Az Origo információi szerint a vasárnapi boltbezárás eltörlésével kapcsolatos kormányülésen elhangzott:

az állásával játszik az a fideszes miniszter, aki nem támogatja kedden a kormány előterjesztését a vasárnapi boltzár visszavonásáról.

Aki tartózkodni merészel, szintén megütheti  a bokáját.

Orbán Viktor parancsa csak a fideszes miniszterekre vonatkozik, ellenkező esetben az összes KDNP-s tárcavezető repülne, hiszen a kereszténydemokraták két vezető politikusa, Semjén Zsolt és Harrach Péter bejelentette:

a KDNP képviselői tartózkodni fognak, és kitartanak a boltzár mellett. (Sőt, bővíteni is szeretnék, de erre végképp semmi esély nem látszik.)

A miniszterelnök a Fidesz-frakció tagjaitól is fegyelmet vár, saját véleménye csak annak lehet, akié egyezik a kormányfő álláspontjával.

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
az volt már, hogy félázsiai strómanszoperáns?
silber13
Tömjén Zsóti: "A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciója nem szavazza meg, tartózkodni fog a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény visszavonásáról tartandó parlamenti szavazáson "– mondta Semjén Zsolt
Te zsóti gyermök! "Hadlavá holtát terümtevé istentül gye feledevé...! Ismerős a szöveg? Gazdád lába már rúgásra lendül
Másképp mondva: " Vigyázó szemetek Torgyánra vessétek"
Toby
Bokacsattogás, nyelvlóbálás, nyálcsöpögés nem volt ?
justhpeter
Csak emlékezzünk arra, hogy a múlt pénteken még arról beszélt a rádióban, hogy bővíteni kellene a bezárásokat.
verum
Ez csak a kezdet. Most még csak a minisztereinek parancsol.
Nem kell már sok idő és mindenkinek fog.
tothjani
Érdekes ad hoc jellegű Diktatúra működik itt az országban, pénteken Orbán bejelentette hogy bővítik a vasárnapi munkaszünetre kötelezettek körét, mára kialudta amit ivott.
De például januártól a miniszter úr a választó körzetében, új szemétszállítási rendszert vezetett be 1 milliárdos Uniótól lopott pénzből, áprilistól az állam veszi át a rendszert, és most sír hogy oda a lopási lehetőség (város bevétele)!
Nem igaz hogy fél éve ezt nem tudta!
micfild
@tothjani: szerintem meg.. pénteken anikó accony figyelmetlen volt és nem vette észre hogy a kedves férje nem vette be azokat a szép szines pirulákat amiket grazban felirtak neki... - elment a viktátor nyilatkozni a rádióba... anikó accony meg felkapta a fejét... hogy férjeura megint hetet- havat összehord.
ma meg éppen ezért dupla adagot kevert a reggeli kávéjába...

csak az az értetetlen, hogy a fidióták is amnéziásak... mert pénteken még a teljes vasárnapi munkabeszüntetést ünnepelték.. most meg azt hogy viktátor mégis kinyitatja a boltokat és sarokba állitja azokat akik ezzel nem értenek egyet.

