Az önkormányzatoknál nincsenek megfelelő szakemberek, akik irányítani tudnák az oktatási intézmények működtetését, ezért nem adja vissza az állam a fenntartás feladatát – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkára a TV2 Mokka című műsorában kedden.

Palkovics László azt mondta, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) pontosan biztosítja azokat a feltételeket, amelyek a megfelelő működéshez szükségesek. Nem oldaná meg az oktatás problémáit, ha ismét az önkormányzatok lennének az intézményfenntartók – tette hozzá.

Az államtitkár közölte, hogy a Klik átalakítása során 198 helyett 57 tankerületet terveznek létrehozni, ezek azonban – a korábbiakkal ellentétben – önálló gazdálkodó egységek lesznek.

A nyelvoktatásról Palkovics László azt mondta, hogy az órák száma elégséges, a módszer viszont nem megfelelő, ezért nem jutnak el "értékelhető tudásig" a diákok.

Felidézte azt is, hogy 103 milliárd forinttal növekszik a Klik idei 435 milliárdos költségvetése 2017-ben.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Persze. Mindenki hülye, csak Palkovics helikopter.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Ez a palkovics nagy ökör lehet!!!??? Most létrehoznak egy másik átláthatatlan szervezetet, több személyzettel (nyilván fidesz-kdnp nacsalnyikokkal) többe fog kerülni és az oktatásra így sem fognak többet költeni, viszont lopni többet lehet és ez a lényeg!!!??
Nagy Mária
@eugen4402: Tökéletes a hasonlatod a piramissal. Magyarázd csak így az unokádnak, én is ezt teszem az enyémnek, próbálok kompenzálni, de nehéz. 35 éve tanítok, de ilyen logikátlan katyvasszal még nem volt dolgom, mint ez a tanterv.
Még megélhetjük a nagy reformban, hogy a piramis építést a legfelső kővel kell kezdeni. :)
karma1
@Jozefina: Tedd a hsz-edet kijelento modba, mert az a cel, amit Te kerdeskent tettel fel,... Sajnos, ez inkabb a valasz...:o((((
eugen4402
@Nagy Mária: Őszintén köszönöm, hogy egy kicsit visszaadtad a pedagógiába vetett hitemet, miszerint a magolás csak látszattevékenység, olyan "mintha" tanult volna valamit a gyermek, de egy hét múlva már csak szavak jutnak eszébe, gondolatoknak nyoma sem marad. Örülnék, ha Rajtad kívül sok-sok pedagógustársad is megtalálná a valódi oktatás-nevelés "rejtekútjait", mint ahogy az 50-es évek elején is akadtak tanárok, tanárnők, akik rájöttek, hogyan lehet jóllakatni az akkori alaptanterv sakáljait a kötelező programmal, de engedték a szabadon választott kűröket is, sőt, könyvcímeket is adtak, hogy akit érdekel valami, azt elolvashassa. Tudom, hogy nehéz, de ne feledjétek, az igazi tanáraira a sírig tisztelettel emlékszik az ember.
Nagy Mária
@eugen4402: Örülök, ha ez így van. Nekem nagy szerencsém volt, mert kezdőként kiváló mentoraim voltak. A matematika tanárom, aki miatt ezt a szakot választottam, 30 évig volt az igazgatóm. Fantasztikus tanár és ember. Mostani kollégáim nagy része is elhivatott, jól felkészült, a hivatásához megfelelő alázattal hozzáálló tanáregyéniség.
A néhány, nem erre a szolgálatra hivatott tanár miatt, mivel mi kirakatban dolgozunk, kapunk hideget-meleget a közvéleménytől. De én azt mondom, "akinek nem inge..."
Ezt az átláthatatlan káoszt pedig úgy lehet túlélni, hogy kicsit csalni, bűvészkedni kell, mert a gyerek nem veszíthet. Egy lexikonból soha nem lesz logikusan gondolkodó, problémamegoldó, a saját életét jól megszervező, boldog ember.
Szóval, mi a házépítést a szilárd, biztos alappal kezdjük, s nem a háztetővel. (A NAT pedig megpukkadhat.)
bra048
Szerintem a Palkovics Úr nagyon tehetséges (?! ) ember. Amikor a szája körüli mimikai izmait mozgatja (akár mosolyog, akár beszél ) akkor azonnal kiderül, hogy kétoldalt két kis "puklival " rendelkezik. Arcvonásai ettől joviálisnak tűnnek (Hoppá, ezzel megfejtettem, hogy a kormánynak miért is nincs szüksége Puklira ! ? )

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.