Bocsánatkérést vár Balázs Árpád siófoki expolgármester az általa becsületsértésért beperelt Facebook-megosztóktól – írja a Sonline.hu.

A Szekszárdi Járásbíróságon kedden kezdődött előzetes meghallgatás a perben. Az ügy előzménye, hogy rabosítottak jó néhány Facebook-megosztót a Balázs Árpád által beperelt tizenhétből, akiknek annyi a "bűne", hogy megosztottak egy cikket a Facebookon. Az írás egy korábbi, még Balázs Árpád polgármestersége idején nyélbe ütött ingatlanügyletet taglalt.

Bocsánatkérést vár a Facebook-bejegyzés miatt rabosítottaktól a siófoki expolgármesterBalázs Árpád

Az expolgármester most úgy nyilatkozott, hogy amennyiben bocsánatot kérnek tőle, úgy a legtöbbektől ezt elfogadja.

"Így a lovagiasság szabályai szerint rendezhetjük azzal, hogy a feljelentést velük szemben visszavonom. Nem vonatkozik ez azokra a pártvezetőkre, akik ma is politikai ellenfeleik tudatos és hamis lejáratásán dolgoznak"

– írta Balázs kedden a Facebook-ra.

Czeglédy Csabának, a megosztók jogi képviselőjének az álláspontja változatlan, szerinte ügyfelei semmilyen jogsértést nem követtek el.

"Az eljárást ismerve nyugodt vagyok, és az ügyfeleim is azok lehetnek. Ilyen esetekben azonban azt szoktam javasolni, hogy amennyiben lehetséges, egyezzenek meg a vitázó felek akár egy bocsánatkéréssel, hiszen a legjobb az a csata, amit nem kell megvívni"

- mondta az ügyvéd.

A bíróságon egyébként szimpatizánsok csapata várta a perbe fogott megosztókat. A szekszárdi MSZP is demonstrációra toborzott a bíróság épülete elé és Siófokról is érkeztek kék dzsekis DK-sok.

Bocsánatkérést vár a Facebook-bejegyzés miatt rabosítottaktól a siófoki expolgármesterCzeglédy Csaba, a megosztók jogi képviselője

Május 10-ig van lehetősége a feleknek a "békülésre", ennek híján várhatóan ősszel folytatódik a büntetőper.

Kovács Péter, az egyik perbe fogott megosztó (a DK siófoki képviselőjelöltje volt az önkormányzati választáson) azt mondta: nem kér bocsánatot, mert szerinte nincs miért.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Húha..! Annak idején én is megosztottam, hisz sok barátom él Siófokon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mangu
Na, ehhez aztán már több kell mint pofa. Rúgja csak a gólokat a FIDESZ-nek.
Főlökött
A volt siófoki kapitány úr kedvence :) Halmokban állnak a feljelentések-eljárások.
pl.: www.sonline.hu/somogy/kozelet/koltsegvetesi-csalas-buntetest-nem-kert-rosszallasat-fejezte-ki-az-ugyesz-658112

"a feljelentést velük szemben visszavonom" már elnézést, de hogyan is ? Ha megtette a feljelentését, sőt magánindítvánnyal is élt, az nem visszavonható. Bocsánatkérés terén pedig szerintem várjuk meg a büntetőeljárás végét, mert lehet ott még érdekesség.
spu00
Ahogy hallottam az expolgármester jogvégzett ember, tehát tudja, hogy mit csinál, s a rágalmazók felköthetik a madzagot. Itt sajnos a tények beszélnek, s ha azok nincsenek, akkor fizetni kell, akár milliókat is. Látják ezért nem nevesítik a korrupciót, mert ott még többet kellene fizetni, ha nem tudják igazolni a mondottakat. Várjuk meg a végét és akkor véleményezzenek.
Toby
@spu00: Sikeresen butulsz "bélám", amennyiben így lenne, jogvégzett emberrel szemben soha, sehol nem tudnának eljárni !
Mikor, melyik ügyben fizettek egyszerű, hétköznapi kommentelők milliókat ? Hazudsz is - "bélám" ? Pártfeladat - "bélám" ?
Ott kell baromságot röfögni, ahol a tápot kaptad !
pbalage
@spu00: de erkölcstanból sajnos megbukott.
spu00
@Toby: @pbalage: Egyszer már megtanulhatnának emberhez méltó módon írni. Azt hiszik, hogy ilyen módon elérnek valamit? Ahogy hallottam, a vélemény nyilvánítók kapták párt feladatként.
Egyáltalán tudják e, hogy mi az erkölcs,vagy csak hallották a szót?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.