Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerint az Országgyűlés gazdasági bizottságának napirendre kell vennie az Alstom-ügyet, meg kell hallgatni az ügy valamennyi érintettét, volt BKV-vezetőket, Demszky Gábor volt főpolgármestert és Medgyessy Péter volt szocialista miniszterelnököt is.

A kormánypárti politikus erről a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt szerda reggel. Kósa Lajos szerint az ügyben az MSZP bűnsegédlete is kézenfekvő. A fideszes politikus felidézte, hogy Medgyessy Péter miniszterelnökként azonnal elindította a 4-es metró beruházásának ügyét. A metróberuházás körül rengeteg anomália volt, ezért ki kell vizsgálni, hogy pontosan hova mennyi pénz ment el, és ki használta fel – mondta.

Kósa Lajos az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában felidézte: korábban az Állami Számvevőszék is vizsgálta a metrószerződéseket, köztük az Alstommal kötötteket is. Az ÁSZ megállapította, hogy súlyos kár érte a magyar államot – fejtette ki a fideszes politikus, hozzátéve: egy brit vizsgálat is megállapította, hogy az Alstom kenőpénzt fizetett a BKV-nak. Az angol és a magyar ügyészség adatai szerint Medgyessy Péter volt kormányfő cége mintegy 180 millió forintot kapott, amely a legfrissebb hírek szerint részben feleségének bankszámlájára került – mondta Kósa Lajos.

"Magyar miniszterelnök még soha nem került ilyen korrupciós botrányba"

– jelentette ki. Most a magyar ügyészségnek is fel kell vennie a kapcsolatot az angol társszervekkel, hiszen a korrupció felderítése közös érdek – emelte ki.

A Magyar Idők keddi számában arról írt, hogy két részletben összesen több mint 597 ezer euró – jelenlegi árfolyamon mintegy 180 millió forint – áramlott a korrupciós botrányba keveredett Alstom francia járműgyártótól Medgyessy Péter családi cégéhez 2007-ben és 2008-ban. Medgyessy Péter kedden az Indexnek elismerte kapcsolatát az Alstommal, szerinte "a díj a cég árbevétele volt, amely után adózott, és kilenc ember többéves munkájának az ellenértéke". Szerdán a Magyar Idők az ügyben eljáró magyar nyomozóktól kapott információkra hivatkozva azt közölte: Medgyessyné Csaplár Katalin magánbankszámláján kötött ki az 597 ezer euró nagy része. Az Alstom ellen Nagy-Britanniában és Magyarországon is nyomozás folyik korrupció gyanúja miatt – emlékeztetett a lap.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Ha igaz Kósa elmélete az Alstom vezetése teljesen hülyékből áll.
Minek utalnak 2007-ben egy magyar exminiszterelnöknek pénzt, akinek már sem politikai, sem gazdasági befolyása nincs???
Ez szerintem terelés. Főleg, ha a kupakosra bízzák!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
Kósa úr már benne van a korrupcióban a Miniszter Elnöke.
Nyakig áll benne.

Maga és a hozzá hasonlók meg ehez asszisztálnak.
mariaberta
Náluknál korruptabb nincs sem miniszterelnök, sem mezítlábas politikus. Csak vissza kell menni jó néhány évre kedves Kósa úr.
prime777
@feco fero: "De ha már itt tartok, vajon a Simicska huszárunk miért hallgatott el? Nem ezt ígérte! Pedig most már Tv je is van a csatornájához."
Jajj ne már!
Ezt már leírtam milliószor.
Simicska kussban van és abban is lesz.
Miért?
Mert ő is benne volt minden szarban amiben gorbán az elmúlt 26 év alatt.
Ha kinyitná a száját ő is kapna...
Itt az összes párt bűnös egyébként.
prime777
Ja egyébként ebből az ügyből sem lesz semmi.
Pár hétig még elhúzzák.
Úgy fog kinézni mintha majd leültetnék őket ,aztán egyszer csak jön a hír,hogy mivel ez meg az történt,ezért nem áll meg a vád.
Nem történt bűncselekmény. :-D
Majd utána kiadnak egy nagy propaganda anyagot az M1-en Matolcsyval,aki elmondja,hogy az emberek pénze biztonságban van és,hogy a jövőben is megvédjük a magyarokat.
A gazdasági csoda folytatódik és mi szárnyalunk tovább.
Mert csak ennyi kell.
Másról is lehet beszélni abban a videóban mint ami egyébként a valós ügy.: D
A magyar akkora barom amit világ nem látott.
Meg is érdemeljük ezeket.
De mondtam.
Ezek azért vannak még hatalmon mert a baloldal az komcsi,hazug,féreg,tolvaj,a külföldnek játszó kormány.(ebben van is valami)
És ez úgy el van ültetve a fejekbe,hogy ebből a tirpák magyart ki nem lehet rángatni.
Szerintem az sem érdekli a népet ha szó szerint mindent ellopnak.
De legalább nem a komcsi baloldal tette meg.:_)
Macskaszem
Ezt tudja felmutatni a fidesz, meg pár nokiás dobozt, miközben ők kamionszám lopják a közpénzt.
evacica
Na na én azért ebben nem vagyok biztos!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.