A Népszabadság újságírói érték tetten Bitay Márton földügyekért felelős államtitkárt, amint együtt kávézott a Four Seasons-ben Mészáros Lőrinccel.

A fideszes földprivatizáción Fejér-megye jelentős részét megszerző felcsúti polgármester ezek szerint szereti személyesen az államtitkárral megbeszélni, hogy éppen melyik földre van szüksége az uradalom bővítéséhez – írja közleményében a Demokratikus Koalíció.

A DK szerint a Fidesz már arra sem veszi a fáradságot, hogy az államtitkárai legalább a látszat kedvéért ne nyilvánosan egyeztessenek Orbán Viktor barátaival. A magyar gazdák sorsa így luxuséttermek bárjaiban dől el, ahol a Fidesz erős emberei még „családon belül” kiosztják maguknak a magyar vidék földjeit. De vajon az eddigi földeladásokat is baráti kávézások alkalmával tervezte meg az Orbán-kormány? Esetleg egyenesen Mészáros Lőrinc mondhatja meg, hogy pontosan mely parcellákat kellene meghirdetni? – teszik fel a kérdést.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul a szakminiszterhez és Orbán Viktorhoz. A DK tudni szeretné, hogy személyesen Orbán ad-e utasítást az államtitkároknak arra, hogy találkozzanak Mészáros Lőrinccel, valamint, hogy Mészároson kívül más üzlettársának, barátjának és strómanjának is szabad bejárást biztosít-e a közvagyon kiárusításával foglalkozó beosztottjaihoz?

- áll az közleményben, melyet Nagy-Huszein Tibor, az ellenzéki párt agrárpolitikusa jegyez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.