nekik mindegy.. csak szép ragacsos legyen az a hosszú nyelvük..
Hellcat
csak a szokásos fideszes pálfordulás meg diktátorosdi
RonaGyuri
pedig most okos dolog lenni kitenni a szűrüket és mindent rájuk fogni!
Draba
Nos bejött amit a felcsúti Néró mondott,még annó:Csuhások térdre.
Vagy szoptok vagy repültök.
papa.49
@RonaGyuri: Nem tartom lehetetlennek, hogy pont ez van a háttérben, most szépen kipasszírozza a kdnp. majmokat, és összeborul a rosszabbikkal, amelyik feljövőben van állítólag))))))))
Macskaszem
Állítólag Lázár sem szavazza meg, vajon röptetve lesz?
micfild
@papa.49: kdnp-nek tuti kitelt az ideje... igy szokott ez lenni.. fideSSék háza táján.. aki már nem kell, azt eltapossák.. igy volt ez a kedvenc józsiábámmal és ibolykával is.
papa.49
@micfild: Pontosan én is erre gondoltam...Még idáig egyetlen formáció se élte túl a fütyisz hatalmát, ez meg úgyis ,,fából, vaskarika,, volt, ez egy párt, két párt csiki csuki...
papa.49
Még az előzőhöz kíváncsi leszek hány kdnp. faszkalap mer kiállni nyíltan a tervezet ellen, mert szerintem mind sietve biztosítja a helyét a hazugovics valagánál))))))))))))))))))
bakegya
A dakota blődli egója-nevetségesen működnek a nemzeti reformjai-parancshirdetést tart a parlamentben-kiherélés is lesz!!!
Toby
Orbánc ! Lézer-piszkos már húzódozik, tessék kib***ni a francba !
mariaberta
Óriási,,, egyszer kirúgja azt aki nem támogatja, a zárva tartást, máskor kirúgja azt, ki ellenzi az üzletek nyitva tartását.
Ez aztán a következetesség! Hiába, kimagasló elme...
Szókrakész
Ez csak egy indok a belső tisztogatáshoz.
A Tömjénéket állítják szembe önmagukkal.
A mór(Tömjén Zsóti kdnp) megtette dolgát, a mór Zsóti mehet.
Pestilence
Orbán szárnyakat ad a kdnp-nek.

Kivételesen egyetértek.
papa.49
@Mirabilis: Szeretné magáénak tudni a rosszabbik támogatóit!!!
nezelodo
Alakul a sor, (Kisgazdapárt, MDF, KDNP...), meg az egypártrendszer.
Pestilence
@nezelodo: Ahová Orbán lép, ott fű nem terem.
papa.49
@Pestilence: Általában 7 évig ahogy a mondás is mondja))))))))))
MÁR A HATODIK ÉVBEN VAGYUNK)))))))))))))))))))))))))))
Szókrakész
Végre elkezdődött.
Ez lavinaként söpör majd végig a fideszen.
Itt most mindenki megmérettetik.
A fidesz pajzson rések keletkeznek és aztán jön a...
Vagy másként fogalmazva, átszakad a fidesz gát, remélem.
nezelodo
@Pestilence: Simán autokrata vezető, aki nem úgy táncol ahogy ő fütyül, az röpül...És akkor még jól is jár. Volt már a történelemben jó néhány ilyen... Egyik sem fejezte be ágyban párnák közt, csak akkor, ha az volt a tetthely...
Hari
@silber13: de legalább következetes. Az más kérdés, hogy az ökör következetes, mert az mindig füvet eszik.
Szókrakész
Bár senki nem szavazná meg és akkor mindet kirúgná!
Vagy ezzel lehetne sarokba szorítani a Viktort.
Összefognának és ellene szavaznának.

Lehet hogy éppen most fogják Orbánt megpuccsolni?

