Költségvetési csalás alapos gyanúja miatt az Együtt – a Korszakváltók Pártja feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, mert a párt szerint Habony Árpádnak nincs olyan törvényes jövedelme, amelyből visszafizethette volna azokat a korábbi kölcsöneit, amelyekről a sajtó számolt be.

Szigetvári Viktor pártelnök pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, Habony Árpád szerintük tisztázatlan forrásokból gazdagszik, miközben adófizetői pénzeket kezelő emberekkel ápol kapcsolatot.

A politikus ismételten felszólította a belügyminisztert Habony Árpád nemzetbiztonsági átvilágításának lefolytatására amiatt, hogy – a napvilágra került információk szerint – számos tárgyaláson vesz részt állami intézményekben vagy akár a miniszterelnök lakásán.

Végül az követelte az adóhivataltól, hogy azokat is vizsgálják meg, akik a hírek szerint a kölcsönt adták Habony Árpádnak, mert "szokás az adócsalóknál", hogy magánkölcsönöket vallanak be, amivel elfedik az adóhiányukat.

A 444.hu írt arról, hogy információik szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2015. tavaszán vizsgálatot indított Habony Árpád ellen, aki együttműködött a hatósággal, és jövedelmei között több kölcsönt is megemlített. A portál beszámolója szerint Habony Árpád 2009 nyarán kamatmentesen, 7 évre, 20 millió forintot kapott kölcsön Tombor Andrástól, az állami Tokaj Kereskedőház felügyelőbizottságának elnökétől, Andy Vajna pedig 2010-ben és 2013-ban adott neki kölcsön száz-, illetve ötvenezer dollárt.

A sajtótájékoztatón Szigetvári Viktor véleményét kikérték arról, hogy Habony Árpád ismeretlen tettes ellen feljelentést tett adótitok megsértése miatt és polgári peres eljárást helyezett kilátásba a róla szóló hírnek helyt adó médiumok ellen. A pártelnök azt felelte, az adótitok fontos, és Habony Árpádnak joga van feljelentést tenni. Az viszont probléma – mondta –, hogy ezzel együtt "a szabad sajtót fenyegetni egy közszereplőnek, márpedig Habony Árpád közszereplő, nem kell, neki az volna a kötelessége, hogy nyilatkozzon (...) és magyarázatot adjon a vagyonosodására".

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Az ilyen aktív ellenzéknek tudok örülni. Most erre nagyobb szükség van, mint a fogjuk meg egymás kezét és reménykedjünk egy jobb jövőben hozzáállásra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@nusika: Én sem vagyok senkivel kapcsolatban, engem sem alkalmaz senki a törvények házában. Ez a feltétel, tehát akár én is kaphatnék állandó belépőt a Parlamentbe? Mert akkor kérek szépen. :)
human
@nusika: Aki máskor embereket rugdos meg az utcán az ingyen adna tanácsot? Én sem hinném.
nusika
@nemkati: ...belépőt én is kérek!! ...ha neki lehet, nekünk miért nem lehet? Valakinek ki kellene
próbálnia!
nemkati
@nusika: Most képzeld el, mi mindent megtudhatnánk, elsőként, első kézből!
Meg olyasmit is, amit más nem! :DDD
nemkati
@nemkati: Ja, és tanácsot én is tudnék adni a miniszterelnöknek, annyi pénzért pláne! Még a koronát is megvédeném! Tőle.
Csizmás Kond
" amelyből visszafizethette volna azokat a korábbi kölcsöneit, amelyekről a sajtó számolt be."
...és a sajtóhír mióta törvényerejű ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.