A munkaerőpiac külföldiek előtti megnyitását javasolja a szakma a kormánynak a hazai építőipari szakmunkáshiány csökkentésére. Ezzel csak Ukrajnából több ezer szakmunkás érkezhetne az országba. Már vizsgálja az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (Évosz) által benyújtott javaslatokat, amelyek az építőiparban tapasztalható munkaerőhiány megszüntetésére kínálhatnak megoldást - közölte a Magyar Nemzet. Koji László, az Évosz elnöke a lapnak azt mondta, több lehetőség is kínálkozik, az egyik a munkaerőpiac külföldiek előtti megnyitása lehetne a hiányszakmákban. Így csak Ukrajnából 3-8 ezer szakmunkás érkezhetne az országba. Számukra lehetővé kellene tenni, hogy a munkavállalással kapcsolatos különböző engedélyeket egyszerűsített módon szerezhessék be - tette hozzá az elnök.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
@bundi: Hogy milyen igazat írtál, jónéhány rádióriportban hallom, hogy faggatja a riporter az "újmagyar" útlevéllel érkező Semjén-trófeákat, találtak-e munkahelyet, vettek-e már lakást, örülnek-e, hogy teljes jogú magyar állampolgárok lettek? - Örülnek, de mennek tovább, mert azért indultak el, hogy pénzt keressenek..! - hangzik a válasz. Ide dolgozni már Nyasszaföldről se jönnek, mert itt nem tetszik a bőr-színűk.
Borsodi
Ezt így kell a magyar szakmunkástól sajnálják a pénzt,mehet közmunkára,de a külföldről jövőnek nem gond a fizetés A deviza hitelesek elvett házaikat oda kell adni nekik.Ápoló nőket orvosokat honnan hoznak? Így is kell elpusztítani elüldözni a Magyart,Egy minisztert nem lehetne hozni aki becsületes és nem az álomvilágban él
kkalman
Saját maguk üldözik el a magyar szakmunkásokat. Meg mindenkit, aki még dolgozni tud, és élni akar.
human
@eugen4402: Ez rohadt jó. Tehát kapnak magyar állampolgárságot, tovább is állnak egy nem unortodox "hanyatló" nyugati országba, és ráadásnak minden 4. évben a nyakunkra szavazzák a fideszt. Na ez a szép kibaszás az itthon élő magyarokkal.
eugen4402
@human: Valahogy így..! Az un. Nemzetpolitikának is vannak káros mellékhatásai.
Illetve: csak azok vannak... Nézd, nem kárhoztatom őket, ha BRD-ben 3 - 4-szer annyi bérért melózhatnak, mintha nálunk építenének egy vadiúj stadion belsejébe egy még újabb stadiont, mert máshol már nem férne el...
human
@eugen4402: Ok, élnek a lehetőséggel. Rendben, de legalább nem szavazzanak egy olyan rendszerre, amilyennek vezetőit épp náluk végezték ki annak idején.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.