A kormány kedden benyújtotta a parlamentnek az engedély nélkül, személygépkocsival végzett személyszállító szolgáltatáshoz kapcsolódó jogkövetkezményekről szóló törvényjavaslatot, amelyet tárgysorozatba vett az Országgyűlés.

Kiss Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) sajtófőnöke az MTI-nek elmondta: a kormány által a múlt héten megtárgyalt szigorító intézkedések változatlan formában kerültek bele a törvényjavaslatba.

Hozzátette: az Országgyűlés még a tavaszi időszakban, azaz június 13-áig szavaz a javaslatról, amely a kihirdetését követő 31. napon lép hatályba, azaz várhatóan még a nyár folyamán.

A törvényjavaslat egyik célja annak biztosítása, hogy az egyéb megelőző hatósági intézkedések eredménytelensége esetén akadályozza meg a jogellenesen működő taxi vagy taxi jellegű diszpécserszolgáltatásokhoz való internetes hozzáférést – tartalmazza a jogszabálytervezet indoklása. Ennek megfelelően az illetékes kormányhivatal elrendelheti a jogellenes szolgáltatás végzéséhez hozzáférést biztosító vagy a szolgáltatást közvetlenül népszerűsítő honlap blokkolását 365 napra.

A internetes elérhetőség blokkolásának végrehajtásáról – a büntetőügyekben és a tiltott szerencsejáték-honlapok esetében kialakított megoldást alkalmazva – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) gondoskodna.

A javaslat szerint az engedély nélkül végzett személyszállítási szolgáltatatás esetén a járművezetőt 9 büntetőponttal, majd ismételt szabályszegés esetén újabb 9 hibaponttal büntetik, az így összegyűlt 18 pontnál a vezetői jogosítványt hat hónapra visszavonják. A járművet első alkalommal fél évre, ismételt szabályszegés esetén pedig három évre kivonhatják a forgalomból.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Hát, pedig állítólag piacgazdaság van...
Most akkor ezek után várható, hogy az állambácsi megszünteti az olcsóbb percdíjas telefontársaságokat, az olcsóbb internetszolgáltatót, az olcsóbban dolgozó festőt, kozmetikust, fodrászt...Beszarás!
prime777
Tönkre teszik hát,hiszen nem az emberek olcsóbb utaztatása a lényeg ennek a rohadék kormánynak,hanem az,hogy majd 2018-ban a taxisok rájuk szavazzanak.
Igaza volt annak aki azt írta egy másik cikknél ,hogy +ennek a hazának ilyen aljas ,mocskos és korrupt vezetése nem volt még".
Tekla
@prime777: "Langyos a sör , ha neked úgy is jó. Nem is jár jobb ha neked így is jó "
9 millióan biztos vagyunk, de mindenki félti azt a keveset ami még megmaradt neki .
köhögő bolha
Holnap majd tüntet a posta az e-mail szolgáltatás ellen.:)
ila51
Miért pont azt ne tudná tönkretenni ...
zöldszem
Hát, pedig állítólag piacgazdaság van...
Most akkor ezek után várható, hogy az állambácsi megszünteti az olcsóbb percdíjas telefontársaságokat, az olcsóbb internetszolgáltatót, az olcsóbban dolgozó festőt, kozmetikust, fodrászt...Beszarás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.