Egyre több ország dönt a marihuána legalizálása mellett, nálunk is ezért tüntettek a múlt héten a Parlament előtt. A 24.hu Zacher Gábor toxikológust kérdezte.

Zacher szerint az alkohol "nagyságrendekkel súlyosabb probléma" Magyarországon, mint a marihuána.

A szakember elmondta: a kapudrog elmélet, amely szerint aki ma füvet szív, az holnap majd heroinnal lövi be magát, "rég meghaladott hülyeség". 

Zacher Gábor nem ért egyet a mai drogpolitikával, amely szerint több év börtönnel sújthatja a marihuána-fogyasztót.

Ha valakit füvezésen érnek, menjen közmunkára, szedjen hulladékot meg PET palackot az erdőben. Börtönbe ezért ne kerüljön.

- mondja a toxikológus.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Törölt felhasználó
Elég óvatosan fogalmazott Zacher.. Konrétan a THC az az anyag ami szabályozza a sejtek közti szinapszist(magyar agykutatók fedezték fel) Nálunk börtön, máshol legaális és egyetlen olyan "természetes" a testben is megtalálható anyag, mely megállítja az időskori elbutulást, idegsorvadást, végstádiumos rákosoknak az egyik legjobb fájdalomcsillapitó. Ma magyarországon ezeknek az embereknek nem támogatja a tb, mert ugy is megdöglik és sokba kerül...
Eleve agyatlan felfogás a drogfogyasztást fogyasztói oldalról bűntetni, de a fű esetében több évtizedes kutatások nem hogy igazolni tudták a káros hatásait, de közben számtalan előnyére derölt fény.
Vannak országok pl india, ahol ugyanolyan ösi szer, mint az alkohol nálunk, csak ők budhisták és egy bogarat nem bántatának, nálunk fözzé páleszt és verd a politikus-nét majd fogd rá a vak komondorra a menö:)

Tudatlanság...

@verum: Remélem akkor az alkohollal is így vagy, mert a heroin után az a legkeményebb drog, mint társadalmi hatásait nézve, mind a testre ható sejtpusztító hatásait nézve?
verum
@ziziplanet: a kötöttség sokkal gyorsabban kialakul drogoknál, mint az alkoholnál.
Nem szabad engedni. Vannak már népek, országok, ahol mindenki drogos - nálunk nem kellene ezt megkockáztatni.
Hellcat
Ez szerintem is jó 5let...engem nem fenyeget a veszély, hogy füvezésen kapnak :D Akit meg igen az meg szedjen szemetet. :) Több hasznot termel mint a börtönben.
Törölt felhasználó
@verum: Nálunk mindenki alkoholista, koffein, cocacola,nyugtató, kapcsolat függű stb.
Hidd el még a fűnek messze jobb hatása van ezekhez képest...
Egyik felmérés sem igazolta, hogy a bűntetés segített volna a helyzeten sőt... Azokban a családokban, közösségekben, barátok között, ahol tudnak a másikról ott egyszerűen elmondják egymásnak az emberek, ha valami van és még a baj előtt orvosolva van a probléma. Ahol tiltva van ott titkolódzás megy, elszigeteltség és pont ettől sokkal valószínűbb a fűggőség. Amúgy az erős drogokat leszámítva, nem a drogtól lesz függö valaki, hanem attól, hogy alapvetően szenvedélybeteg, gyenge személyiség, stb. Attól hogy bizonyos szereket drognak nevezünk még ezek a személyiségek ugyan úgy valamilyen függőségbe menekülnek.
Drogok mindig voltak, lesznek. Az öszinteség pedig még nem ártott soha senkinek.
Egy spangli miatt egy egyetemistának annyi, ha elkapják. Hidd el a fű kevésbé ártalmas az alkoholnál. Zacher látott már pár szar dolgot az életében és nem egy félős ember, ha ki kell mondani valamit.
Borda
Azt aláírom,hogy elzárással nem hatnak az ilyenekre. Barátnőm fia is így kezdte 12 évesen és hiába küzdött érte az anyja, nem tudta ebből kiszakítani. Ugyanis a füvecske lopáshoz vezetett, amiért hűvösre került, most meg már betörésért ül. A fiatalember csupán 22 éves lesz, s itt tart a füvecskének köszönhetően és az ezáltal szerzett haveroknak. Én úgy gondolom kívülállóként, hogy nem csak a szervezetre gyakorolt hatását kellene figyelembe venni,hanem az ezzel járó következményeket is! Egy egyedülálló anya ugyanis képtelen kiragadni az ilyen körökbe került gyerekét. Hiába kért segítséget,csak ültek a babérjaikon az emberek. A fiatalember nagykorú lett, innentől kezdve nem kényszeríthették semmire. Mérhetetlen fájdalom árán szülte meg a fiát,s mostanra már azt is elvette az élet tőle.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.