Új jövedéki törvényt dolgoz ki a Nemzetgazdasági Minisztérium, amely segíteni fogja a pálinkakészítőket – mondta Tállai András pénteken, a 17. Gyulai Pálinkafesztivál keretében megrendezett jövedéki konferencián.

A pálinka jövője (!) című konferencián (!) az NGM parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára közölte, hogy a tervezet jelenleg közigazgatási egyeztetés alatt áll, várhatóan még az idén elfogadják. Esküdt Gábor tanácsadó, a készülő új jövedéki törvényről, amelynek tervezetét a kormány már közzétette, elmondta: a legfontosabb cél az egyszerűsítés, a joganyag 140 oldalról 71-re csökken. Az új jogszabály általánossá teszi majd az elektronikus eljárásokat és a zárjegyrendszert; továbbá változtat a jövedéki biztosítékok és adatszolgáltatások rendszerén. Kevesebb nyilvántartást kell majd vezetni, 2018-tól pedig az adóraktárak részére is a NAV készíti az adóbevallást – közölte.

Esküdt kitért arra, hogy új jogintézményként bevezetik a kisüzemi bortermelő kategóriát, azok, akik egymást követő három évben saját szőlőből legfeljebb ezer hektoliter bort állítanak elő, mentesülnek az adóraktári engedély alól.

A pálinka nemzeti kincsünk és nemzeti italunk. A magyar nemzet jövője is a pálinkáról fog szólni

- ezt már Tállai András mondta, emlékeztetve a nyilvánvalóra: az 55 tételből álló hungarikum-gyűjtemény

első helyén a pálinka, második helyén a törkölypálinka áll.

Hangsúlyozta: a kormány kiemelt szerepet szán a turizmusnak és a mezőgazdaságnak, emellett fokozottan figyel a hungarikumokra. Az új pálinkatörvény például megerősített jogosítványokkal látta el a Pálinka Nemzeti Tanácsot – közölte. Az államtitkár emlékeztetett: Magyarországon már a 18. században főztek pálinkát, 1850-ben vezették be az első pálinkaadót. "Sajnos az Európai Unió kedveli ezt ma is"- jegyezte meg.

Felidézte, hogy az 1930-as években a barackpálinkát világhírű magyar italként emlegették.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Na tállai alkeszg..i nálatok se kell zárni az ajtókat az eszedért BIZTOS NEM LOPNAK EL, a pofádról meg lerí, hogy sűrűn emelgeted a pálinkás butykost, már jó ,,tésztás a képed,, tőle)))))))))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@human: Hagy ezt a nimandot értetlenkedik, hogy kiakasszon, úgyis csak a fütyisz mantrát nyomja...
human
@Papuska1: Valamit nem értesz. Nem azzal van baj, hogy vannak szimbólumok. Az a baj, hogy azzal akarnak minket megetetni, hogy egy szimbólum lehet az ország jövője.
Toby
@human: Bizony ! Csak szimbólumokból és nemzettudatból elég körülményes megélni !
human
@Toby: Ne becsüljük le a szimbólumok erejét. Ha van szimbólum, akkor lehet lopni, és már az oktatás sem olyan fontos. Sőt, ha az ember megiszik úgy 4-5 deci szimbólumot másnapig csodásnak lát mindent :)
nusika
Tállainak sok (szilva)gyümölcsöse van Bogácson és Mezőkövesden. Nagyon finom besztercei szilva terem ott. Gondolom, hogy ebből főzik a nemzetpálinkáz! :))))
kukac50
Basszátok meg a pálinkás törvényektől vannak sokkal komolyabb fontosabb problémák is!
Ha nem érzékelitek kérdezzetek engem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.