A magyar kormány saját eszközeivel támogatja az édesanyákat és ismeri el azt az áldozatos munkát, amellyel a gyermekek felnevelése jár – közölte Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár anyák napja alkalmából.

Az államtitkár az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett arra, hogy "Magyarországon 1925 óta mondunk köszönetet ezen a szép családi ünnepen azért a helytállásért, támogatásért, amit az édesanyák szeretteikért, családtagjaikért tesznek minden áldott nap".

"Tisztelgünk az előtt a többletteljesítmény előtt is, amit a gyermeknevelés mellett munkát vállaló édesanyák nyújtanak, gyakran erejükön felül" – hangsúlyozta.

Az államtitkár kiemelte: céljuk, hogy kormányzati eszközökkel is enyhítsenek az édesanyák mindennapos terhein, megadva a nőknek a választás szabadságát, a döntési lehetőséget, hogy maguk határozhassák meg, mennyi időt kívánnak otthon maradni gyermekeikkel, és mikor akarnak visszatérni a munka világába.

Az elmúlt években a fentiek szellemében született számos intézkedést felsorolva kiemelte a családi típusú adózást, az otthonteremtési programot, a gyed extrát, a bölcsődei férőhelyek számának növelését és a rugalmas foglalkoztatás támogatását. Mindezt azért vezették be, hogy Magyarországon társadalmi szinten is elismerjék a gyermekvállalást, a gyermeknevelést, a szerető, gondoskodó családi környezet biztosítását.

"Ezen elvek iránt a jövőben is elkötelezettek leszünk, hiszen célunk, hogy hazánkra családbarát országként tekintsenek világszerte" – fogalmazott az államtitkár.

"A család szívét-lelkét az odaadó édesanyák jelentik. Ezúton köszönjük mindennapos helytállásukat. Isten éltesse az édesanyákat!" – áll a közleményben.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kamazuka
Igen GYES 27000Ft.
Köszönjük az elismerést.

Jegybankelnök 5000000Ft.

Az anyjaköcsögit!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bence
Miket beszélsz itt össze ? Észnél vagy , te hülye ?!
Szókrakész
@Desischado: Milyen hét hazugsága?!?!?!

Ez egy sima bemelegítő a napi adaghoz!
Desischado
@Szókrakész: Voltaképpen igazad van. Egy hazugság meg se kottyan, annyi van belőlük!
karma1
@Mézike: Gyere! Sok szeretettel latlak! (Komolyan mondom!) Ja, es megigerem, hogy itt TELJESEN politika- es orbanmentes eleted lesz!...:o)))(Munkat is talalunk Neked, ha akarsz...A baratnomhoz most jott ki az ex ferje, aki a kamionsoforsegen kivul nem ert semmihez, otthon nyomorog, havi 26 000 forintot kap nyugdijat - ez 130 dollarnak felel itt meg - , 69 eves, most kapott reggeli ujsagkihordasra munkat, HETI 370 dolcsiert, napi 2 ora munka , es kozolte, hogy ez neki keves. Megjegyzem: semmiert nem kell fizetnie, az ex felesegenel lakik, eszik, az O autojat hasznalja, es heti 74 000 forintnyi penz nem eleg neki. NO COMMENT! Ja, es nem beszel egy budos szot sem angolul. )
Mézike
@karma1: te ez egyre szebb.:-)
De az unokám az még szebb..-))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.