Már most vasárnap kinyitná áruházait a Tesco, ha talál elég embert, akik hajlandóak munkába állni – írja az Index.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) az áruház dolgozóitól úgy tudja, a Tesco már megkereste az alkalmazottakat, hogy most vasárnapra hajlandó 200 százalékos pótlékot, azaz háromnapi teljes munkabért fizetni azoknak, akik bejönnének vasárnap.

200 százalékos pótlékot ígér a Tesco most vasárnapra

A cég egyelőre csak önkéntes alapon tudna kinyitni, mert ahhoz, hogy előírhassa a munkavállalóknak, hogy vasárnap is dolgozzanak, a munka törvénykönyve szerint legalább hét nappal előbb kellene szólnia, vagy valamilyen rendkívüli helyzetre kellene hivatkoznia. A KASZ-nál úgy tudják, hogy a legtöbb áruházlánc május 8-án tervez először kinyitni vasárnap, mert így egy hónapjuk van a szükséges átszervezésekre.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Ez így jó...önkéntes alapon...aki akar menjen 3 napi fizetésért vasárnap aki nem akar az meg ne!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
36
Ha a fidesz, annyira jót akarna, ő maga követelné és törvényt terjesztene be a 100%-os bérpótlék érdekében és azt tartassa is be. Valami motiváció kellene, mert ez így, magukra hagyva érte a kereskedőket. Megy a flegmázás a boltban. No és a, "mi kéne?" stílus.

Másrészt, már látom lelki szemeim előtt, a kormány dicsekvő statisztikáját, hogy ennyi, meg ennyi %-al rekordokat döntöget a fogyasztás emelkedése.
Cicamama55
Ez jó pénz! A szociális ágazatban dolgozók 30%-os pótlékot kapnak éjszakázásért , vasár és ünnepnapokért...
cs.n.
Csak jó lenne tudni, hogy készüljek, lesz nyitva bolt vasárnap este, mikor hazafelé jövök melóból, vagy nem? Mert akkor szombat este kell vásárolni vasárnapra, meg hétfőre is, nem mindegy. Egyébként az itteni teszkónál nincs kiírva semmi erre vonatkozó információ.
Borda
Szerintem bevállalják simán a dolgozók. Nem fogja kihagyni senki ezt a plusz jövedelmet. Na kíváncsi leszek megvalósul-e?
karma1
Ja, ugyes,... Csak ERRE a vasarnapra...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.