Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) garázdaság miatt feljelentést tesz az abortusz lengyelországi betiltása ellen meghirdetett múlt szombati, fővárosban tartott demonstráció miatt.

 Nacsa Lőrinc, az IKSZ elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a lengyel nagykövetség előtt, magukat liberálisnak, jogvédőnek mondó szervezetek képviselői, "Soros György álciviljei vallásgyalázó demonstrációt" tartottak a tervezett lengyel abortuszszabályozás ellen.

Az egyik tüntető püspöki ruhában cukorkát osztogatott, amire abortusztabletta volt írva, és úgy tett, mintha a misén használatos ostyát, az Oltáriszentséget osztogatná – tette hozzá.

Nacsa Lőrinc kiemelte: a kereszténydemokraták mindenki véleményét tiszteletben tartják, ugyanakkor elvárják, hogy az ő álláspontjukat is tiszteljék, a véleménynyilvánítás szabadsága nem mehet el a vallásgyalázásig.

Az IKSZ elnöke szomorúnak és felháborítónak nevezte, hogy magukat jogvédőnek mondó szervezetek nem tartják tiszteletben a másik embert, annak vallását. "A liberális tolerancia bajnokai sajnos csak a saját véleményüket tolerálják" – értékelte.

Hozzátette: ha más, radikálisabb vallást, például az iszlámot gyalázták volna így, annak akár súlyos következményei is lehettek volna. Azért, mert a kereszténység toleránsabb, attól még semmilyen módon nem megengedhető ez a fajta gyűlölködés – rögzítette.

Közölte: a szervezőket és a "vallásgyalázó fiatalembert" feljelentik garázdaság miatt.

Nacsa Lőrinc kitért arra, hogy Lendvai Ildikó, a szocialista párt korábbi elnöke is megjelent a demonstráción, amivel az IKSZ-elnök szerint az MSZP is a vallásgyalázás részese lett. Azt kérdezte az MSZP-től, hogy Lendvai Ildikó az egész párt álláspontját képviselte-e a tüntetésen, és felszólította a szocialista pártot, hogy kérjen bocsánatot azoktól az emberektől, akiket vallásukban, érzelmükben, elveikben megbántottak.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
@36: - ugyan, a világnézet miért gúnyolható és gyalázható? Alkotmányos jog egyre szűkül, a vélemény szabadságával együtt.
Én is kereszténynek vallom magam, de gyalázatos a r.katolikus egyház egész működése, korrupcióival, tévtanaival és pedofil bűncselekményeivel együtt. Istentelenek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Papuska1
A kettős mérce alapján bizony van olyan vallás, amivel szemben ezt nem lehetett volna megtenni! A módszer gusztustalan, a bűncselekmény elkövetése is nyilvánvaló, kíváncsi leszek, hogy lesz-e következménye? A szabadság fontos, tiltakozni is lehet, de nem a másik hitének meggyalázásával! Egyébként nem vagyok római katolikus!
Toby
@Papuska1: Mert milyen bűncselekményt követtek el ?
Toby
Érdekes, hogy a tökig hívők és itt sopánkodók akkor nem sopánkodnak, amikor kiderül, hogy az Úr csuhás szolgája, kiskorúakkal fajtalankodik a parókián !
Hofipisti
@36: Azért érdekelne egy paragrafus-megjelölés is, ne csak úgy a levegőbe csattintsunk!
36
@Hofipisti: Itt a kért rész az Alaptörvényből: Cím: Szabadság és felelősség
IX. cikk, 4.-5. pont.
Tádé
@Toby: erre még egyértelmű választ sosem adtak.
Csoda, hogy mennyire tiltakoztak az esetleges átvilágításuk miatt.
Ez is olyan, mint az úszószövetség...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.