Egy pécsi, katolikus egyházmegyei fenntartású iskolában tette ki az igazgató az alábbi hirdetményt:

„Kedves Kollégák! Püspök úr a múlt pénteki értekezletünkön részt vett, egyebek mellett arról is szólt, hogy a pedagógus szakszervezetek megkeresték az egyházmegyét. Püspök úr állásfoglalása, kérése egyértelmű: a pedagógusoktól azt kéri, semmilyen munkabeszüntetés, sztrájk kezdeményezésben ne vegyenek részt, ellenkező esetben él eljárási jogával. Ez az állásfoglalás összhangban áll az általam korábban megfogalmazottakkal, kérem, tartsuk be. Köszönöm.”

A Bama megkeresésére a Pécsi Egyházmegye illetékese mindössze ennyit válaszolt:

Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő oktatási és nevelési intézmények, amint korábban sem vettek részt, úgy a jövőben sem vesznek részt demonstrációkon.

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének pécsi ügyvivője a baranyai lapnak elmondta, a püspök állásfoglalása törvénysértő, ráadásul demokratikus alapjogot, s sztrájkhoz való jogot is sérti, és korlátozza a munkavállalói jogokat.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
A " püspök úr " kapja be !!!
( az ostyát is ...) :-))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Feraj49
Na erről írtam már sokszor ! Testvéri szeretett,oszd meg a vagyonod a szegényekkel (de csak Te ők nem) süket duma ! Ha nem tetszik nekik valami megy a fenyegetés.Még jó,hogy nem működik az inkvizíció ! Most akkor keresztre feszítik a tanárokat,vagy "csak"kirúgja őket a megbocsátó" egyház? ! B+ püspök !
Tádé
@Feraj49: de ne feledkezzünk meg világi testvéreikről sem - a KDNP-bá tömörült gyalázatról, zsoltika, benci, a vén hazug petya...stb. nekik hogy jár a megbocsátás?
Gyűlölet keltés a kenyerük!
Mézike
@volvós: Hát igen egyebek mellett azt is.:-)
justhpeter
Engem állandóan összezavarnak. Már nem tudom, hogy a püspök úr-e a kormány nyalonca, vagy a fideSS-kdnp-e az egyház seggnyalója. Jó, tudom, nehéz kérdés, mert a püspök úrról és Tömjén testvérről is el lehet képzelni bármit.
nezelodo
Melyik püspök, amelyik sikkasztott, az a régi, vagy az új aki fog?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.