A Fidesz frakcióvezetője szerint a szerdai sztrájk a pedagógusok körében is nagyjából érdektelenségbe fulladt, 80-85 százalékuk nem vett részt benne.

Kósa Lajos a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtök reggel azt mondta: a legmeglepőbb kijelentést a Pedagógus Szakszervezet vezetője tette, aki szerint a politikát be kell vinni az iskolába. Hozzátette: ebből mindenki előtt nyilvánvalóvá kellett válni annak, hogy az egész pedagógussztrájk "valós problémák mögé bújva meztelen politikai törekvéseket tartalmaz, ami nem meglepő,

hiszen a szakszervezetek igen régen szövetségesei az MSZP-nek".

A Fidesz frakcióvezetője szerint az utcai kiabálás csak figyelemfelhívásra jó, feltéve, ha csatlakoznak hozzá az emberek, a sztrájk csak fenyegetés lehet. Majd kérdésként vetette fel, hogy vajon kiabálva meg lehet-e egyezni bármiről is, majd válaszolt is rá: nem könnyű.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Nem sokára hazajön a vezér, és köszörülheted a nyelved az ő seggén!
kepkezelo.com/images/6j04vit85v3lqz6iikiy.jpg
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Ez valóban politika méghozzá oktatáspolitika. A fidesz csinált egy trágyadombot, amit csak úgy lehet eltakarítani, hogy gyökeresen megváltoztatja az oktatáspolitikáját. Ezt követelik a tanárok.
Nagy Mária
2006-ban miért nem tárgyaltatok? Ti miért vittétek az utcára az érdekérvényesítést? A titeket segítő tömegek hátán másztatok fel a trónra, hogy most onnan szarjatok a hívek fejére.
A pedagógus tüntetésen még egyetlen kuka sem égett, mint 2006-ban.
human
@Nagy Mária: Lehet, hogy az a baj, hogy nem égtek kukák. Orbán 2010-ben meghirdette az erő politikáját. Ezt ő maga mondta a kis szájacskájával. És jól látszik, hogy csak erőből ért. Pár ablaknak be kellett törni a fidesz székházban, hogy visszavonja a netadót.
Pestilence
Ő még beszélve sem tud semmiről megegyezni.
Mert beszélni sem tud.
Nagy Mária
@human: Lehet. Tudod, ott belül, mélyen már sokféle gondolatom támadt, amitől én is megrémültem. Legutóbb, amikor kedves kolléganőmet az iskolából vitte el a mentő idegösszeomlással. Portfóliót írt a szerencsétlen, két gyermekét egyedül neveli, s két hónapig 2-3 órákat aludt. Éjszakái, hétvégéi a 77 kompetenciának megfelelésre mentek rá, aztán ő is ráment.
Most hallom Balogh urat a híradóban, hogy megdöbbenve mondja, "hetvenhét kompetencia? ez nagyon el lett szúrva", lehet hogy nem tudta? Na most vágom hozzá a TV-hez a matek könyvet.
Szóval, ha mi egyetlen tányért is földhöz vágnánk, jönne a tahó, bunkó tanározás, mire tanítja a gyereket. Mi ezt nem engedhetjük meg magunknak, így is túl sokan értik félre amit el szeretnénk érni s mocskolódnak. Nekem ez fáj és fáj az emberi butaság.
human
@Nagy Mária: Nem csodálom, hogy Balog meglepődött. Fogalma sincs az egészről. De ezek a kísérleti tankönyvek is kész katasztrófák. Mintha senki nem olvasta volna végig, hogy mi van bennük.
Balog amúgy oda lett téve és csak felmondja a leckét. A pedagógusok jól érzik, mikor azt mondják, hogy Balog nem kompetens, nem vele, hanem Orbánnal kell tárgyalni, mert mindenben ő dönt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.