Nagyobb fokozatra kapcsol a római-parti mobilgát-beruházás. A jövő hónapban döntenek a végleges nyomvonalról, ősszel indulhat az építkezés. A tervekből szabadtéri „tárlatot” rendeznek a sétányon. Ami biztosnak tűnik: ezernél is több fát vágnak ki a beruházás miatt – írja a NOL.hu.

A kiemelt állami beruházás 10 milliárdos tételként szerepel az uniós projektlistán. Tarlós István bízik abban, hogy ez az összeg elég is lesz. Ha mégsem, akkor a 90 milliárdos EIB-hitelkeretből, illetve a Főgáz-részvények eladásából maradt 30 milliárdból egészítenék ki.

A drágább mobilgát-szerkezetet választották, ami csaknem láthatatlan lesz a száraz napokban, mivel nemcsak a támfalakat, hanem az oszlopokat is kiveszik, és alsó pereme sem lesz a gátnak. Kifejezetten az ott élők kérésére döntöttek emellett – mondta Tarlós István.

Az ártérben lévő karvastagságú fákat is beleszámítva, mintegy 1500 fát kell majd kivágni a parton. Gyakorlatilag az összeset.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Mocskos tetves barbár állatok vagytok !
Csak a pusztításhoz értetek ti gennyömleny banda !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Tarlós a famentő: Városliget + Népliget + Római fáit menti meg attól, hogy az ő uralma alatt kelljen élniük =))
nyanya001
Mocskos tetves barbár állatok vagytok !
Csak a pusztításhoz értetek ti gennyömleny banda !
Törölt felhasználó
Arrogáns, személyeskedő, lenéző kis fasz. Nem jó kerítésvonalon a gát, mert akkor nem lehetne mega beruházásból lopni. Tényleg ebből a kincsből egy siófok part szerű műanyag-betont kell csinálni westend-es barmoknak. Igénytelen egy állat a tartós, ha ő csak betonon tud pihenni. Amúgy kurvára nem érdekel senkit ő mit akar a helyiekkel, természettel szemben. Kisfaszú tetűgyerek!
wagabund
hátrébb az agarakkal..aki járt már ott, az tudhatja, hogy ott árvízkor mekkora a kár..akár engedéllyel, akár a nélkül épült bármi is...az bajban van...egyszer megépítik azt a qurva gátat, két év múlva már nem is emléxik senki a bodza-akác, és egyéb erdőre sem...
remélhetőleg nem jön mostanában egy rendesebb árvíz, de ha mégis, akkor bizony sok keserűségtől menekülnek meg az ottlakók(meg az adófizetők), ha elkészül a gát.

jah..hogy most fátvágnak?

illő tisztelettel szeretném felhívni a nagyérdelmű emlékezetét, hogy a ciánszennyezéskor könnyes szemmel néztük a képeket, melyen vasvillával dobálták a tíz-húszkilós halakat(is)
dózerek tolták a szemétbe a rengeteg partradobott döglött halat...

és? túl vagyunk rajta?

naugye.

aztán a Bős-Nagymarosi földmunkák- dunaelterelés,-betonozás, majd a a visszabontás, és a környezet lenullázására emléxünk? és arra is, hogy még négy évig fizetünk ausztriának a szerződésben foglalt vízerőműi áramért..azaz a nagy semmiért?
naugye.

esetleg az idősebbek emlékeznek a bicskei erőmű torzóra? még ma sem hevertük ki a kőccségeket, pdig '75-ös a téma...
most 1500 fáról-bozótról van szó...

sosem tanulunk? jobb gyűlölködni, attól jobb aludni?

Amúgy én hegyen lakom, nekem mindegy is...

