A külgazdasági és külügyminiszter szerint Matolcsy György a magyar gazdaságtörténet legjobb jegybankelnöke.

Szijjártó Péter az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában ezt azzal indokolta, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökei közül Matolcsy György szolgálta leginkább a magyar nemzeti érdeket. A jegybanki politika nyomán évente 50-100 milliárd forinttal több marad a költségvetésben – tette hozzá. Megjegyezte: "teljesen megfelel" az európai gyakorlatnak, hogy az MNB alapítványai kutatási tevékenységet folytatnak és kiadványokat publikálnak.

Szijjártó szerint Matolcsy a legjobb jegybankelnök valaha

A miniszter arról is beszélt, hogy nagyon nehéz megfogni a nemzetközi befektetőket, de a tárca komolyan lobbizik a magyarországi beruházásokért.

Úgy fogalmazott, hogy öldöklő a küzdelem, a verseny még soha nem volt ilyen éles a nemzetközi gazdasági életben a nagyvállalatok bevonzásáért. Míg korábban leginkább a visegrádi országok voltak Magyarország riválisai, ma már a latin-amerikai, a távol-keleti, sőt a nyugat-európai államok is konkurenciát jelentenek.

Szijjártó Péter a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken azt mondta, hogy a befektetői bizalom az egyik legfontosabb kérdés. Tavaly nem volt olyan külgazdasági mutató, amiben ne döntött volna rekordot a magyar gazdaság: soha nem volt olyan magas az export és a külkereskedelmi többlet, valamint soha nem történt annyi beruházás, mint 2015-ben – jelentette ki.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
már majdnem olyan jó mint a regnáló külgarázdánk! =))

Egyébként még ha igaz is lenne, hogy 50-100 milliárd hasznot hajz, de a tények azt mutatják, hogy ennek a többszörösét viszont eltapsolja, bocsánat kézen közön ellopja!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Simor András 2009-ben meg csak kelet-Európa legjobb jegybank elnöke volt, illetve 2010-ben a világ legjobb jegybankelnökei közé választották. Jelenleg pedig az Európai Fejlesztési Bank elnökhelyettese. Matolcsy hozzá képest csak egy pénzváltót működtethetne.
Borda
Mindig azt az embert dícsérik a legjobban,aki fel sem ér odáig,mint ameddig magasztalják. Magyarul szólva, lóxart se ér.
kukac50
Uzsorát szedett a devizásoktól, ez nem dicséretes!
Minden egyes svájci frankon kerestek 106 forintot,ez miatt sok családnak árverezték el a házát lakását ,és még adósságuk is maradt!

Aljasság magas fokon!
Feraj49
Több millióért Én is magasztalnám "Petikém" !
rosalinda57
@human: Matolcsy Simorhoz képest egy nagy 0.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Halálos baleset történt Békésben
Itthon - 2022. September 27., 07:54
Halálos baleset történt Békésben
Magyar-olasz: változott a kezdőcsapat
Sport - 2022. September 26., 19:56
Magyar-olasz: változott a kezdőcsapat