Itt most több ismeretlenes az egyenlet. A fidesznek így is, úgy is annyi.
Egy biztos, hogy egyetlen nyertes van ebben és az az mszp.
Pestilence
Hát egy Orbán elleni puccs nem lenne rossz.
Lehet, hogy a Jani ezért hepciáskodik?
papa.49
@köhögő bolha: Ez egy igazi vérmagamista a tehénbe is bebeszéli a borjút))))))))))
vadsanca
Talán szar van a palacsintában nem lekvár? Mi ez a megfutamodás? Tegnap még az ellenkezőjéről beszéltél, sőt más szektorokra is ki akartad terjeszteni a vasárnapi munkaszünetet! Ami elméletileg nem lenne rossz, csak az a baj, hogy qrvára szegények az emberek és a szabadidőhöz is PÉNZ kell!
Ha öt munkanap alatt meg lehetne keresni azt az összeget amit a vasárnapi pótlékkal (8 órás műszakban) akkor valószínű más lenne a helyzet.
De azt se felejts el, hogy már Brüsszel is foglalkozik a magyar és a román bérezéssel.
Mi az, hogy nincs lehetőség normális bérekre Mo-on? Akkor a haszon hová lesz?
Pl, a versenyszférában olyan feltételeket alkalmaznának mint Ny-E-ban, akkor senki, vagy csak nagyon kevesen mennének el ebből az országból. Ez a stabilitásunk növekedésével is járhatna. De ezt a nagy "okosaink" nem akarják észre venni, mert jól meg vannak kenve! Ezért cserébe el kell hitetni az emberekkel azt, hogy ez miért nem megvalósítható!
JAJMÁR
Keménykedik egy kicsit. Ugyan, dehogy, nem azokkal, csak nekünk, mer' a látszat fontos. Az, hogy mit lásson és gondoljon a nép, mert most is, csakanépért él.
De azért annyira nem, hogy kirúgja a lázast!
vukkocska
Lehet, hogy én vagyok az amnéziás. Pénteken Orbán a rádióban, ma reggel meg Tuzson Bence arról beszélt az ATV-ben, hogy bővítenék a vasárnap zárva tartó üzletek körét. Ezek csak hazudni tudnak, még az utolsó pillanatban is hergelik az embereket.
Szókrakész
@papa.49: Ez?!?!?!

Simán a malacba a tehenet.
Desischado
Gyáva, hazug féreg. Remélem, ez az első saller a bukásához!
Lackó50
Ezeknek csak az a fontos, hogy mindenhonnan nyertesként kerüljenek ki, még akkor is, ha maguk alá kell xarni. De az MSZP is úgy hülye ahogy van. Ez a nagyon buta győzelemnek könyveli el és észre se veszi, hogy most rántották ki a szőnyeget a talpuk alól. A FIDESZnek nem érdeke, hogy bármiről népszavazás legyen, mert még kiderülne, hogy túl kevés hívük van. Miután már nem tudták megelőzni, hogy beadják a kérelmet, így elébe vágtak az egésznek és a kisebb presztizs veszteséget vállalták, mert az várható lenne, hogy egy népszavazás óriási bukás lett volna.
karma1
@papa.49: Ha most mindenkit kirug,aki ellene szavazna a boltnyitasnak, es ezzel - elmeletileg - megteremti a helyet a rosszabbiknak, nagyon erosen kockaztatja a sajat helyet: vona ugy fogja ot kiturni a feszkebol, mint cinket a kakukk, seperc alatt naci allam fog letrejonni, rengeteg idiotaval az elen, mikozben azt hangoztatjak, hogy veluk kell orszagot epiteni, mert ok nem lopnak (me'g, mert sosem voltak kozel a husosfazekhoz), nem szurtak el semmit (persze, mert a kormanyzashoz se voltak kozel), szoval csak a rosszabbik a megmento part...

De jozan gondolkodassal mindez mar elore lathato volt: a rengeteg hazugsag, hulye, atgondolatlan dontes most kezdi "bee'rni" a gyumolcset: akarmelyik ujjukat harapjak meg, mindegyik nekik faj.

En meg orulok, hogy vegre elkezdodott valami, vegre a sajat partjan belul is sikerult annyira kiterjeszteni az egyszemelyes uralmat, hogy az alattvalok mast nem tehetnek, csak lazadnak...
En meg mar csak kerek egy kavet, tejjel...
Borsodi
@vukkocska: Igen olyan mint a napraforgó arra fordul ahonnan süt a nap.Azt mondja amit éppen hallani szeretnénk .Amnéziás egy kicsit,ezért építtet annyi stadiont .már Romániába is, elfelejti,és kezdi megint ,2017 re Magyarországon több stadion lesz mint elismert focista..
pan
orbán megint megbukott. Újra. Mint mindig.

