarokka megtett uj, levelben szavazokra... Erre mar reges regen fel kellett volna figyelnie az Unionak, kulonosen azert, mert a nyugaton dolgozo igazi, csak magyar allampolgarok szavazasi lehetosegeit meg a vegtelensegig megnehezitettek.
Kutyuska
@karma1: Tökéletesen látható volt a 2014-es választások előtt is, hogy a fidesz mindenáron meg akarja akadályozni, de legalább is megnehezíteni, hogy a külföldön dolgozó magyar állampolgárok is tudjanak szavazni. Nagy valószínűséggel az ő többségük nem erre a rablóbandára szavazott volna. Mert akármennyire is azt hazudja a kormány, hogy kalandvágyból mentek külföldre, ez nem igaz. Az egyik fiam is külföldön dolgozik és nem szándékozik visszajönni soha. Az ismeretségi körömből egyre többen mennek külföldre, sőt egy barátnőm fia már nyolc éve Angliában van, a második gyerekük is megszületett már és eszük ágában sincs visszajönni. DE nem ők az egyedüliek, akik az ismerőseim közül gyerekestől indultak neki és biztosan nem fognak visszajönni.
Amikor a fiam hazajön látogatóba látom rajta és mondja is, hogy alig várja, hogy mehessen vissza, kizárólag a család hiányzik neki. Szeretné, ha mennénk utána, hogy együtt lehessünk, de ide végleg nem fog visszajönni. Ő egyáltalán nem kalandvágyból ment el, hanem azért, mert felsőfokú végzettséggel, angol és francia nyelvvizsgával évekig nem tudott itthon elhelyezkedni. Pedig becsülettel próbálkozott.
kukac50
Magyarország jobban teljesít,ezt reklámozni kell, mert ami nem igaz az a reklámozás után sem lesz igaz,de Tóni ezt nem éri fel ésszel!
Toby
A "keményen dolgozó kis Pesti Srácok..." hogy álljoni meg a szemed Tró-gán !
prime777
Most Juhász Péternek be kellene mennie a pestisrácok szerkesztőségébe egy kamerával meginterjúzni a huthgergőt.
Emlékezzünk csak,hogy kekeckedett vele még pár hónappal ezelőtt ez a talpig nemzeti becsületes huth.
alterego56
Nincs ezen mit csodálkozni. A Magyar Vizslát is ez a kis geci szervezte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.