tudom..tudom..akkor rohaggyak meg..
wpym
Nooooooooooormális ember eleve nem költözik olyan helyre, ahol kiöntheti az árvíz. Ezért felesleges ennyi pénzt és energiát beleölni.
Egyszerű Ember 2
@wagabund: illő tisztelettel szeretném felhívni a figyelmét, hogy a máskor, máshol elkövetett hibák nem újabbak elkövetésére kell, hogy ösztönözzenek, hanem, hogy okulva belőlük, elkerüljük az újabb hibák elkövetését. Figyelmébe ajánlom egy Önnel egyetértő hozzászólónak írt "válaszomat", talán Önnek sem érdektelen ez a néhány gondolat:
"Szabó úr, Ön is feledékeny. Elfelejti pl. azt, hogy telepített erdő nincs, az faültetvény. Elfelejti azt, hogy ha erdőben szervezett faírtás folyik, az az erdők kiélése - erdőgazdálkodásról addig beszélhetünk, amíg az erdő erdő marad, vagyis mint a legmagasabb rendű életközösség élőhelye, nem változik meg, nem veszít ebből a jellegéből. Elfelejti azt, hogy a cél rég nem a mi, vagyis az emberek szükségleteinek a kielégítése, hanem a profitszerzés. Egyszóval ezt legjobb indulattal is csak fagazdálkodásnak lehet nevezni (szerencsére létezik még erdőgazdálkodás is, de Mo-n sajnos visszaszorulóban van). Választani meg ugye lehet. Építési területet is, ártéren kívül is. Építési módot is, ártéren alkalmasat is. Városrendezési és árvízvédelmi stratégiákat is, környezet- és természetkímélő megoldásokkal is. Vagyis lehetnének ott fák is, meg minden egyéb is, csak nem szabadna mindig a kényelem és a pénz döntését elfogadni. Nem kellene úgy gondolni, hogy ha a természet útban van, nem számít, odébb toljuk egy kicsit. Bölcs megoldásokat csak előre gondolkodva lehet találni, utólag már csak a mérnöki megoldások közül lehet választani. Sajnos most is ez történik. Évtizedeken keresztül meggondolatlanul hagytak egy helyzetet kialakulni, és most megtetetézik egy rendkívül drágán kivitelezhető és működtethető mérnöki műremekkel. De azért azt sem szabadna elfelejteni, hogy a természet az, amely lehetővé teszi a mi életünket a Földön. Sokkal több tiszteletet és megbecsülést érdemel!"
Törölt felhasználó
@wagabund: Elég sokat járok itt, mert itt lakom. Nem a gát a kérdés, hanem hogy kerítésvonalban csinálják-e meg, ahogy a helyiek is szeretnék, ezzel megtartva a jelenlegi természetes partot a fákkal együtt vagy egy betonfalas, térköves megaberuházás, ahol szétlophatják magukat.. Szóval itt nem arról megy a vita, hogy kell-e mobilgát,
36
Arról írjanak már egyszer, ami nálunk a Keszthelyi-hegységgel történik. Történt ugyanis, hogy 2012 után a fenyő féléket egyszer csak tájidegennek ítélték és ezt a felmelegedéssel alapozták meg. Mára nagy sziklás területek látszanak. A vadak, mint, Róka, Őz, Szarvas, Vaddisznó, de a madarak is itt portyáznak, minden éjjel és nappal a kertben. Romantice, nekem nem probléma, mert szeretem és védem a környezetet, csak ennyire gyakran korábban nem jöttek be a lakott területre. Pár napja, fényes nappal hajtottam az úton és az autóm előtt áldogáltak a Szarvasok. Ez sem volt jellemző korábban.
Visszatérve a fákra, hordják az ajkai erőműbe, fűtő anyagnak. Korábban Demján tulajdona volt. Most MVM, ha jól tudom.
amaramaistanna
Még a fákat is pusztítják, de hová kerülnek a megölt fák?
Nagy Péter
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Nagy Péter
@Egyszerű Ember 2: Árulja el, hogy mégis mit kellene csinálni, hogy ne kövessünk el újabb hibát. Kritizálni nagyon könnyű, de mégis hogyan legyenek megvédve az ott lévő ingatlanok?
agnes200
Fák nélkül a Római part nyáron szart sem fog érni.

Kivágták a fákat a Ludovikakertben (alvó denevérekkel együtt), a Városligetben is... Nekem érték a természet. Ezeknek csak a pénz érték, az is csak a saját zsebükben.
agnes200
@Nagy Péter: Nem kellett volna gazdagéknak szabálytalanul az ártérbe építkezni!
Desischado
@Nagy Péter: Na gyorsan mosd ki a mocskos szádat?! Kinek képzeled te magad, mi?! Ne sértegesd Nyanyát, é mást em, a stílusodat itt nem szeretjük ám! Kérj bocsánatot, te tapló!

Szakértelem nuku, és nehogy már ne tudjanak lopni, ha úgy építenék meg, hogy a fák is megmaradjanak. Ezek közveszélyesek, ilyen fagyilkos bandát még nem láttam! Pedig a fa oxigént termel, de ez nem járja meg a nemlétező agyukat!
Törölt felhasználó
@Nagy Péter: Mondjuk kerítésvonalban , de a te ingatlanodnál a szádon menne be seggeden jönne ki a mobilgát..:) Tájékozódjál az ügyról, föleg, ha van ott ingatlanod..
Törölt felhasználó
@Desischado: A fa pusztítás az egyik, a másik, hogy a természetes partból is beton lenne..:( Ha kerítésvonalban menne, akkor maradnának a fák és a természetes part, de a Tarlós félék csak a betonon érzik jól magukat. Lehet a Habony vinne ki pár képet is valamelyik múzeumból is magának és vörösszönyeget.
nyanya001
@Nagy Péter: Eléggé az vagy te magad te félkegyelmű barom !
Amúgy van ingatlanom.
bretagne
Gyönyörű lesz fővárosunk betonba ágyazva. Képzeljétek nyáron mekkora hőségek lesznek ettől. Megáll az ember esze, máshol fákat telepítenek, ezek meg kivágják. Ócska, rohadt banda!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.