Emberileg teljesen.
Hívőként... Ezt a vonalat nem firtatnám, mert orbán nem hisz Istenben (ha hinne, nem viselkedne így)..
Politikusként is teljes la bukása.

Milyenek a bátrak, amikor félnek az igazi, valós megmérettetéstől?
Ilyenek.
Miennyire bátor az, aki a csata megkezdése előtt visszavonulót fúj és kapitulál?
orbán nem bátor, és sosem volt az, csak vigéckedett, aztán teljesen romlottá vált - addig forgatta a köpönyegét.

orbán, te egy szánalomra méltó (sokak szerint. még arra is méltatlan) ember vagy.
Már majdnem sajnállak, de aztán újra a meggyalázott, ab ovo bűnössé tett országra, és a benne élő meggyalázott, becsapott milliónyi emberre gondolok...
És már nem sajnállak kicsit sem!

Irgalmatlanság. Sosem éreztem ilyet senkivel szemben sem, de veled szemben CSAK ezt érzem (ahogy te viseltetsz mások iránt, és ahogy már én viseltetem irántad).
Te nem vagy magyar, és sosem voltál az, te csak használod azokat az embereket, akik beszélnek, értenek magyarul, a saját gusztustalan önös céljaidra.

Újra írom:
SOKKAL JOBB LENNE A VILÁG NÉLKÜLED!!!
KÁR, HOGY MEGSZÜLETTÉL!!!

