A külgazdasági és külügyminiszter szerint Matolcsy György a magyar gazdaságtörténet legjobb jegybankelnöke.

Szijjártó Péter az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában ezt azzal indokolta, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökei közül Matolcsy György szolgálta leginkább a magyar nemzeti érdeket. A jegybanki politika nyomán évente 50-100 milliárd forinttal több marad a költségvetésben – tette hozzá. Megjegyezte: "teljesen megfelel" az európai gyakorlatnak, hogy az MNB alapítványai kutatási tevékenységet folytatnak és kiadványokat publikálnak.

Szijjártó szerint Matolcsy a legjobb jegybankelnök valaha

A miniszter arról is beszélt, hogy nagyon nehéz megfogni a nemzetközi befektetőket, de a tárca komolyan lobbizik a magyarországi beruházásokért.

Úgy fogalmazott, hogy öldöklő a küzdelem, a verseny még soha nem volt ilyen éles a nemzetközi gazdasági életben a nagyvállalatok bevonzásáért. Míg korábban leginkább a visegrádi országok voltak Magyarország riválisai, ma már a latin-amerikai, a távol-keleti, sőt a nyugat-európai államok is konkurenciát jelentenek.

Szijjártó Péter a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken azt mondta, hogy a befektetői bizalom az egyik legfontosabb kérdés. Tavaly nem volt olyan külgazdasági mutató, amiben ne döntött volna rekordot a magyar gazdaság: soha nem volt olyan magas az export és a külkereskedelmi többlet, valamint soha nem történt annyi beruházás, mint 2015-ben – jelentette ki.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
már majdnem olyan jó mint a regnáló külgarázdánk! =))

Egyébként még ha igaz is lenne, hogy 50-100 milliárd hasznot hajz, de a tények azt mutatják, hogy ennek a többszörösét viszont eltapsolja, bocsánat kézen közön ellopja!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Kevesek osztják ezt, de mondjuk, hogy tökéletesen igaz?
De felmerül a kérdés, miért osztja szét a közös hasznot? Jegybank elnök, és nem a saját vállalkozását vezeti, melyben saját haszna képződik.
Tehát van egy ,,rendkívül jó szakember", és van egy hűtlen kezelő.
RonaGyuri
már majdnem olyan jó mint a regnáló külgarázdánk! =))

Egyébként még ha igaz is lenne, hogy 50-100 milliárd hasznot hajz, de a tények azt mutatják, hogy ennek a többszörösét viszont eltapsolja, bocsánat kézen közön ellopja!
Yoda69
@Aki Én: Csak a slepp kozott osztja szet. Egyebkent a jogi kategoria nagyerteku hutlen kezeles, amiert 5-10 evet kaphat. Ha ezt bunszervezetben hajtja vegre akkor 5-20 ev. Marpedig ez az a javabol.
Ha egyszer ujra demokracia lesz, akkor ez az eszelos "zseni" a sitten fog megrohadni
evacica
Az az ember dicséri a másik nem oda való embert, aki szintén mindenre jó csak annak nem amit csinál. Na ezeknél nem érvényesül, hogy mindent a megfelelő helyre!
vukkocska
@RonaGyuri: haszna a devizahitelesek átveréséből van. A megmentésükből. S ebből a "megmentett" pénzből nagyon sokan nagyon jól jártak. Főleg azok, akik agyba-főbe dicsérik.
vukkocska
@lópicigáspár: az már régóta megvan. Neve: Mészáros Lőrinc.
Hellcat
Szóval az eddigi legszarabb külügyminiszter fényesre nyalta az eddigi legszarabb MNB elnököt...komoly szavak ezek azután, hogy tegnap még 20 év börtönt emlegettek.
lópicigáspár
@vukkocska: Az csak egy stróman! A Simicskának esze is van! :)
nyanya001
Akkor az önkormányzati pénzeket is lefogják nyúlni !
hirtv.hu/videok/152858
Hogy rohadnátok meg mocskos tolvajok !
nemjoezigy
"Szijjártó szerint Matolcsy a legjobb jegybankelnök valaha"
Módosítom: Matolcsy a legjobb jegybankelnök hahaha :-)
Macskaszem
Na de miben legjobb a pöttyössegű? Hát közpénzlopásban vazzzze. Erre ne legyél büszke takony zseléhuszár.
papa.49
@evacica: Már ne haragudj ezeket a ,,gyökereket,, embernek nevezni, még a ,,sejthalmaz,, kifejezés is túlzás rájuk nézve!!!
justhpeter
Mivel a 3000 milliárd ellopása bejött, nem csoda, hogy "a nyúl elszemtelenedett". Matolcsy csak utánozta a Gazdaállatát a lopásban.
Peller Anikó
"Kuszaszem a legjobb jegybankelnök valaha.." Igaza van, mit nem érte tek?

Egyik előző elnöknél sem lehetett ennyit lopni.
kamazuka
@Peller Anikó: Simor Bácsi rögtön azután lett az év bankára,hogy fölvette az IMF hitelt.
Azt a nagyvilág mondta.
Ezt a mondatot, egy senki!
Azért van külömbség.
coni
"a befektetői bizalom az egyik legfontosabb kérdés"
A tavaszi felminősítésünk, a szép számok ellenére, éppen az MNB botrány miatt maradt el. A befektetők is olvasnak újságot, a külföldi lapok tele vannak a botránnyal.
advocat
Péterke! Persze akinek az apja úgy menekült a felelőségtől, hogy vamzerkedett. (Kik építették az esztergomi vasútat, ami máig nincs kész?) Mit várhatunk a fiától? Persze abból - a juttatásból - futotta a házadra. Is.
Borsodi
Tegnap még börtönbe is kerülhet ! Ma már a legjobb jegybankelnök.Mondja a legjobb legbecsületesebb külügyminiszter

www.youtube.com/watch?v=y6d3lGK4Swc

www.youtube.com/watch?v=y6d3lGK4Swc
Desischado
Neked persze hogy jó te patkány, mert egy brancsban loptok!
Toby
Naná, hát persze, amikor nem kizártan "a legjobb bankelnök" is erősren megtolhatta a giccses héder vásárlását...
human
Simor András 2009-ben meg csak kelet-Európa legjobb jegybank elnöke volt, illetve 2010-ben a világ legjobb jegybankelnökei közé választották. Jelenleg pedig az Európai Fejlesztési Bank elnökhelyettese. Matolcsy hozzá képest csak egy pénzváltót működtethetne.
Borda
Mindig azt az embert dícsérik a legjobban,aki fel sem ér odáig,mint ameddig magasztalják. Magyarul szólva, lóxart se ér.
kukac50
Uzsorát szedett a devizásoktól, ez nem dicséretes!
Minden egyes svájci frankon kerestek 106 forintot,ez miatt sok családnak árverezték el a házát lakását ,és még adósságuk is maradt!

Aljasság magas fokon!
Feraj49
Több millióért Én is magasztalnám "Petikém" !
rosalinda57
@human: Matolcsy Simorhoz képest egy nagy 0.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.