Magyarország lakosságának több mint 40 százaléka él a létminimum alatt 2015-ben, derült ki a Policy Agenda számításából, melyet a KSH helyett készítettek el.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
2,5kg sajt 2000Ft-ért??? Elmentek ám a jó b...
Pestilence
Szégyen!
Remélem nagyon meg fognak ezért fizetni.
nyanya001
Napi fél tojás... az ötvenes évek elején volt ilyen,de akkor
a háború után voltunk.
Akkor volt ekkora a nyomor !
Azóta eltelt 70 év !
nyanya001
Aki a munkájából szeretne boldogulni, a két gyerekét télen télikabátban, meleg cipőben iskolába küldeni, a lakását tisztességesen befűteni, hetente legalább kétszer húsos ételt tenni a család asztalára, havi 300 ezer forintnál kevesebből aligha jönne ki. Csakhogy ennyi pénzt a Magyar Szakszervezeti Szövetség létminimum számítása szerint a családok mintegy fele képtelen előteremteni. Az úgynevezett dolgozói szegénység példátlan méreteket öltött.

Azzal, hogy a KSH lemondott a szegénységi adatok közléséről, gyakorlatilag a kormány homokba dugta a fejét. Nyugodtan hajtogathatja, hogy a reformjai működnek, úgy hasít a magyar gazdaság, hogy még, de ettől a hazugságból nem lesz igazság. A magyarországi kereseteket mintha két kézzel nyomnák a megélhetési minimum alá, az emberek több mint negyven százalékának még napi nyolcszáz forint sem jut élelmiszerre. Egy olcsóbb cipő megvásárlása több hónapos projekt, és akkor egyetlen forintot sem költött az egészségére, testápolásra, a számlái kifizetésére.

sztarklikk.hu/kozelet/konkretan-a-semmibol-elunk/258414#
papa.49
@nyanya001: Konkrétan a nejem kap kb. 450 forintot, én meg kb. 900 forintot, ez a kurva nagy emelés, a xartolcsy meg 150 % emelés a 2 millára, még 3 milla, havonta!!!
nyanya001
@papa.49: :((( na abból továbbra sem fogtok nagy lábon élni,
pár forinttal hozzájárulnak, hogy eggyel több csirke farhátat lehessen venni
ünnepi ebédre.
papa.49
@nyanya001: Még szerencse hogy már a kaja mennyisége nagyon lecsökkent amit megeszünk, fél kiló hús 2 alakalomra, és még marad is belőle egy kevés...
nyanya001
@papa.49: Ezzel egyenes arányban a gyógyszerekre sokkal több kell ((
papa.49
@nyanya001: A havi gyógyszer általában 20 ezer forint, néha kicsit kevesebb, néha kicsit több, kettőnknek...Ehhez jön a rezsi, a gáz, a villany, a víz,csatorna, és végül a szórakozás a tévé, az internet, a vezetékes telefon, mire mindent kifizetünk, pont 80 ezernél tartunk a téli hónapokban... Nyáron a gáz jóval kevesebb akkor több marad, viszont ilyenkor kell némi javításokat elvégezni a házon, meg a ház körül, tehát az is elmegy...Félretenni na azt nem tudunk!!!
nyanya001
@papa.49: Hasonló a rezsim, a szórakozásom de ezt én egyedül fizetem.
Most éppen azon töröm a fejemet, hogy miből javíttassam meg a tetőt,
lecsúsztak a cserepek, talán pár lécet is cserélni kellene... holnap jön a vállalkozó
megnézni és közli az árat is..
előre elkészítem a repülősót mert biztos elájulok ha nem lesz kéznél.
papa.49
@nyanya001: Komoly gond, nekünk meg palás a ház és eltört a télen néhány pala, és én már nem birok a beteg lábammal felmászni kicserélni, most arra spórolunk hogy valakivel meg kell csináltatni a nyáron...
nyanya001
@papa.49: Én is felmásznék ha tudnék, megcsinálnám mint sok mit mindent még pár évvel ezelőtt, de már nem megy. :(
papa.49
@nyanya001: ,,Szintén zenész,, ahogy szokták mondani...
Hellcat
Na akkor hogy is van ez a dübörög a gazdaság dolog???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.