Nem jelent meg Erős János kedden, az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén, amely a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) volt vezérigazgatójának a panamai offshore-botrányban előkerült ügyét vizsgálta volna.

Bánki Erik, a gazdasági bizottság fideszes elnöke a testület ülésén közölte, a közeljövőben ismét megpróbálják értesíteni Erős Jánost és napirendre tűzni a meghallgatását.

Ellenzéki oldalról a szocialista Tóth Csaba kezdeményezte, hogy a bizottság az offshore-botrányban érintett más cégeket, így például a letelepedési kötvényekkel foglalkozó vállalkozások vezetőit is idézze meg. Varju László független képviselő, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa emellett javasolta Matolcsy György jegybankelnök meghallgatását is.

Bánki Erik válaszában azt mondta, azért csak Erős Jánost tervezik meghallgatni, mert ő 2007-2009 között egy állami tulajdonú nagyvállalat vezetőjeként köthetett a magyar államháztartást megkárosító ügyleteket.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ha megteheti, hogy bolhacirkusznak nezi a birosagot, akkor masodszor se jelenjen meg. Akkor mar ugyanis el sem kell mondania , hogy bunos - a tavolmaradasa a bizonyitek...
RonaGyuri
@karma1: oh mikor Őfenesége azt üzente, hogy foglalkozzanak azzal ami egyidős velük, senki sem háborgott ! =))
Hellcat
Van pofájuk nem megjelenni, meg szar okokra hivatkozva csak azt viszgálni ami nekik "kedvez"
justhpeter
Ha egy politikus nem jelenik meg, akkor egy civilnek is joga ez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.