Elkeserítő adatokat közölt a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSZSZ). Tavaly havi 88 ezer forint volt az egy felnőttből álló háztartás átlagos létminimumértéke, a kétgyermekes családoké pedig 255 246 forint -legalábbis a Központi Statisztikai Hivatal szerint, de azóta a létminimum-számítást ebben a formában meg is szüntették.

A lakosság több mint negyven százaléka az előbb említett létminimumnál jóval alacsonyabb jövedelemmel rendelkezik, hiszen rengeteg olyan család van ahol csak egy ember dolgozik. Ezeknél a családoknál az egy főre eső összeg párszáz forint -naponta.

A létminimumon élő felnőttek havonta alig több mint 24 ezer forintot fordíthatnak élelmiszerekre – amin naponta egészen pontosan 800 forintot jelent. A magyarok negyven százalékának pedig még ennyi sem jut.

Négymillió magyar él kevesebb mint 800 forintból naponta

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Közben Orbán és bagázsa dőzsöl!! Szijjártó Olimpiát rendez! Spur dupla nulla 75 éves olvasótársunk veri a nyálát, hogy valami faszi a Fideszes bagázsból 1200 embert dolgoztat!
A kormány milliókért plakáton hirdeti, hogy jól élünk! Gülüszem azt mondja jövőre itt a Kánaán! A nyugdíjemelés 0,9%...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
a statisztikai időszakban majdnem ezret, mert vasárnap nem lehetett költeniük (ők nem engedhetik meg maguknak a vasárnaposok felárát)! =))
zöldszem
Közben Orbán és bagázsa dőzsöl!! Szijjártó Olimpiát rendez! Spur dupla nulla 75 éves olvasótársunk veri a nyálát, hogy valami faszi a Fideszes bagázsból 1200 embert dolgoztat!
A kormány milliókért plakáton hirdeti, hogy jól élünk! Gülüszem azt mondja jövőre itt a Kánaán! A nyugdíjemelés 0,9%...
Hellcat
Hű de működnek azok a kurva reformok!!!
justhpeter
A teljes kormányzás egy közönséges szélhámosság.
radios45
@zöldszem: úgy van az idén a közmunkások nem kaptak egy ft.sem, de jövőre kaphatnak, majd 500ft-emelést, így 52400ft. lesz a nettójuk,mert Mo-jobban teljesít, .. ezért éhen is hallhatunk...
Pestilence
Ébresztő!
Ez csak rosszabb lesz, ha hagyjuk.
wpym
Ühüm, hogy is mondta a csillagszemű, bio hulladék?

,,2010 óta a magyar állam vezetői sikeres gazdaságtörténelmi tetteket hajtottak vége, a magyar állam vezetőit meg kell fizetni."

