Az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke szerint" az évezred legnagyobb pofátlansága", hogy 0,9 százalékos nyugdíjemelést adna jövőre a kormány.

Korózs Lajos keddi budapesti sajtótájékoztatóján – amelynek hangfelvételét az MSZP sajtóosztálya juttatta el az MTI-nek – elmondta, méltatlannak tartja ezt a kormányzati magatartást az idős emberekhez, hiszen közben Matolcsy György jegybankelnök fizetését két és félszeresére emelik és több állami cégvezető akár ötmillió forintot is kézhez kaphat havonta.

Az ellenzéki politikus közölte, a nyugdíjasok 40-45 éven keresztül adót és járulékot fizettek, megszolgálták a tisztességes nyugdíjemelést, amire az MSZP javaslatot is tett.

Kifejtette: tavaly többször is kezdeményezték, hogy a hét éve változatlan, 28 500 forint összegű öregségi nyugdíjminimumot emeljék 50 ezer forintra. Hozzátette: a Fidesz ezt azzal utasította el, olyan kevés embert érint, hogy nem is érdemes vele foglalkozni.

Korózs Lajos szerint ma 73 ezer olyan ember van, akinek az öregségi nyugdíja nem éri el az ötvenezer forintot, és 364 ezer olyan ember van, akiknek járadéka nem éri el ezt az összeget.

Az MSZP-s képviselő szerint népszavazással lehet megállítani a Fidesz ámokfutását, a hat éve tartó gátlástalan lopását, amelynek szimbóluma lett az állami cégvezetők bérplafonjának eltörlése és az állami földek eladása. E két ügyben is gyűjtik a népszavazáshoz az aláírásokat – jelezte.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
@Csizmás Kond: Elkerülte a figyelmedet a napokban Rogán kijelentette jövőre eljön a Kánaán!!
Szerintem is a nyugdíjasoknak 0,9%,kuszaszemnek 2 milláról 5 millára emelik a fizuját!
Valóban jön a Kánaán!
Ha jól tudom évente a nyugdíjalap bő harmadrésze hiányzik, ezt a költségvetésből pótolják és az arány folyamatosan romlik.
Persze volt kiút, de sajnos Orbán mocskos mancsa nem bírta otthagyni azt a 3 ezer milliárdot a magánpénztáraknál, amik úgy manapság kezdenék levenni a terhet az állami nyugdíjkasszáról. Az Orbán és a kiflitolvaj által ígért egyéni nyugdíjszámlák meg ugye... Persze Ő nem hazudik! Sose!Á nem olyan...
Hogy szakadt volna a feje az anyjába
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
Az nem volt pofátlanság, hogy egy tollvonással megvontátok a 13. havi nyögdíjat?!?!?!
zöldszem
@Szókrakész: Ne csináld! 6 év 4 év 2/3. egy toll vonás és vissza adhatták volna, ha akarták volna!
Szókrakész
@zöldszem: Egyik se fogja.
Ezek tandemben cumiztatnak minket.
Itt egypárt komcsi rendszer van, parlamenti "pártfrakciókkal".
De mind ugyanazért dolgozik, csak az elosztás változó.
De a lényeg, hogy minket a színlelt "egymást ellen harcolunk" előadásukkal bevigyenek az erdőbe és kiraboljanak.. KÖZÖSEN.
zöldszem
@Szókrakész: Megbocsájthatatlan, hogy az egyre szegényedő társadalom vezetéséért felelős politikusok, egyre gazdagabbak legyenek, a pofánkba röhögnek és tovább próbálják hülyíteni a népet!
Szókrakész
@zöldszem: De ez pont azért van, mert a nép bennük látja, tőlük várja a megoldást, pont azokra a xarokra amit ők maguk okoztak nekünk.
Ha nem lennénk ennyire függők tőlük, akkor ezt meg se mernék kockáztatni.
Akkor éreznék, hogy bármikor elzavarhatók, lecserélhetők.
De amíg ilyen birka a nép, ne várj "gyógyulást" a bajokra.
Csak jobban elfekélyesedik.
kkalman
Amúgy emlékszem az "elmúlt nyolc évből", amikor az MSZP is kemény 1 %-os nyugdíjemelést adott. Lehet szépíteni a dolgot, hogy az mégiscsak több, mint a 0,9 %, de ugyanolyan pofátlanság, mint a 0,9 5. Az MSZP is elmehet pont oda, ahová épp gondolom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.