Ha túléllek, egyben biztos lehetsz: "Köpök a sírodra"
verőce21
A Fidesz mindig meghallgatja a választók véleményét.
Cicamama55
@verőce21: Lemaradt a mondat második fele! "A Fidesz mindig meghallgatja a választók véleményét," amennyiben a hatalma veszélybe kerül. A bérekről és a földről való népszavazás az amitől igazán tart. Nagy érvágás lenne számukra az, ha a nép döntésére kellene ezekben a témákban hagyatkoznia. Több milliós fizetésekről, földekről, azokra felvett pénzekről lemondani? Csak a választók kedvéért? Egy biztos, az a Fideszes, aki nem szavazza meg, az ér valamit közülük. Ha a nép akarja a népszavazást, legyen most már, ne csináljanak segget a szájukból! A vasárnapi bezárást szerintem nem szavaznák meg, de inkább a többi kérdésnek lenne itt súlya!
moiszikf
„Nem tudom kiket kérdeztek, minket biztosan nem”
Bubenkó Csaba - Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete
dr. prédikátor
Hajaj! Akkor a magyar légtérben a repülögépeknek repülési tilalom lesz???Látni szeretném hogy röpköd a sok geci!!!
Cicamama55
A KDNP nem fog besértődni, mert a maga 1%-val sehol nem lenne a választáskor. S akkor a pap a templomban prédikálhatna tovább, nyugdíjasok otthon ücsöröghetnének, a fiataljai meg kicsit gyakorolhatnák tanult szakmájukat...
papa.49
@karma1: Sajna a lehetséges változatok közül ez a lehető legrosszabb, a ,,rosszabbik,, éhesek!!!
eszegfu
@moiszikf: 6:04 A KDFSZ -- élén Bubenkóval -- csatlakozott a Ligához, mint tag szakszervezet. Végig a boltzár mellett volt, csak a törvény bevezetése előtt 1 héttel "háborodott" fel és akkor sem a kormányhoz fordult, hanem a Ligához: "tegyenek már valamit", mert mi lesz az elbocsátott emberekkel, ill. az ottmaradó dolgozóknak miért nem jár valami pótlék, amiért "átveszik" kollégájuk munkáját is. A magyarázat viszonylag egyszerü: Bubenkó masirozott a "békemenetesekkel" a kormány mellett és mivel végig a boltzár mellett volt, nem fordulhatott szembe a kormánnyal. Akkor most szerinted miért is kellett volna megkérdezni ezt a szakszervezetet?! Egyébként a "hirek" szerint -- amiket olvastam -- ennek a szakszervezetnek 10 azaz TIZ tagja van...
Bercifiu
@dr. prédikátor: Ezeket a radar nem észleli, mert egy gerinctelen gecik.
eugen4402
@Cicamama55: (05:35) Pontosan jól látod. Orbánéknak kisebb gondja is nagyobb, mint a boltok zárva- vagy nyitva tartása. Itt a háromigenes népszavazástól akadt el egyesek lélegzete. Mégis, miről mondanának le az urak könnyebben, a KDNP-ről, vagy a sok száz-, ezer hektáros birtokokról és a több milliós havi fizetésről, ameddig mindezeket törvényesen élvezhetik..?
verum
Kéremszépen, még jó, hogy kirúgja!
Hiszen tudvalevő, hogy a Fidesz, meg a kereszténydemokraták az első perctől ellenezték a vasárnapi zárva tartást, csak Gyurcsány tehet az egészről!
Tiszta szerencse, hogy szeretett vezérünk megvéd tőle!
desert
@verum: Ne adj nekik kommunikációs tippeket, mert mindjárt jön valamelyik fityesz-nyaller és vérszemet kapva kezd telipofával Gyurcsány-Bajnaizni. :)
desert
@verum: Nem bolsevikok vagyunk, hogy erővel csináljunk jót" – mondta Kósa Lajos.
Hogy is mondta a Hofi: "Ezekhez képes a Kádár, gyümölcsoltó boldogasszony"
Aki Én
@verőce21: Csak azért ,,tetszikeltelek", mert nem szeretném ha kárt tennél magadban sikertelenséged okán. Kérlek maradj, kellesz kontrasztnak.
verum
@verőce21: - pontosítsunk: az őket választóik véleményét!
Cicamama55
@eugen4402: Én is így vélem. Nagyon kapcsolódnak itt a láncszemek egymásba. Azért nem engedi el O V Flórián kezét, mert visz az többször annyi szavazót az urnákhoz, mint amit a KDNP-vel veszít. Lett ő már szövetségeséhez hűtlen, de most nem kell attól félnie, hogy a KDNP elpártol tőlük. Annál jobban ragaszkodnak a javaikhoz...
Semmi másra, de a hatalom fenntartása érdekében mindent megtesz miniszterelnökünk. Én az ellenzék helyében igenis ragaszkodnék a három kérdéses népszavazáshoz, mindent megtennék érte! Ebből a helyzetből most ha így hagyják elülni a dolgot, vesztesen fognak kikerülni, mert sokan nem akartak dolgozni vasárnap, kevesebb pénzért meg főleg nem, már pedig a Fidesz a csökkentett pótlékokkal be fog tartani nekik . Még akkora táboruk sem fog maradni, mint eddig volt. Ez az én meglátásom.
