A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) arra kérte az újságokat, hogy a vizsgálat lezárultáig ne hozzanak nyilvánosságra dokumentumokat Kiss László úszókapitány ügyében. 

Péterfalvi Attila, a hatóság elnöke közleményében kifejtette:

A NAIH az ügyben eljárást folytat, amely során több kérdés tisztázása is szükséges annak megállapítása érdekében, hogy a személyes adatok védelméhez fűződő jogot ki és mennyiben sértette meg.

Péterfalvi szerint a sajtócsendet az eset jogi megítélésének összetettsége miatt, illetve a bűncselekmény áldozatának jogainak, valamint más érintettek személyes adatainak védelmében kellett elrendelni.

A NAIH felhívta a sajtótermékek szerkesztőségeit és kiadóit, valamint mindazokat, akik az üggyel összefüggésben bármilyen dokumentummal vagy információval rendelkeznek, hogy 

az eljárás lezárultáig újabb részletek nyilvánosságra hozatalától tartózkodjanak.

Kiss Lászlóról kedden a privatkopo.hu internetes portál írta meg, hogy 1961-ben, 21 éves korában két másik úszóval megerőszakolt egy fiatal lányt, amiért három év börtönre ítélték. A 75 éves szakember csütörtökön a magyar sport érdekeire, valamint a személyét ért támadás folytán megrendült egészségi állapotára hivatkozva lemondott tisztségéről. Egyben jelezte, hogy az "ítéletben foglaltak valótlanságának bizonyítása érdekében" megtette a szükséges lépéseket.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkafőző Rézüst
"A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) arra kérte az újságokat, hogy a vizsgálat lezárultáig ne hozzanak nyilvánosságra dokumentumokat Kiss László úszókapitány ügyében."
Akkor megáll a III/III. is? A hüjjék, magukat árulják el...
human
A joggal lehet élni és visszaélni. Kérdés, hogy a NAIH most melyiket teszi.
papa.49
@human: Szerintem éppen ,,visszaél,,))))))))))))
zöldszem
@Pestilence: Az egész bagázs. ahogy az első kormányuk idején is, hiteltelen, és gazemberek összesúgásaival működik.
Pestilence
@zöldszem: És még mindig vannak, akik tapsolnak nekik. Remélem egyre kevesebben és már azok sem sokáig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.