Az Országgyűlés hétfőn fejezi be aktuális kéthetes ülését. A képviselők 24 kérdést intéznek majd a kormányhoz, amelyek többségében, tizenhárom esetben az emberi erőforrások miniszterétől várnak választ.

Az ülésnap délelőtt 11 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd a kérdések következnek egy órában.

A parlament honlapján elérhető információk alapján a fideszes Dunai Mónika arról beszél majd kérdésében, hogy az emberek kevesebbet költenek gyógyszerekre.

A szocialista Bangóné Borbély Ildikó némileg szokatlan témakörben vár választ Balog Zoltántól. Így szól a kérdés:

A kabinet mit kíván tenni a kullancsok okozta fertőző betegségek megelőzéséért?

A jobbikos Farkas Gergely azzal a kérdéssel fordul majd a miniszterhez, hogy

újra kívánja-e szabályozni a kormány a diákok érdekképviseleti rendszerét.

Az LMP-s Szél Bernadett arról kérdezi Balog Zoltánt, hogy

"megfizetett bölcsődei dolgozók nélkül üres ígéret marad-e a bölcsődeépítési program".

A kérdéseket követően az azonnali kérdések és válaszok órájával, majd napirend utáni felszólalásokkal ér végét az Országgyűlés ülése.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsodi
Amit ez a bábu mosolygós pofával előad,mert nagy színészek az biztos,meg sem érdemes hallgatni.Ezeket az embereket istenítjük,bíztunk bennük, úgy hazudnak mint ahogy a csapból folyik a víz.Ezeknek Magyarország a jólét országa mindent meg tehet.csak vigyorogva mindig a kijelölt seggét nyalja.Szégyen,hogy ilyen emberek döntenek a becsületesen dolgozók felett.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@karma1: Én 77 ezer dvd lemezre gondoltam, de a krétával te nyertél :)
karma1
@human: Aaaa, ahhoz DVD lejatszokat is biztositani kene az iskolaknak...:o)))
wagabund
e kullancsos kérdés után már nem csodálkozom, hogy az emeszpé miért nem tud(mer, képes)árnyékkormányt felállítani...
karma1
@Mirabilis: De talan ezt megsem a Parlamentben kellene megtargyalni, napirend elotti felszolalasban, ez a szaktarcanak a mindennapos alaptevekenysegenek kell lennie. (Gondolom az ANTSZ vagy annak az utoda, nepegeszsegugyi kerdes.)
En is szedtem ki rendszeresen a kutyaimbol otthon, sajnos, ezekkel egyszeruen muszaj egyutt elni, nem uj problema, mint pl. a Zika virus.
Ez NEM kabinetkerdes, ami ellen XY politikusnak kell lepnie, de azonnal,...(Meglevo problema mar evtizedek ota.)
Borsodi
@Mirabilis: A Bábu mosolygós pofával a génjeiben van az ígérgetés, Balog Zoltánra gondoltam.
machpeter.blog.hu/2015/09/22/folytassa_orban_romaniaban_is_a_stadion_epitest
Ezzel a cikkel meg a fideszre utalok,hogy szórják a közpénzt. Romániába Érdemes megnézni!
karma1
@Mirabilis: OK, lobbizzanak erte, ez meg mindig normalisabb dolog, mint rengeteg mas baromsag, amibol szinten kabinetkerdest csinalnak.
Ezzel egyutt meg mindig nem ertem, hogy szemely szerint mit tehet ellenuk a Parlamentben uldogelo kepviselok csoportja, ha mar mukodik egy bizottsag is, es valoszinuleg nekik van ralatasuk arra is, hogy ezt mashol a vilagban hogy intezik? (Ha en alakitottam volna egy ilyen kullancs-ellenes bizottsagot, mert nagyon nagy szukseg van ra - nem vitatom en sem, mert a Lyme kor halalos az esetek egy reszeben - , akkor eloszor korbeneznek a vilagban, es mar kesz terveket tarnek a Parlament ele, nem pedig toluk varnam a megoldast. Ez valahogy maskent mukodik, mint a magyar verzio. Permetezoszer nincs ellene , az igaz, nalunk mar nem csak a tolgyfa alatt tarthat az ember a kullancstamadastol, hanem a legelokon, a fuben is jelen vannak, eleg a birkanak, ha lehajol legeles kozben, maris a bundajaba furodik egy ilyen allat. Sudectin nevu szerrel spray-elik be az allatokat, ami 6 honapig ad vedettseget. (Most kerdeztem meg a ferjemet, O mivel csinalja a mi allatainknal).
Tovabba felvilagosito munka: mindenki, aki erdon-mezon setal, hazaerve alaposan vizsgalja at a testet furdeskor. Vannak szerek, amiktol konnyen kifordul a borbol.
Mielott azt hinned, hogy cinikus vagyok, az Edesanyam 84 evesen kapott a kullancs csipestol orbancot a laban, eleg sokaig tartott, mig kikezeltek, 2 eve pedig a 20 eves unokahugom kapott Lyme kort egy iskolai kirandulas utan, neki en kuldtem innen gyogyszert, meg is gyogyult. A kutyaimbol en is rendszeresen szedtem ki oket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.