De melyik magyar államról ugatott?
egyvandor
A nertársak szerint azok annyit is érnek. Akik viszont fontosak az ország sorsát illetően pl. Gorbán strómanja, nem hoznak ilyen szégyent az országra. Egyszerűen, szerényen, jobban teljesítenek. a kuszaszemű mutyi szerint még így is a vezetők (vezetők?) nincsenek megfizetve.
zöldszem
@radios45: 500 Ft ez lesz majd a Kánaán!-:(((
Ha igaz lenne, hogy jobban élünk, mindenki saját bőrén érezné és nem kellene kiplakátolni ...
6. éve Fidesz kormány van, a korrupció mértékén kívül nem sok minden növekedett ...
Desischado
Sajnos ez igaz. Közben a rablóbanda milliókat kap havonta! Mert a reformok működnek - nekik igen!
Draba
A kis "mohók",még jó hogy nem 5 milka kéne nekik?.
világlátó
Lehet morogni, lehet gyermetegen fenyegetőzni, lehet a nép állítólagos haragját előrevetíteni, lehet cinikusan mondogatni, hogy " tetszettek volna forradalmat csinálni ... ", mindez a kutya ugatása, ami mint tudjuk nem hallik az égig.De még a Kossuth térig sem.Ezt az ugatást elnyomja a " reformok működnek " című kampány zaja.A kisebb - nagyobb tüntetések mind létszámban, mind pedig erejében messze alatta maradnak a " békameneteknek " , vagy a korabeli fidesz utcán, téren tömegrendezvényeinek.Így aztán nem is érdemes ezekkel foglalkozni - hallom Rogánt, Lázárt, Németh Szilárdot. Kocsist, Semjént és Deutschot. Szépen lassan kisebb intézkedésekkel, várakoztatással lecsendesítjük a lázongókat, vezetőiket karaktergyilkoljuk, aztán egy ideig békében lesznek az elégedetlenkedők.Néhány élelmiszerre kiterjesztjük az 5 % -os Áfát, például a félbarna kenyérre, megemeljük néhány kakaós töltetű péksütemény árát néhány forinttal, több krumpliport tetetünk a barna kenyérbe, úgy tovább tart a fogyaszthatósága kiegyensúlyozva a hiányt, úgy is nagy a pazarlás.Megalázó ahogy valahol, valakik mindezt kitalálják.Megtehetik. Megfosztották az eddigi kormányok a vidéket az önfenntartás képességétől.Félrelökték a fővárosba feláramló őstermelőket, kofákat a friss, vidéki primőrjeikkel, élelmiszereikkel, zöldség és gyümölcseikkel., beengedték a nyugat - európai árut, amit 1000 km-ket utaztattak, mégis olcsóbban árulva azokat, mint a hazai friss tömeg áruinkat. A mezőgazdaság lakossági növénytermesztését, állattenyésztését ellehetetlenítették a drága takarmányokkal, növényvédő szerekkel, műtrágyákkal, ráfizetésessé tették a baromfi, a sertés, a szarvasmarha tartást, a tejárakkal elvették a tejtermelők kedvét és még sorolhatnám. Röviden, kiszolgáltatottá tették a lakosságot a multik kénye kedvének. Ezt tették a kormányok Magyarországgal. Az állam szabályozó szerepe így érvényesült. Miközben hungarikumok egész sorát hozták létre, még az erdélyi kürtős kalácsot is elorozták.
Oszi
800 emberrendszergazdájaként nettó 90 ezeret kapnék, ha a NAV nem tiltana le 50% címén 48 ezret így marad 42 ezer.
Magyarország Jobban teljesít a Fidesz és árnyékkormánya talpnyalóinak
a gazembereinek a haveroknak a polgármestereknek és jegyzőknek...
Nem mindenki tudja de a polgár mester fizetését
a közgyűlés szavazza meg
ami alapján a közgyűlés a 10 %-át kapja tiszteletdíjként fejenként
tehát ha 3milliót szavaznak meg a polg.mesternek ők 300000-et kapnak szinte adómentesen...
Másik példa a közalkalmazotti bér
a bérkeret két részből áll
a nettó bértábla alapján kapható +
és a kompenzációs pénzből
ami mindenkire minimum a nettó 100%-a
A vezetők a kompenzációs pénzt nyúlják le
hogy a saját bérük mindenféle juttatásokkal sok legyen
Így lehet egy igazgatónak 2 milliós jövedelme a közszférában...
És ez így megy az állami szektorban mindenütt
És vannak a pályázati pénzek a prémiumok is ami aztán titok.
A KLIK botrány is ezért a csalásért robbant ki.
Csodálkozunk hogy van akinek
"Magyarország Jól Teljesít"
És sokaknak a mindennapi anyagi gondok jutnak csak...
kukac50
A Magyar gazdaság politika megbukását jelzi!
A valóság ez nem amit plakáton hirdetnek!!
Sííva
És ezt, hogy értik? Úgy, hogy egy személyre 800 Ft jut, vagy úgy, hogy egy négy tagú családnak jut ennyi naponta! Szégyenükben elsüllyedhetnének az "emút maj hamic év" kormányzó pártjai!
Feraj49
Semmi csüggedés. Állítólag nemsokára beköszönt a KÁNAÁN ! Addig is új stadion épül 3,3 milliárdból.Mert senki nem hagynak az út szélén !
nemjoezigy
@Mirabilis: írod: "mert megszavazták ezt a kormányt."
én: lehet, hogy ebben igazad van, de, hogy a programjukat és a cselekedeteiket nem az biztos, hogy nem szavazták meg!
Toby
Ugyan ,már, kit érdekelnek a napi 800 HUF-os "dőzsölések" amikor az NB III-as Füttypusztai Mezitlábas SC-nek épül a stadion, az orvosok egymást műtik, mert nincs beteg, a pedagógusok az osztódó KLIK-hez járnak szemináriumra, Orbánc - a genyó ! - várba költözik, (K)áder mellé, mert Hatvanpuszta kicsi és metró sincs ( még ! ) "a magyar reformok működnek" (bár ne működnének) de nem mindenkinek, eltolcsy még kétszer emeli a saját fizetését, hogy utolérje mészáros & mangaliczát, egyébként is megérdemli, de ezt eddig nem tudta, na most, ezekkel mindössze csak annyi gond van, hogy a választás előtt elfelejtették ebbéli szándékaikat közölni, mert ígéretekre alapozva nem lehet kormányozni, ígéretek nélkül viszont nem lehet kormányra kerülni, szóval a gondok nem kicsik Torzóországban !
Január
@Sííva: Egy létminimumon - 88000 Ft/fő - élőnek jut 24 000 Ft élelemre.
Amennyiben egy családban 1 főnek van ennyi jövedelme, - és abból élnek, s a többi családtagnak nincs semmi jövedelme - akkor a családnak jut 24 000 Ft vagy még annyi sem élelemre.
Ez ma Magyarország, ezért írták, hogy 4 millió embernek nem jut még 800 Ft sem naponta.
Január
@Január: Pontos definíció: 88000 Ft/fő/hó, 24000 Ft/fő/hó.
Szókrakész
Ha most MÁR 800 Ft jut naponta, akkor mennyi lehetett előtte, ha most eleve mega-giga jobbanteljesítünk?!?!?!
Sííva
@Január: Értem én, de tudod minek eltolcsinak 5 millás fizetés? Egyébként meg egyetlen közszereplőnek sem engednék nettó millánál többet keresni míg szarban van az ország! Nyilvánossá tenni a számláját és a családtagokét is. Honnan érkezik bevétele, mire költi? Először azt a fekete felhőt kellene kifehéríteni! Gondolom tudod mit értek ez alatt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.