A Véda nevű intelligens autósfigyelő rendszer országosan 365 fix telepítésű kamerát és 160 mobil sebességmérőt jelent; keddtől minden egység élesben működik.

Érdemes betartani a Kreszt, mert a kamerák nemcsak a sebességet mérnek, hanem többek között azt is látják, hogy be van-e csatolva a biztonsági öv, és forgalomszámlálásra is alkalmasak.

A fix traffipax mától mindent lát! Itt a lista, hova telepítették őket

A rendszer rögzíti a jármű sebességét, első és hátsó rendszámát, honosságát, méretét. A szabályszegések egészét képes felvenni, rögzíteni és továbbítani a kamerarendszer, ami össze van kapcsolva a központi jármű-nyilvántartással. Így utólag ellenőrizhető, hogy volt-e a járműnek kötelező biztosítása és érvényes-e a műszaki vizsgája.

 Csekkolja le, hova telepítettek fix traffipaxokat: a lista

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rapier
Bár csak jó rendőreink a gazemberek előkerítésében lennének ennyire hatékonyak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
@felnőttem kissé: 20.05.. szintén zenész..'66 óta "használom " a jogsimat..jó, ebből két év katonaság elenyésző vezetéssel, de aztán...jééézusom, milyen roncsokat vezettem...Roburt, Nysát, Sőt, még Garantot is, a Háromsebességes Moszkvics az már álom volt, akár az 1000 MB...
...mondjuk ilyen gyakorlattal már nagyjából látni az előttem bóklászó, vagy a mögöttem toló jármű mozgásából, mire is képes a versenyző..ha tolnak, az nem zavar, mert a versenyző megbízik bennem, hogy nem csinálok hülyeséget...amúgy sem enged az előttem lévő..

szóval a(csoda) traffipaxoknak még korai örülni, megijedni meg felesleges.
Bercifiu
Bár nem közvetlen a témához tartozik, de több oktató kollégámmal beszéltem, hogy hány kisebbségi tanulót oktatattak. azt mondták egyet se, de még olyat se láttak, hogy tanuló kocsiban ültek volna.
Honnan van a jogsi? Na ezt is meg kellene vizsgálni, nem a törvénytisztelő embereket riogatni.
Rózsika Hatházi
@wagabund: 7:36-ra. A múltkor olvastam, hogy azt is látja, ha csak egy kézzel fogod a volánt. Nem is tudtam, hogy az szabálytalan. Akinek nem automata váltós kocsija van, az hogy váltson sebességet? Persze, ha én lennék Siva. De akkor nem is Suzuki Alto-val járnék. :))))
pbalage
@rapier: a jelenlegi rendszerünben a gazember egy felettébb képlékeny fogalom.
cs.n.
A Columbo egyik 1990-es epizódjában már volt ilyen traffipax, szóval nem egy nagy újdonság, max. nálunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.