bakegya
@vukkocska: pusztán arról van szó,akkor még nem homályosították fel a népszavazási kérelem beadásáról,aláírásgyűjtésekről.Hogy a fenébe nyelné be az egója,hogy a szocik is intéztek volna valamit a plepsznek???-azonfelül már kacsingat a jobbikkal együttkormányzásra-az imádkozó sáskák nyűgöt jelentettek neki már régóta.
libellle
@Horizont: tegnap 18:17 O ja pont egy ilyen és hasonló fenyegetést is a orbándemokrácia "szülte" máshol ugy hivják ezt, hogy diktatura.
verőce21
@Aki Én: Mit össze nem eszelősködsz, egy véletlen "tetszik" okán. :)
eugen4402
@Cicamama55: (12:28) Sajnos, a "pakliban benne van" ez a verzió is... A kormányközeli nagyurak az utolsó pillanatban mindig vigyázzba vágják magukat, és Orbánéhoz igazítják a véleményüket, pedig nem is börtöntől kell félniük, "csak" az egzisztenciájukat szeretik szem előtt tartani. Ha Orbán úgy látja jónak, holnap megint más lesz az álláspontjuk...
hemami
Elolvasván a hozzászólásokat újfent kiderült, hogy a zöme személyeskedés és egymás ekézése. Előrebocsátom, hogy egyik pártnak, oldalnak sem vagyok a szekértolója, a témával kapcsolatban az a véleményem, hogy százszor, ezezszer nagyobb problémák vannak napirenden, mint a boltzár, vagy nem boltzár. Magunk részéről eddig sem és ezután sem vásárolunk , vásároltunk vasárnap, ettől függetlenül nem értek egyet azzal, hogy központilag kellene elrendelni, szabályozni ezt, rá kellene bízni a kereskedőkre, hogy megéri-e nekik kinyitni vasárnap. Manapság az élet olyan súlyos problémákat vet fel, amelyektől az egész életünk, értékrendünk, szokásaink, hitünk, stb. van veszélyben és akkor ezen a fenti témán lovagolni már-már nevetségesnek tűnik. Jó lenne, ha a jövőben ez lenne a legnagyobb gondunk.
moiszikf
@eszegfu: Akkor vonhatod is le azt a következtetést, amit én! Ismerjük a kormány, az ellenzék, a szélkakas szakszerv véleményét, csak az érintett dolgozókkal felejtettek el riportműsort csinálni. Milyen meglepő! (Már megint)
Bár ismerve a mai médiaviszonyokat, lehetne találni - vagy venni, ha már kereskedelem - néhány bérnyilatkozót, egy jóízű propaganda anyaghoz.
Jozefina
Na ez is egy hazugság a sok közül!!!
Csak segget csinál a szájából!!!
Pestilence
Na, jól kirúgta őket.
100e forintra büntették őket, ettől már biztos a hid alá kell költözniük.
Ennyit ér a szava, de ezt eddig is tudtuk.
Borsodi
@hemami: Teljesen igazat adok neked,valóban ez nem eget verő probléma,de a politikusok szeretnek a bolhából elefántot csinálni.Valamin kell lovagolniuk,így elterelik a sokkal fontosabb dolgokról a figyelmünket.Nem beszélnek a köztársasági elnök jelöltekről.Majd azt eldöntik nélkülünk.Nem beszélnek Farkas Flóriánról ,hova tűntek a milliók. Az biztos aki milliárdokat sikkaszt,vagy lop az a legnagyobb biztonságban a parlamentben lehet.
eszegfu
@moiszikf: 17:01 Ezzel a véleményeddel egyet is értek! A tegnapi 6:04 hsz-det -- mivel nem volt mellette semmi jelzés -- én komolyan vettem: vagyis hogy miért nem kérdezték meg Bubenkót.
papa.49
Kit rúgott ki ???
SENKIT, EZ CSAK EGY ,,VOLUMEN,,)))))))))))))))))))))))))
moiszikf
@eszegfu: "Görbe tükörnek" szántam, amolyan szatíra félének. Komolynak akartam feltüntetni a komolytalant, de Te nem ugrottál be, mivel tájékozott voltál a témában. Szoktam ilyet. :-) Lehet, hogy túl sok South Park-ot nézek. :-)
eszegfu
@moiszikf: Igy már világos, hogy a 2 hsz-d miért is tünt nekem egymásnak "ellentmondónak". Ha kérhetlek, legközelebb jelezzed azért...kösz.
moiszikf
@eszegfu: Nem tudom megígérni, hogy "jó" leszek. :-)
moiszikf
@eszegfu: Ui.: Muszáj valahogy kiélnem a csibészkedési vágyamat, mert cikket beküldeni már vagy egy éve nem engednek.
eszegfu
@moiszikf: Hát akkor Neked nagyon nagy a "vétked"...szerinted "megérdemelted"... ugy őszintén? Mint ahogy Téged sem, az ilyenfajta "munkásságodat" sem ismerem, igy nem is lehet véleményem...ezért kérdezem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.