Sikeresnek értékelte az egész napos országos pedagógussztrájkot a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Galló Istvánné elmondta: a megyei szervezetektől délig beérkezett adatok szerint 24 960-an vettek részt a sztrájkban, ez még néhány száz fővel nőhet. Munkabeszüntetés 1185 iskolában volt. Volt olyan intézmény, ahol minden pedagógus sztrájkolt, és volt olyan hely, ahol csak a tanárok egy része – ismertette.

Az érdekvédő szerint az, hogy eredményes volt-e vagy sem a munkabeszüntetés, a tárgyalások döntik el, amelyek folytatódnak. A sztrájk ugyanakkor sikeres volt annak ellenére, hogy rendkívül nagy ellenszélben kellett megszervezniük – értékelt Galló Istvánné.

A követeléseikkel összefüggésben jelezte: az Emmi javaslatát a nem pedagógus végzettségű nevelési-oktatási dolgozóknak a kétszer 35 ezer forintos juttatásról nem fogadták el, ők legalább 100 ezer forintban gondolkodnak. Nem elfogadható ez azért sem, mert kizárólag a Klik-nél foglalkoztatottakra vonatkozna – közölte.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amaramaistanna
Anna Almási

16 perce ·

·

..
Orbánék észhez térhetnének már... nem hagyhatják figyelmen kívül a mai napot!
justhpeter
Orbánék tojnak a sztrájkoló tanárokra.
Pestilence
Mindenkinek sztrájkolni kellene, mert éhen fogunk pusztulni, ha ezek maradnak.
vonotok
Minden tiszteltetem a pedagógusoké, és azoké akik együttérzésükkel támogatták törekvéseiket.
Sajnos ebben a városban is messzire elért az egyház keze. / Gyöngyös / Két középiskola is az egyház kezelésében van, na nem is engedélyezték a sztrájkot. még jó, hogy az egyház nem politizál.
Mért nem maradnak meg hit hű kötelességüknél. Terelgesék a " nyájukat ".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.