Áprilisban tovább csökkentek a Magyar Nemzeti Bank (MNB) devizatartalékai, a múlt hónap végi 26 432 milliárd euró 1,119 milliárddal alacsonyabb az egy hónappal korábbinál.

A márciusi 4,164 milliárd euró csökkenéssel már hétéves mélypontra csökkent a tartalékok szintje, de csak 3,890 milliárd euróval marad el a múlt év végitől. A múlt havi csökkenés legnagyobb részét, 2,9 milliárd eurót a lakossági devizahitelek forintosításához kötődő jegybanki devizaswap ügyletek lejártával indokolta az MNB. Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) és a Magyar Államkincstár devizaműveleteivel 1,2 milliárd euróval apasztották a tartalékokat, döntően egy március végén lejárt, 500 millió angol font (633 millió euró) értékű tízéves kötvény visszafizetése miatt.

A tartalékok márciusi csökkenésében még nem jelent meg az a 1,5 milliárd euró, amellyel a kormány visszafizette a 2008-ben felvett IMF/EU hitel utolsó részletét az Európai Uniónak. Az áprilisi csökkenés viszont kisebb a törlesztés összegénél.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Azon csodalkozom egyaltalan, hogy van meg valami a lada aljan, ha belekotor ez a kancsalkepu?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
volvós
@papa.49: 20:30
Szerintem a vén hülye beregisztrált, beröfögött 2-3
hsz-t, és visszament a kórterembe...oszt kiregisztrált
és éli mindennapi " napoleon" életét... :-))))
papa.49
@Toby: Ez nem az első, de sajnos nem is az utolsó hazugságuk!!!
papa.49
@volvós: Hát ilyenkor mindig arra gondolok, nem mindenki ért el a fejlődés általánosan elfogadott fokára, vannak akik az amőbák szintjén megrekedtek, csak valami csoda folytán beszélni hülyeségeket azért tudnak)))))))))))
Jozefina
Egy független közgazdász csoportnak meg kellene vizsgálni az MNB valuta politikáját!!! Miért egyre rosszabb a forint és az EURÓ viszonya??? matolcsy valószínűleg szándékosan tartja rossz pozicióban a Forintot, hogy minél több nyereséget tudjon zsebre vágni.
evacica
Ja nem bízom a kecskére a káposztát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.