Novák Előd Jobbik-alelnök újraindul a tisztségéért és arra kéri Vona Gábor pártelnököt, gondolja meg magát és biztosítsa a versenyt.

Az ellenzéki politikust csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján faggatták arról, hogy a párt elnöke vétóval kíván élni az ő, továbbá Apáti István és Szávay István alelnöki pozíciójával szemben a nyári tisztújításon.

Novák Előd értékelése szerint nem helyes érvek helyett erőből lezárni a konstruktív vitákat, és a tisztességes verseny helyetti csoportos vétó megosztja a pártot. Mint mondta, "hátba szúrva" érzi magát, mert soha nem kérdőjelezte meg Vona Gábor elnökségét és nem tett soha semmit a tiltása ellenére. Hozzátette: ellenvéleményt ugyanakkor sokszor megfogalmazott.

"Természetesen elfogadtam, hogy kinevezheti akár sokakban komoly ellenérzéseket kiváltó tanácsadóit, vagy hogy kikkel tart közös lakossági fórumot (...), azért szerintem az egész pártot nem formálhatja a maga képére, nem távolíthatja el a másként gondolkozókat" – jelentette ki.

Novák Előd egy meglepetésszerű válóperhez hasonlította Vona Gábor döntését. Tiszteletben tartja, ha másokkal szeretne együtt dolgozni, de "a vis maior esetre biztosított vétójog tömeges alkalmazása annak a szabálynak a megkerülése, hogy a versenyt biztosítani kell" – fogalmazott, kiemelve: egy alulról építkező mozgalom esetében nem lehet kikerülni a tagság előtti megmérettetést. Arra kérte Vona Gábort, hogy biztosítsa a szabad versenyt mindenkinek, mondván, így lehet igazi legitimitású elnöksége a Jobbiknak, egyébként a választás megcsúfolása az eljárás.

A politikus közlése szerint számos alapszervezet arra készül, hogy demonstratívan csak négyüket – azaz a három megvétózni tervezett alelnököt és Hegedűs Lorántnét – jelöli. Szerinte nemcsak róluk van szó, hanem a nemzeti radikalizmus jövőjéről.

Úgy vélte, nem logikus, hogy ha az általa képviselt politika "nem eléggé cuki", akkor országgyűlési képviselőként miért volna ugyanaz az irányultsága megfelelő. "Ezért joggal feltételezzük, hogy mi lesz a következő lépés ellenünk" – jegyezte meg.

Novák Előd kérdésre leszögezte: nem terveznek kilépni a pártból és nem tudnak arról, hogy bárki el kíván indulni az elnök kihívójaként.

Megkérdezték arról is, hogy felesége Dúró Dóra valóban lemond-e a betöltött tisztségeiről. Azt felelte, valóban megfogalmazódott benne, hogy visszaadja parlamenti bizottsági elnöki, frakcióvezető-helyettesi és egyéb pártmegbízatásait, de bízik benne, hogy rendeződik a helyzet.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vonotok
Előd ! Illő lesz elhúzni. Elég volt belőled.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
Na kis Göbbels!!! A vezéred kiadta a szabad vadászati ukázt!!! neked lőttek!!!
eugen4402
@dr. prédikátor: Nem vagyok biztos ebben. Lehet, hogy Vona kezében a stuki lassan emelkedni kezdett. Már a halántékához közelít... Ne feledd, ez a szekta fajtatiszta "magyarzemberekből" verbuválódott. Emlékezz, mennyi pénzébe került az országnak, hogy Orbán népét inghez, öltönyhöz szoktassa, most kezdjük elölről ezekkel?
Desischado
@Szeparepa2: Ez is elképzelhető lenne, de a jobbik egy veszett farkas, amelyik báránybőrbe bújt. Az orbán rablóbandánál valóban bárki jobb lehet, kivéve a jobbikot. Bár ne lenne igazam, de épp eleget mutattak már magukból. vona is. Nálam labdába sem rúghat egy olyan féreg, aki náci és haynaut élteti. Ez mindent elmond arról, hogy vona miféle!
vonotok
@Szeparepa2: Elgondolkodtató sorok.. azért ez így véresen szomorú.
Csizmás Kond
...szerintem Vona húzd meg-ereszd meg politikát folytatott...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.