Lemondott mandátumáról Éva Ferenc, Harkány társadalmi megbízatású alpolgármestere kedden – közölte az érintett.

 Baksai Tamás (Fidesz-KDNP), a Baranya megyei fürdőváros polgármestere hétfőn szólította fel Harkány alpolgármesterét, hogy tisztázza érintettségét egy 1973-as súlyos testi sértés miatt indított büntetőügyben. A polgármester a távirati irodának azt mondta: nem hivatalos forrásból úgy értesült, hogy Éva Ferenc alpolgármester érintett egy 1973-as büntetőügyben.

A város képviselő-testülete kedden foglalkozott az üggyel, amelyet követően Éva Ferenc közleményt juttatott el az MTI-nek.

Ebben azt írta, "súlyos testi sértés és halmazati cselekményként nemi erőszak kísérletének vádjával" ítélték két év börtönbüntetésre, amelyből jó magaviselete miatt másfél évet kellett letöltenie. Az 1973-ban történt esetről megjegyezte, az "a pletykákkal ellentétben egy balatoni kirándulás alkalmával, egyedül elkövetve történt".

Éva Ferenc kiemelte, "az elmúlt negyven évben a társadalomba visszailleszkedve tisztességgel, becsülettel végeztem a munkámat, a mai napig erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkezem". Hozzátette: évtizedek óta példás életet él, munkásságát a helyi sportélet is elismerte, 2014-es önkormányzati választásokon a legtöbb – 842 – egyéni szavazatot kapta a várostól.

Éva Ferenc kijelentette, a hamis vádakat cáfolja, visszautasítja, azok terjesztőivel szemben jogi lépéseket tesz.

"A kialakult helyzetre való tekintettel a családom és a város nyugalma, valamint a további felesleges hangulatkeltés megállítása érdekében lemondok társadalmi megbízatású alpolgármesteri tisztségemről" – zárta közleményét Éva Ferenc.

Baksai Tamás hétfőn közölte: Éva Ferenc nem szerepel a Fidesz tagnyilvántartásában, tagságát "egyéb párttechnikai okok miatt korábban törölték".

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
@nemkati: Amennyiben ez a múltban turi így megy tovább, még a tatárok meg a törökök is megszívják !
nemkati
Mostanában nagyon rájár a rúd a 40-50 éve erőszakos bűncselekményeket elkövetőkre. Kiss Laci bácsi, Évike bácsi... ki jön még?

Vajon mik lehetnek az "egyéb párttechnikai okok", amik miatt a Fidesz törölte a tagságát?
Toby
@nemkati: Amennyiben ez a múltban turi így megy tovább, még a tatárok meg a törökök is megszívják !
sgyuri2003
Nagyon aranyos ahogy a fideSS visszamenőleges szabadul meg a pénzhamisítól az offshore lovagtól, az erőszakoskodótól. Ráadásul a hasba rugó kijafaszomazahabony árpi még a fizetési listájukon sincs fent. Lassan kiderül , hogy olyan hogy fidesz nincs is, és komoly személyiségi jogi perre számíthat az aki ennek az ellenkezőjét állítja vagy csak emlékszik is rá.
bzoli
A Privát Kopó vele tervezte folytatni a sort, csak a polgármester megelőzte a botrányt, lemondásra szólította fel.

www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Hirmix&MN=Hirmix&AN=evaferenc&LN=Hungarian
Pestilence
Forduljon az úszószövetséghez, ott biztosan megvédik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.