Marad az állami fenntartás, nem lesz tankönyv-liberalizáció, és nem csökkennek az óraszámok sem – erről egy kormányzati forrás beszélt. Érdemben tárgyal a kormány a tiltakozó pedagógusokkal, de van három olyan sarokpont, amiben Orbán Viktor biztosan nem fog engedni – erről beszélt egy magas rangú kormányzati forrás a VS.hu-nak. A Tanítanék mozgalom 12 pontban fogalmazta meg követeléseit, többek között a szegregáció megszüntetését, a tanulók terheinek csökkentését, vagy a pedagógus életpályához kapcsolódó ellenőrzések, minősítések felülvizsgálatát követelik. Informátorunk szerint a Közoktatási Kerekasztal tárgyalásaiban résztvevő Palkovics László államtitkár mandátuma valóban a megegyezésről szól, három elég sarkalatos ügyben azonban Orbán Viktor nem enged a tiltakozóknak. Így biztosan maradnak állami kézben az iskolák.

Forrás: vs.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Vagyis nincs mirol tovabb targyalni (mert ezek a sarkalatos pontok)

Lehet kezdeni az egyhetes altalanos sztrajkot...!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@karma1: Semmit nem vesztettél,,hogy leléptél...
wagabund
Hol van az ellenzék árnyékkormányának oktatási minisztere, aki napjában ötször elmondja a helyes megoldást?

Tegye fel a kezét, aki látta valahol...

senki?

hát ez az...
nyanya001
Gratulálok a facebok beírónak !
Tökéletesen leírt mindent éppúgy mint a @karma: 13,25-kor !
karma1
@Clavigo: Es ha tudnad, hogy a magyar allampolgarsagommal egyaltalan semmit sem nyerek OTTHON, (amikor otthon vagyok), meg jol el is csodalkoznal... Meg egy feltoltokartyas telefont sem tudok venni magamnak, ingyenes orvosi ellatasra is csak akkor vagyok jogosult, ha elut egy auto es mento visz be a korhazba, kulonben coki. (Jo, ez ertheto, nincs TAJ szamom es nem otthon fizetem az adomat - ezzel nincs is baj, de egy ukran nyugdijas, aki szinten nem lakik Ma.o.-n, mindezt ingyen megkapja).
Ha iskolaba akarnek iratkozni, akkor sem jelentene semmit, hogy magyar vagyok - kulfoldikent kezelnenek.
Az egyetlen elonyom, hogy tudok magyarul, es nem tudnak atverni sehol. Bar ez nagyon szomoru...

Tudod, amikor megkaptam az ujzelandi allampolgarsagot, a magyart automatikusan elveszik, persze, ha kulon fizettem volna 800 dollart, akkor megtarthattam volna.
Tehat ha most hazatelepulnek 16 ev utan, BEVANDORLO lennek, es egyaltalan nem biztos a mai torvenyek szerint, hogy megkapnam a magyar allampolgarsagot, mert lehet, hogy gazdasagi bevandorlonak minositenenek, es elvennem a magyar emberek munkajat.
Nyugdijat igy sem kapok a 28 evi otthoni munkam utan, mivel olyan keveset allapitananak meg, ami az atvaltasok es banki illetekek levonasa utan egy liter tejre sem lenne eleg itt. Gazdagitsa tehat az otthoni nyugdijalapot, csak az a baj, hogy az en befizetett nyugdijjarulakaim mar reg orbanek zsebeben landolt.
Grafix69
Azért központosították az iskolák költségvetését mert onnan simábban el lehet lopni a pénzt , szerintem ez egyértelmű , én sem élek ott és sajnos vagy nem , de nem is szándékozom ott rabszolgának lenni . Sajnálom azokat akiknek nincs lehetősége változtatni a helyzetén és sajnálattal nézem mind azt ami ott folyik , és érdekes ,hogy mostanában egy nap alatt van annyi botrány a politikában mint régen évek alatt sem.
Hellcat
3 dologban nem engednek:
a) Semmiben
b) lásd a)
c) lásd b)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.