Százmillió euró, azaz több mint 31 milliárd forint összegig levonható lesz a műemléki épületek felújításának költsége jövőre a társaságiadó-alapból, ha a parlament elfogadja a 2017-es adócsomagot – írja az mno.hu.

Ehhez még arra sincs szükség, hogy a kedvezménnyel élő vállalkozás az épület tulajdonosa legyen. Elég hozzá az is, ha a kincstári vagy önkormányzati épület vagyonkezelője vagy bérlője. Azok is részesülhetnek ebben a kedvezményben, akik a pénzt adják a felújítási munkákra. De jól járnak azok is, akik nem felújítanak egy műemléki épületet, hanem csak üzemeltetik. Ők az üzemeltetés fejében legfeljebb ötven százalékkal csökkenthetik társaságiadó-alapjukat – mondta a Magyar Nemzetnek Siklós Márta adószakértő.

Rendkívül gyanús, hogy nem véletlen a rengeteg kedvezmény a kastélybizniszben érdekeltek megsegítése. Pár napja robbant, hogy a turai kastélyban az Orbán családnak lehet érdekeltsége. A Magyar Nemzeti Bank is előszeretettel fektet régi épületekbe, de Mészáros Lőrinc neve is felmerült az alcsútdobozi Mosóház kapcsán.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Nem tán most vettek valami turai kastélyt a nagyok? És mintha új kézben lenne a gencsháti Návay kastély is! Lassan elfogy az állami föld, most vesznek hozzá kastélyt is?! Csak egy apróságról feledkeznek meg! Úriembernek születni kell, a paraszt az paraszt marad!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Hát a fidesz maffia működik rendesen! Mi meg hülyék vagyunk, mert hagyjuk! De meddig még?!
bakegya
@Borsodi: ugyan már,ki lett ez találva...orsos győzi megadva a kezdőrúgást...
azt mondta a Lajos...vicctorom...mi ketten megcsináljuk...kicsinálunk mindent és mindenki mást is belügyesen,aztán külügyesen is a hatalombó...aztán ha már bent leszünk a spájzban,kint leszünk a vízből...mindenki ússzon saját erőből a kánaánban!!!
ÚGY LEGYEN MONDTA A ,DE MÁR A JOGAINKAT KIVÉGZETT VICCTOR...kalap kabát...lajosom-minek neked már annyit lopatnom-államosíthatok én a saját pereputtyomnak is SZUVERÉN SZABADON.
FELCSUTKAI GYŐZŐ BÁRÓ ...ENYÉM A VÁR,TIETEK A LEKVÁR!
RÜHELKE BOLDOGUL MAJD A TIBORCPORONTYOKKAL SAJÁT KÉTJOBBIK LÁBÁN BENNE...a lakhatásiengedélyt a frissen ruganyossan állampínzen gondolom,nem az EX-IM,hanem az osztrák ERSTE HITELEZI MAJD!-hogy neve is legyen az ayró milliárdon kipárnázott baby kocsikának.
Mi meg CSOKOLHATUNK,PÖCSÖLHETÜNK életünk végezetéig akkor se megyünk ötröl a hatra...így kell kicsinálni a MAGYART.
Borsodi
@bakegya: Igaz csak ne hogy úgy járjon mint Causescu addig ünnepeltette magát, még meg nem halt .
bakegya
@Borsodi: azt érdemli-de nem csakkk a pereputty hanem azok is akik a cölöp tetején tartják-éppen most hallom,hogy nincs az önrészen felül már állami támogatás annak aki fejleszt eu hitelből-hát persze eddig úgylátszik ezt is csinálták.ÜRESRE KOTORTA AZ ÁLLAMKASSZÁT,A HETVEN FÉLE ADÓT PEDIG CSAKKK EMELTETI-kell ennek minden.
Az EU VEZETŐIVEL IS ADDIG HISZTÉRIÁZOTT,MÍG AZ EGÉSZ VILÁG A SZÁJÁRA NEM VETT MINKET MAGYAROKAT-a büdösbogarak persze a leggazdagabbak közé kapaszkodtak orbán cigánykodásával az oldalukon.
eugen4402
Most már befordulunk a célegyenesbe: lassan megszereznek mindent, ami a boldog feudális életvitelhez szükséges: pénzt, paripát, fegyvert, nagybirtokot, kastélyokat, a földet, a vizet, a levegőt, a napot és a csillagokat. (Az ötágút az alsó fiókba rejtették!) Már csak egy feladat van hátra, ki kell lépni az EU-ból, mert a jobbágyok nincsenek röghöz kötve, így szabadon áramlanak az eszmékkel együtt. Na ennek véget kell vetni! Mit ér az ezer hektáros birtok, jobbágyok nélkül? Menjünk szavazni Brüsszel ellen! Követeljük vissza a vasfüggönyt! A seggembe sincs Schengen! :-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.